5 de juny del 2007

Reunió amb 25 famílies afectades

Les AMPA dels CEIP Fort Pienc, Ramon Llull i Pere Vila HAVÍEM CONVOCAT AVUI a les 25 famílies del tercer grup del CEIP Fort Pienc a una reunió a la mateixa escola amb la intenció d'explicar el nostre punt de vista (també li hem demanat -i ell havia acceptat- al Director del CEIP Fort Pienc que hi vingui per respondre totes les preguntes i explicar el seu punt de vista) i escoltar el seu. Malauradament, ens han dit que hi ha molts pares que no podien assistir i que ens demanaven que ho postposéssim, ja que preferien parlar i aclarir moltes coses abans amb el Consorci a la reunió de demà dimecres i, per tant, s'ha posposat la reunió per buscar un altre moment que vagi bé a tothom.

Com que tenim versions contradictòries sobre el que es va parlar a la reunió del divendres, i per tant tenim la impressió que la confusió és la tònica general, ens agradaria assegurar-nos que podem explicar el nostre posicionament i arguments, i també escoltar les raons i l'experiència de les famílies. Ens sembla que tots tenim clar que els que més (o com a mínim dels que més) malament ho estan passant aquests dies són aquestes 25 famílies, i per tant la nostra voluntat és poder explicar i escoltar, sense intermediaris, els diferents punts de vista, per estar segurs així que els nostres arguments són clars i també per poder tenir molt més present la seva situació en les nostres reivindicacions.

Ja sabeu que alguns ànims estan una mica encesos, i per tant no podem estar-nos de demanar calma i un esforç doble per respectar totes les posicions i contrastar al màxim qualsevol versió que us arribi. No ens estem enfrontant uns i altres pares, sinó que estem intentant que la decisió no sigui unilateral del Consorci, sinó una solució que tingui en compte totes les parts implicades directament o indirectament (famílies implicades, Consorci, Fort Pienc, Ramon Llull i Pere Vila), amb l'objectiu d'assegurar que la decisió final sigui la millor per l'escola pública al barri i que tingui en compte les 25 famílies.

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona tarda, sóc un pare de P3 del Fort Pienc que l'any passat va passar pel calvari de la preinscripció d'un alumne de P3. En el nostre cas vam poder inscriure'ns a l'escola el dia 12 de setembre degut a una sèrie de baixes que es varen produir en el procés de matriculació.

Com es diu en la convocatòria de la reunió crec que hi ha un excés de confrontació entre totes les parts i que el que hem de tenir clar en tot moment és que, per una banda, la situació ha estat creada del no rés per la manca de previsió i la lamentable roda de decisions que ha pres el Consorci i, per l'altra, és que les més afectades són aquestes 25 famílies que a hores d'ara encara no saben on podran matricular els seus nens/es pel curs vinent.
No oblidem que en la situació en que es troben ells ens hi podiem haver trobat nosaltres anteriorment o ens hi podrem trobar en el futur.

Deixo per final el que al meu parer és el fonamental, si finalment aquests nens/es vénen a la nostra escola no tinc cap mena de dubte que tant per part de la direcció i del professorat com per part de la resta de pares se'ls acollirà de forma que es sentin totalment integrats a l'escola sense fer cap mena de distinció amb la resta de pares i nens/es, només faltaria. Enllaçant amb això seria bo evitar termes com guetos i altres que he llegit que el que fan es escalfar l'ambient sense cap necessitat ni sentit.

Per això, per generar un clima de confiança i de cooperació opino que seria primordial l'assistència d'aquestes 25 famílies a la reunió d'aquesta nit.

Anònim ha dit...

jordi; feia temps que esperavem un comentari com el teu. senzillament. no esperavem res més: només un gest, unes paraules, potser d'algú en representació de l'escola... agraïr-te doncs els teus ànims.
quasi bé tots els pares hem decidit que abans de reunir-nos amb vosaltres volem parlar amb el consorci i aclarir moltes coses que no han quedat del tot clares o bé que entren en contradicció.
Moltes gràcies pel teu suport i espero veure't ben aviat.
Josep

Anònim ha dit...

El comentari del Jordi el subscrivim tota l'escola Fortpienc, sento que no hagi quedat clar amb anterioritat.

Està clar que sigui la situació que sigui, quan comencem el proper curs farem pinya entre tots els que estem, com sempre.

Tots tenim clar que la pitjor situació és la que estan vivint els 25 pares i nens, pero aixó no treu que pensem que no és una bona idea ficar més nens on no caben.

Anònim ha dit...

