2 de juny del 2007

Reflexions

Obrim aquest fil perquè hi deixeu les vostres reflexions. Animeu-vos, segur que teniu coses a dir!

34 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara una mica d'autocrítica...
I jo em pregunto quina part de culpa tenim nosaltres en tot això?
Doncs bé, crec que en tenim. Potser amb el nostre entusiasme per l'escola no hem explicat que, com a tot arreu, també Fort Pienc té cosses dolentes.
Començem per les bones i resumint molt crec que el valor de la nostra escola son les persones que la formen, tant pares com mestres com equip directiu.
Per mi les dolentes son les instal.lacions, una escola petita amb espais petits que a mi, personalment, quan la vaig veure per primer cop em va deixar glaçada, no em va agradar gens!
I això es el que la resta del barri probablement no sap, perquè ningú no els hi ha dit.
Per tant crec que la nostra part de culpa ha sigut potser la falta d'humiltat, i potser una mica d'esnobisme, Tothom vole EL MILLOR pel seu fill, i EL MILLOR, en mayuscules no existeix.
I això es pot traslladar a les escoles bressol, també hem creat, noaltres els usuaris, escoles de primera i escoles de segona. I us aseguro que els nens de les de segona categoria surten igual de llestos que els de la primera.

En fi esperem que tot això ens faci aprendre.

Anònim ha dit...

Estos hechos han demostrado una vez más que la "administración" tiene poca o ninguna sensibilidad con los ciudadanos que viven en la ciudad.
Han crispado el ambiente de buena convivencia y de buenas relaciones que hasta ahora había en los vecinos del barrio, al tomar una decisión unilateral, con una carencia en las formas; lamentable en ejecución al enviar SMS a algunas familias que buscan como todos la mejor educación para sus hijos y un inexistente plan para mejorar la educación de las escuelas públicas de todo el barrio.

Lo bueno de esta mala historia escrita por los que han generado la polémica, ha sido que han encontrado al frente, una sociedad que defiende unos valores que se niegan a admitir la exclusión social para buscar una educación que nos haga ser mejores personas.

Anònim ha dit...

Estimades mares i estimats pares,

Us convidem a conèixer la nostra experiència com a pares de la Marina: una nena que està fent P3 al CEIP Pere Vila.

L'any passat, com molts de vosaltres, també varem apuntar la nostra nena al CEIP Fort Pienc com a primera opció i no ens va tocar.

Ens va tocar el de 2ª opció, el Pere Vila, que també ens va agradar força a la jornada de portes obertes. No obstant això, les crítiques i prejudicis que corrien respecte del col·legi van començar a calar-nos posteriorment i, com molts de vosaltres (creiem), ho varem arribar a veure amb por i recel...

El temps ens ha demostrat que aquests comentaris i rumors (males llengües que desprestigiaven al col·legi sense conèixer-lo) eren del tot infundats. I nosaltres no només hem perdut la por, sinó que estem encantats del Pere Vila que (ho podem demostrar) no té res que envejar d'altres projectes educatius.

Penseu que seria una llàstima massificar el CEIP Fort Pienc quan tenim a la nostra disposició el Pere Vila amb unes instal·lacions i uns espais esplèndids, un equip educatiu d'altíssim nivell i uns nens i nenes ben preparats que miren al món i al futur sense complexos.

Estem tan convençuts del que diem que hem obert aquest correu:

contents_del_pere_vila@yahoo.es

Perquè pugueu contactar amb nosaltres i us puguem ampliar la informació que vulgueu...


Carmen i Albert (uns pares contents).

Marina (P3) (Una alumna feliç amb el seu col·legi)

Anònim ha dit...

Felicitats, Carmen i Albert!!

No hi ha millor manera de fer un treball per augmentar la imatge d'un centre que fer que parlin els que ho viuen " des de dins".

És genial que gent com vosaltres estigui a les escoles, perquè "empenyeu" molt més del que ho podrien fer mesures administratives, polítiques, econòmiques (que, és cert, sí, també ajuden i no s'han d'oblidar!). Només cal que hi hagi un grapat de famílies que cregui en el projecte i la resta vindrà tot sol, de veritat.
Això és el que va passar el Fort Pienc el primer any. Un dia 9 de maig de 2003 un grapat de famílies es va reunir al Centre Cívic Fort Pienc perquè en aquell moment no hi havia més que una esplanada-campdefutbol sota un pont. Era la nostra única possessió com a centre. Però les 75 -80 famílies que allà hi eren, moltes d'elles a contracor -tot cal dir-ho!!- , van decidir "creure" en aquell projecte i en aquell equip... I ara estem aquí, contents perquè hem arrelat al barri.
Pares i mares, la història pot repetir-se! Gràcies de nou, Carmen i Albert!!

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom:

Sóc un del 25 pares/mares afectats per la 3a línia del CEIP Fort Pienc.

Abans de res dir-vos que comparteixo tots (absolutament tots) els arguments del Sr. Director i de l' AMPA. Efectivament ha sigut un error gravíssim de l'Administració.
Personalment crec 100% en l'educació pública (de fet la meva segona opció era el Ramon LLull i la tercera el Carlit; el Pere Vila no es corresponia a la nostra àrea de proximitat). La veritat és que si demà dia 5 m'haguessin assignat directament el Ramon LLull hagués estat molt content. Però la meva primera opció era la vostra. De les 3 visites als centres públics, vosaltres vau ser els que més ens vau agradar i per tant estàvem totalment en el nostre dret de triar-vos com a primera opció.

Però la cosa ha canviat... després de llegir tots els vostres comentaris (director, mestres i pares)... EM FEU POR!!!
Pel que mi respecta, esteu aconseguint el que volieu... que no l'apunti a la vostra escola!!! Tinc por de com tractareu al meu fill (voluntariament o no). M'estic fent una imatge del nen totalment marginat l'any que ve, no només pels mestres sino també pels pares. Parleu de "guetos"? Al final ja m'imagino que el "gueto" estarà dins la vostra escola: 25 nens totalment aïllats i tractats com si tinguesssin la lepra.
Em sap molt de greu com han anat les coses, però crec que ningú ens ha tingut en compte com la part més perjudicada d'aquest assumpte.

Anònim ha dit...

Sisplau,

això és quedar-se només a la pell externa i no voler gratar una mica més a fons.

Si estàs d'acord amb els principis que defensa el Director, l'equip de mestres i l'AMPA, has d'entendre que són els que seguim la majoria, la immensa majoria, l'abrumadora majoria de gent que formem la comunitat educativa del Fort Pienc.

La gent que porta als seus fills i filles a aquesta escola és gent senzillament genial que ara, a més, ha agafat un compromís gens interessat, per molt que ho vulgueu dir, i ha decidit demanar explicacions coherents, objectives i molt realistes sobre un fet que hi és però ningú no en parla: evitar que aquesta escola sigui la llauna de sardines i les altres quedin a mig omplir per tota una sèrie de factors que serien difícils de resumir ara i aquí però que comencen per una gestió més racional de l'alumnat que s'ha d'incorporar any rere any als centres educatius i continuar per una política de seguiment dels projectes educatius de les escoles. Algú ho ha de fer, algú que no som els ciutadans "de carrer".
I sisplau, un cop més. No és just que algun comentari massa impulsiu (fruit del moment que estem vivint) esdevingui ara moneda de canvi i flagelació per fustigar-se i voler veure víctimes on no n'hi ha.
Naturalment que se us ha tingut en compte. Si no, què opines d'aquest bloc que t'està explicant de manera clara i gairebé al minut com van les coses? O la pàgina web de l'escola? Ho fa gent altruista que ara podria estar a la platja prenent el sol! Tinguem cura de no instaurar-nos en la cultura de la queixa sense fonamentació i d'intentar veure els problemes des de tots els punt de vista, i no només des d`aquell que ens estreny la nostra sabata. David Beltrán Dumont. Director del CEIP FORT PIENC.