Sóc l'Enric pare de P3 del Fort Pienc, de tercer del Ramon LLull i del grup mitjà del Trenet de Fort Pienc. La meva filla està al Fort Pienc i no al Ramon LLull només per la proximitat del centre a casa, i no entenc aquesta por dels pares/mares a portar als seus fills/es al Ramon LLull i Pere Vila.

Aclarir que si cap cop s'ha parlat de guetos, és en referència al que fan aquests pares/mares que sota cap concepte volen matricular els seus fills/es al Ramon Llull i Pere Vila. Si algú m'ho pot explicar? Actuant d'aquesta manera fan que aquestes dues grans escoles es converteixin en guetos.

Tantmatiex afegir que si es fa la tercera linea de P3 i veient el reduit espai que tenim a l'escola, em pensaré de canviar a la meva filla i el que en dos cursos haurà d'entrar al Ramon Llull on les persones són com les que hi ha aquí, i on l'espai del centre és de lo millor de Barcelona.

Anònim ha dit...

Pare de P3 del Ramon LLull. Ningú té por de portar els seus fills al Ramon Llull o al Pere Vila. ELs nens que hi van son tan maravellosos com qualsevol. No ens equivoquem a l'hora de fer interpretacions. En el nostre cas de les sis opcions que vaig possar a la preinscripcions cap de ellas son aquestes dues escoles. El Pere Vila per que no està en el nostre area de proximitat i el Ramon Llull per que de les 10 escoles que vaig visitar havien altres sis que m'agradaven mes sobre tot pel projecte educatiu i com es gestiona l'escola. La nostre primera opció era Fort Pienc i es la que l'administració ens ha concedit. Tenim tot el dret com qualsevol altre ciutadà de anar a la escola pública Fort Pienc.
També el Fort Pienc està mes a prop de casa que cap de les altres dues opcions.

Anònim ha dit...

Teniu tot el dret del mon, es clar, pero us heu parat a pensar objectivament perque ens oposem la resta? La nostra intenció no es fer la punyeta a ningú. Realment penseu que tots els inconvenients ens els estem inventant? 250 families i tot l'equip de mestres? No penseu que potser si que no es una bona idea i que potser portar el vostre fill a una llauna de sardines no es el millor?

Anònim ha dit...

Suposo que quan diuen pare de P3 del Ramon LLull sóc jo (Enric), doncs torneu a llegir el meu post, doncs sóc pare de p3 del Fort Pienc. I malgrat que hi hagin 1000 opcions que t'agradin més que el Ramon LLull, la nostra escola (Ramon LLull) et puc assegurar que és de lo milloret. El meu fill gran és el que va al Ramon LLull.

Anònim ha dit...

Sóc una mare del CEIP Fort Pienc, fa uns dies estava molt enfadada, avui estic trista.
Hem arribat a una situació entre pares del barri inacceptable, a causa de la mala planificació de l'administració una vegada més en aquesta escola. Sembla que han arribat fins i tot els insults. Em recorda quan vaig decidir apuntar a la meva filla als mòduls, ja llavors em vaig haver de sentir "Com pots portar a la teva filla en uns barracons a sota el pont de Marina, tot tan brut i provisional" Ho teníem clar però ens van fer sentir uns pares molt dolens. Ara ens estan fent sentir uns egoistes i uns insolidaris. NO es això el que volem. Només hem dit que no hi ha lloc físic a l'escola, res més. Recordem que el patí d'infantil no compleix amb les mides establertes per els nens que hi ha ara, que la cuina tampoc complia les mides, es una escola feta per 1 línia y mitja, no arriba ni a 2 línies, tot està construït al mil·límetre i molt just. De fet l'altre dia parlàvem de que es podria aprofitar la plaça on està el punt Verd (molt desaprofitada) per fer un pati, camp de futbol o basket, d'us doble pel barri i per l'escola (com es fa amb el pati de la ludoteca) Si ampliessin l'escola estaríem encantats de rebre a tots els nens del món i que fossin feliços i anessin contents al cole i juguessin junts al parc. NO estem en contra dels 25 nens de la 3a línia. Crec que a l'assemblea de l'altre dia va quedar molt clar, es va repetir en moltes ocasions. Però m'agradaria que aquest pares pensin que nosaltres ens podem posar a la seva pell, i que estan patint molt, però que pensin que es poden trobar l'any vinent amb la mateixa situació que nosaltres ara, amb una 4a línia o qualsevol altre cosa que hagin pensat des del consorci d'educació i es queixaran i protestaran igual que nosaltres ho estem fent, per aconseguir el millor pel nostres fills.
Torno a repetir no m'agrada aquesta situació i si pogués triar tornaria als barracons amb els ulls tancats, va ser un lloc magnific, amb dos patis, amb arbres, amb un hort, tot a peu pla, molta llum, aire condicionat, etc. Tothom entenia que uns mòduls prefabricats i provisionals, poguessin tenir petits inconvenients. Però ara tenim un edifici nou definitiu i quan no es un all es una ceba.
Una vegada més l'administració està jugant amb nosaltres, ens tracta com a números i no oblidem que son nens petits i pares amoïnats per ells, perquè els estime'm.
Espero de tot cor que tot això es solucioni el més aviat i de la millor manera possible per tots.
Ah! també em sembla bé que la gent firmi el que escriu.
Ana mare de la Laura LL.P4