Anònim ha dit...

Sembla ben bé que, en els propers anys, si no s'inverteix la tendència, els immigrants i la gent sense prejudicis ni manies es quedaran amb els col·legis més grans i millor equipats (i, a més, amb projectes educatius tan bons com la resta).

Adoneu-vós, sis plau, que el procés de 'guetificació' s'està invertint ja que la població autòctona està cada vegada més concentrada en col·legis públics petits (on la falta de m2 es tracta de dissimular amb parets de pladur i/o de vidre, i, també, això sí, amb molt de 'glamour') o en col·legis del tipus 'sagrada butxaca`on el projecte educatiu és la formació de ments submisses (arma d'estat o, millor,sistema de control estatal) mitjançant el missatge 'inofensiu' de la religió.

Als que veuen la immigració amb prejudicis: no tingueu por d'entrar en contacte amb els altres éssers humans, són del mateix planeta (amb les mateixes bases d'ADN) i la globalització (tan moderna segons per a què) comporta la barreja i la fusió final de totes les races de la Terra. Qui no vegi això és perquè encara no ha entrat en el segle XXI.

Anònim ha dit...

David:
Em sap greu si t'he ofès. Tens raó quan dius que els nervis ens poden jugar una mala passada. Però ens has d'entendre. Demà sortiran les llistes i el més segur (si no canvien les coses a última hora) hi haurà una tercera línia. Què hem de fer nosaltres? Tirem endavant la matriculació al Fort Pienc o ens busquem la vida a qualsevol altra escola? En el meu cas, tampoc estic del tot segur que el Ramon Llull tingui places lliures ja que estic convençut que les ompliran amb altres segones opcions. I llavors on porto el meu fill? A Pedralbes pagant una quantitat que no puc pagar? Al Pere Vila que està a quasi mitja hora caminant des de casa?

Ara mateix, la meva intenció és demanar el Ramon Llull, però me l'estic jugant... perquè em puc quedar sense ni un ni l'altre. I a més a més crec que la plaça que deixaré lliure, l'agafarà qualsevol altre i per tant tampoc us ajudarà gaire.

Tu què faries a la nostra situació?

Salutacions...

PD: Pensa el que vulguis, però a hores d'ara les relacions no són molt cordials entre pares del Fort Pienc i els de la 3a línia: nosaltres ja hem presenciat diverses discussions al carrer...

Anònim ha dit...

Doncs, sí, ara mateix al Pere Vila hi ha un grup de pares i mares no multitudinari, però sí considerable, sense perjudicis per barrejar-se (potser involuntariament al començament, però que ens matenim ferms allí). Els nostres fills no entenen tant com nosaltres de barrejes o de diferències, ells no són conscients que hi ha una escola a la cantonada on no hi ha barreja i no son conscients de la riquesa que els aporta, pero els mares i pares sí. Ells són feliços, perquè es la seva escola. Això sí, amb uns mitjans i espais excepcionals (aula d'anglès, de música, d'informàtica, de religió, d'acollida, de reforç, gimnas, teatre, ludoteca, menjador, biblioteca, patis, i potser em deixo algun. I per no dir amb un claustre, equip directiu i projecte educatiu també excepcional i que no enveja res a la resta de públiques.
Ja vaig dir fa uns dies, que les meves filles aprenen igual o més que la resta de nens i nenes dels coles veïns, i que es relacionen amb les amigues i amics igual que els veïns. Ara sí, els pares i mares no som tots iguals, no pertenyem a la mateixa classe socio-econòmico-cultural, encara que siguem del mateix planeta i tinguem les mateixes bases d'ADN.
Venga, ànims a tots!!

Anònim ha dit...

Tots els pares que he conegut, amb fills al Pere Vila, sempre m'han dit que estaven contents amb el funcionament i l'educació del centre.

Anònim ha dit...

tal como dice David, he leido todos los comentarios de este blog y del anterior y no he encontrado ninguno que fuese ofensivo o desconsiderado con los padres de la dichosa tercera línea. Sólo padres preocupados por las maneras de la administración, la desconsideración con que se han tomado decisiones, y las consecuencias que esta masificación tendrá para nuestros hijos a un año de inaugurada la escuela y cuando estábamos notando en el dia a dia que la escuela estaba edificada con el minimo de metros recomendado para 2 lineas y con patios aun más chicos.
Incluso rápidamente la mayoria hemos podido ver que aun peor lo tenian los colegios vecinos en su lucha por acoger en sus aulas a chicos del barrio en una proporción más acorde con la realidad.
No puedo admitir que hayamos sido nosotros los desconsiderados!
¡Los blogs y las asambleas fueron siempre abiertos!
Claro que he visto discusiones en la calle y el parque... y en estos casos las víctimas de juicios airados eran los papas de Fort Pienc.
No nos equivoquemos.
Es la administracion la que ha logrado enfrentar a los vecinos con un problema que generó con su mala gestión.

Anònim ha dit...

Cris





Hola a todos. Soy Cris, mamá de Alejandro (P4 del CEIP Fort Pienc) y Daniela (futura alumna de P3)...
He querido que pasaran los efectos de la reunión que tuvo el Sr. Blasco ayer con las 25 familias que no pudieron entrar a nuestra escuela, antes de escribir lo que pienso aquí. Principalmente, porque yo me opongo a que se abra la 3ª línea de P3, por las razones que ya todos conocemos; pero porque para mí personalmente parte de estos 25 padres y niños tienen nombre, son caras conocidas y han compartido con mi hija Daniela sus años de guardería. Por eso, me da mucha rabia que la administración pública de alguna manera nos haya puesto por pura arbitrariedad y por precipitarse en una decisión, en bandos distintos: ¡Yo me opongo a lo que ellos les hace tanta ilusión...!
En distintas ocasiones durante esta semana he tratado de explicarles a varios de mis amigos, que sobretodo, son eso: "mis amigos", la problemática de esta 3ª línea. Que no nos oponemos porque sí...Pero ayer, una de ellas me contestó: "Cris, todo eso que me explicas lo entiendo, pero yo no quiero que mi hijo vaya al Pere Vila".
Después de oir a varias personas que tienen a sus hijos en este colegio (PV) y que hablan bien de todos los aspectos de la vida educativa dentro del mismo (realidad que yo desconocía hasta que todo este problema comenzó) pienso que lo que en realidad sí sería una lástima y una pena es que a estas familias las enviaran al Fort Pienc dentro de esa 3ª línea. Esto es lo que no encuentro justo para esos papás y mamás que quieren lo mejor para sus hijos como yo para los míos. Porque no es justo que a sus hijos los manden a un colegio con recursos mermados. Porque no es justo que los manden a un sitio en forma de parásito (están allí un año y ya veremos después qué hacemos con ellos). Un sitio donde tienen un futuro incierto, donde no tienen espacio suficiente, donde cambiará el proyecto educativo que hasta hoy tanto nos ha gustado a los padres que estamos dentro y a los que quieren estar, donde no habrá un personal de refuerzo que pueda permitir un desarrollo mejor de esas personitas que tanto nos importan y queremos...
En fin, mi deseo para ellos es que los envíen a una escuela que los pueda acoger como se merecen, (y a día de hoy, nuestra escuela no tiene esa capacidad) porque vuelvo a repetir, para mí no son 25 nombres colgados en la lista de la puerta del colegio; algunos de ellos son "mis amigos".

Manel ha dit...

Tal i com jo ho veig, els motius de l’oposició d’una tercera línia són dos.