Anònim ha dit...

En cap moment la gent d'aquesta escola s'ha posat en contra de les famílies "de la tercera línia".

El que ens ha pasat és un fenòmen d'interessos enfrontats: "el que jo vull (els meus drets) no coincideix amb el que tú vols (els teus drets). I això és el que provoca moltes lluites entre persones que podríen entendre's perfectament en un altre moment. Això és el que cada dia lídien els polítics, organitzar lo public, on sempre hi han interessos encontrats.

I que prioritzem? Per això calen bons "mediadors". Tots tenim dret a lluitar pels nostres drets però no sempre podem aconseguir el que volem. En tot això algú perdrà i caldria veure la opció "menys dolenta", i veure que la fantasia de que podem tenir tot el que volem és irreal. Ensenyem als nens a acceptar la frustració i anosaltres ens costa tant!

El que ens ha fet més mal és la forma en que s'han fet les coses des del consorci d'educació. I potser a l'assemblea el que alguna gent deia amb indignació "no volem una tercera línia" va ser llegit com un rebuig a les famílies.

Si l'any proper acaveu venint veureu que sóm gent normal i corrent, diversa, que la caga, i amb gran capacitat d'acollida.

Si a mí i a la major part de la comunitat educativa ens reuneixen i ens expliquen que un gran nombre de famílies no tenen escola i que la única sol.lució possible és una tercera línia. Si ens ho demostren, si no hi ha greuge comparatiu amb altres escoles, etc. crec sincerament que hauríem acceptat.

Crec que tothom hem de fer una reflexió de com hem actuat, de com hem dit les coses, de com ens hem posat molt nerviosos abans de tenir tota la informació a les mans,..... de com ens és de fàcil no posar-nos en la pell dels altres i de lo fàcil de criticar, veure mala intenció,... (Fins i tot el David, sempre atent amb tothom, que dóna la pell pels nens, nostres i vostres si veniu l'any que vé, que treballa més hores que un rellotge, festius i en vacances, n'ha sortit esquitxat en aquests dies tan difícils!)

Pensant en lo positiu de tot això podem apendre dels errors, madurar, apendre a expresar emocions sense anar en contra d'altres, apendre a ser més empàtics,...

I podem anar pensant estratègies en comú amb les altres escoles del barri per canviar pre-judicis, millorar la integració social dels col.lectius més desafavorits, posar en comú estratègies i riqueses,...

Proposo posar l'energia en la sol.lució, en l'aprenentatge, i anar deixant enrere les ferides d'aquestes setmanes.

Una abraçada a tothom: famílies afectades, escoles afectades, gestors i polítics que han intentat fer les coses el millor que han sabut i que han estat disposats a escoltar-nos ....

Pensant en la nostra assemblea penso que hem d'apendre a organitzar una assemblea amb torns de paraules tancats, temps pre-detrminats per cada part d'una assemblea (Informacions objectives, torns de paraules, propostes i votacions). I potser apendre del projecte del centre i apendre a parlar sense necesitat de faltar a ningú, dir paraules desagradables,....

Eugènia (p4,p5)

Anònim ha dit...

Em vaig equivocar.
Ho sento, avui divendres amb tot el que ha passat crec que no puc ser tant "dolça" amb les persones concretes, gestors del Consorci d'educació,... que estàn negociant amb nosaltres aquests temes. Ja no sé si ho estàn fent el millor que poden.
Em sembla que ho estàn fent molt malament.
RECTIFICAR ÉS DE SAVIS!!!
Sr. Blasco i companyia, RECTIFIQUEU SI US PLAU!!!!

Si ens heu reconegut que us heu equivocat, rectifiqueu!

Eugènia (P4,P5)