D’una banda que és absurd afegir una nova línia a una escola del barri quan a altres dues públiques almenys (a part de les concertades) al setembre sobraran moltes places tal i com la realitat no es cansa de recordar-nos. En aquest sentit, per exemple, totes les reunions dels pares del Pere Vila amb representants de l’Administració, on aquests s’omplien la boca de bones paraules parlant de fomentar l’escola, posar-hi recursos, canviar la seva imatge… quan arriba l’hora de la veritat demostren una vegada més que EN ELS POLÍTICS NO HI POTS CREURE! I encara es queixen que la gent no vagi a votar (tot i que jo “encara” hi vaig anar). Sobresaturaran una escola perquè a les que tant volien “potenciar” quedin sense emplenar!

El segon motiu de l’oposició a la tercera línia al Fort-Pienc és clarament la manca d’ESPAI FÍSIC. No sé si tothom sap que tant sols estrenar l’escola, es va haver d’abolir la biblioteca projectada per a poder ampliar el menjador i així permetre fer solament 2 torns de menjador. Si no tinc mal entès (que algú em corregeixi sinó) pel tema de la 6ª hora en el temps del migdia s’haurien d’haver fet 3 torns i dinar en 20 minuts!! Algú s’imagina al seu fill/a de P3 (2-3 anys) dinant en 20 minuts?? Doncs això és el que acabarà succeint amb la 3ª línia de P3, quan tots els cursos estiguin instaurats a l’escola, perquè caldrà fer 3 torns per dinar. És a dir, quedar-se sense biblioteca no haurà estat suficient per a aconseguir prou espai al menjador.

Respecte al pati de parvulari (el que està a peu de carrer), tots els pares i mestres ja varem veure de seguida que era del tot insuficient i la majoria pensem de fet que està dimensionat per a una sola línia (com molts altres espais de l’escola). Però fins fa cosa d’un mes que vaig haver d’anar a buscar la meva filla a mig matí, i que en aquell moment estava casualment el parvulari al pati, que no em vaig adonar de la veritable dimensió del problema. Allò era un formiguer!! Vaig entendre perquè la Marina em deia que no podien córrer i que molts cops picaven els uns amb els altres! Volia passar-me per l’escola a fer una foto (avia’m si demà puc) mentre els nens i nenes estan al pati, i penjar-la a aquest blog perquè crec que una imatge val més que 1000 paraules. Avia’m si algú veu factible posar-hi 25 nens més…

De moment l’any que ve haurien de pujar els dos P5 al pis de dalt (sense sorral la resta de parvulari amb qui comparteixen activitats…) i deixar una aula de parvulari buida. I a partir d’aquí la logística es complicarà d’una manera que no sé com acabarà quan totes les línies estiguin plenes. D’entrada, a part de la biblioteca s’haurà d’escollir una altra aula a eliminar. Quina és la menys important?: música, informàtica…?

Perquè s’ha pres una decisió com la d’ampliar una nova línia de P3 al Fort-Pienc tenint en compte les consideracions fins aquí exposades? Crec que s’hauran d’assumir fortes responsabilitats polítiques per aquest assumpte. Que el que ha costat tants esforços per part de l’equip docent i no docent de l’escola i dels pares durant aquests anys en barracons (personalment millor d’espais i de tot que l’edifici actual) ha estat “premiat” per l’Administració generant un enfrontament no volgut entre gent del barri. Felicitats Administració!!! Crec que s’hauran de contestar moltes coses davant de la societat. Políticament i potser penalment. Jo hi veig tota una estratègia perfectament orquestrada.: SMS just abans de les eleccions, ordre oficial de la nova línia “just” després de les eleccions, poc dies per a la publicació de les llistes, per tant poc temps per a la reacció, dilacions de les converses, sembla ser que informacions diferents a pares i mares de la nova línia que als AMPA...

Al marge d’haver d’omplir abans altres centres, se’ns diu que el que es volia fer aquest any és obrir una escola nova i que ara s’haurien construït -en 15 dies ho van fer pel “Fort-Pienc”, abans “Glories”- barracons però que “legalment” s’està fora de termini per a ofertar places a una escola nova i que sols es poden crear places a centres existents. Ai!! quina llàstima!! És clar, a setmana santa quan expirava aproximadament el termini per a proposar escoles noves no es sabia que hi hauria tanta gent al barri!!! En aquests menys de dos mesos han vingut molts nens en una pastera al barri que han desmuntat els càlculs. No haver-ho fet llavors (i ofertar-ho ara), se’n diu prevaricació i si es pot demostrar, està castigat penalment per la llei. I si falten diners, no hagués estat millor destinar la fortuna que ens està costant la 6ª hora (encara que un futur convenient), a que tots els nens i nens poguessin tenir una plaça al seu barri i en condicions? Sols espero que tot això pugui arribar tard o d’hora als mitjans de comunicació i que tothom sàpiga quina mena de governants tenim.

Manel (pare de la Marina de P4 del CEIP Fort-Pienc)

Manel ha dit...

Vull afegir una consideració al missatge anterior. Suposo que l’Administració pot esgrimir que el fet de no fer barracons abans d’aquesta setmana santa era una qüestió econòmica. Però aleshores, perquè van desmuntar els que vam fer servir el CEIP Fort-Pienc sota el pont de Marina? Es van utilitzar per posar-los a un altra població. Però sembla molt probable que el gran cost d’aquestes instal.lacions és la mà d’obra i no tant els mòduls prefabricats. Quan, probablement calgui fer nous barracons, s’hauràn de muntar un altra cop amb material nou. És a dir, comprar el mateix material però gastant els nostres diners en salaris per desmuntar una cosa que no calia desmuntar i tornar-la a muntar.

Manel (pare de la Marina de P4 del CEIP Fort-Pienc)

Anònim ha dit...

L'EXEMPLE DEL CEIP ANTONI BRUSI

Acabo de parlar amb una mare de les 20 famílies que fa uns 7 anys, quan se'ls va denegar obrir una tercera línia al Vila Olímpica (fa uns 7 anys) van acabar anant en bloc AL CEIP Antoni Brusi, aleshores una escola on ningú no hi volia anar, al carrer Sardenya.

En quedar fora del Vila Olímpica (la seva primera opció) les 25 famílies es van unir i organitzar, i tot i que en un principi els pares insistien a demanar la 3a línia o bé al Vila Olímpica o bé al Bogatell (cap d'ells volia anar al Brusi, fins al punt que a l'hora de la matriculació fan decidir no executar-la on els havien enviat), finalment van decidir anar en bloc al Brusi (20 d'ells, la resta va buscar-se altres solucions), i implicar-se en l'AMPA i l'escola.

Des del següent any i fins ara, el Brusi té més peticions en primera opció que places, i per tant és una escola buscada i desitjada al barri.

Això és el que des de les 3 AMPA desitjaríem, que l'Administració i també els veïns del barri facin una aposta decidida per les dues escoles que no estan plenes, perquè només l'entrada de famílies amb empemta pot tirar al terra "males fames" i "pors" que creiem injustificades.

Si alguna de les 25 famílies afectades vol posar-se en contacte amb famílies que van viure aquella experiència, només ho heu de dir i us puc fer arribar un telèfon.

Anònim ha dit...

Hola,
Soc la Bego, mare del Pau de P3 del CEIP Ramon Llull, la nostra segona opció de l'any passat. Hi vam anar a parar amb tot l'escepticisme i la pena de deixar enrera la possibilitat de formar part del projecte educatiu de Fort Pienc. Segueixo preferint dues linees a tres, però és la única pega que li puc posar ara a l'escola Ramon Llull. Hi ha inmigrants, però com al barri i també hi ha catalans i per mi l'intercanvi és enriquidor. I també hi ha un molt bon equip de mestres i unes instal·lacions fantàstiques i una molt bona organització. N'estem molt contents i en Pau va encantat a l'escola. He sentit discussions molt poc humanes aquests dies al parc, amb aire classista i molt poc humà. La tercera linea em sembla un disbarat, però crec que no s'ha tingut en compte la situació dels 25 pares als qui la fan ballar i que ho deuen estar passant malament. Jo m'he posat al seu lloc, perquè podia haver estat l'any passat que l'administració decidís ampliar la oferta de places i no voldria haver rebut aquest SMS, ni les conseqüències. Si tots fem escola, aquests dies no han estat gens educatius pel barri.
Salut a tots

Anònim ha dit...

Hola,
Aquest matí he enviat un comentari, però no sé perquè no s'ha publicat. Intentaré recordar-me de la idea principal que volia expresar i és que, malgrat les desavinències, els malentesos, les equivocacions, les desil·lusions... hem d'extreure dues lectures positives:
1. que jo sàpiga, és la primera vegada que estem parlant tres centres educatius de la mateixa zona d'influència sobre la problemàtica de les inscripcions, sobre l'escolarització dels nens i nenes del barri i, afegeixo -encara no he sentit parlar d'aquest tema però està implícit en tot aquest debat- sobre la igualtat d'oportunitats.

2. Per fi es parla públicament de la qualitat de l'ensenyament a l'escola Pere Vila (i crec que també el Ramon Llull estaria d'acord amb mi) i sento tantes paraules de fora que defensen el projecte educatiu del Pere Vila(per interessos diferents). Espero que aquestes veus no s'apaguin i que continuem treballant tots plegats durant tot l'any per evitar arribar a aquestes situacions tan desagradables per tothom.
Ànim i endavant!

Anònim ha dit...

Hola Julia!
Saps què passa?..que els pares que vàrem començar en barracons (sobretot els dos primers anys) sabem perfectament del que parles i la feina que esteu tirant endavant a Pere Vila (R.LL no el coneixo tant).
Sabem que 'la fama' d'una escola es pot canviar en poc temps amb l'ajut de tots els pares nouvinguts i sabem que si l'escola et dóna suport (com en el vostre cas) el límit és la imaginació dels pares.
I sobretot, que tots surtirem guanyant si al barri hi ha tres bones escoles públiques.
Petons

Anònim ha dit...

A veure, si el tal Blasco està on està és perquè no ha de ser molt ximple.

Llavors, a ningú se li ha acudit pensar que tot el que està passant és senzillament una cura d'humilitat imposada pels de dalt al CEIP Fort Pienc?

Raons no hi falten i aquí ja han anat sortint moltes que queden molt ben reflectides en el primer post d'aquest fil.

Soc la Mare del Tanu (sense ser gitano, P3 C, o això espero)

AMPA FORT PIENC ha dit...

Si us plau, es demana que tothom s'identifiqui al escriure un comentari. Si no voleu posar el nom de veritat feu servir un pseudònim (sempre el mateix).

Anònim ha dit...

Jo em deixaria de conspiracions contra l'escola Fortpienc i tractaria de ser constructiu, i parlar de posibles solucions.

Anònim ha dit...

Responent a la Mare del Tanu, jo no crec que el Manel Blasco sigui ximple, ni tan sols que hagi pres la decisió (que no sé ben bé qui l'ha presa, per cert, ni amb quines motivacions) sense pensar que era la solució menys dolenta.

Sí estic convençut que s'ha equivocat, i molt, i que no ha estat capaç de reaccionar en conseqüència. Des de les tres AMPA se li ha dit que no s'hi està d'acord i se li ha demanat que la modifiqui.

Jo de moment només m'ho puc explicar pensant que amb la dificultat del dia a dia, s'ha optat per una solució des de dalt, sense ni tan sols consultar amb els centres que directament o indirectament hi estaven afectats, i que no han tingut el valor de tirar enrera i començar com s'havia d'haver començat, pensant una mica més en tots els implicats (famílies afectades incloses, perquè em sembla que estareu d'acord amb mi que molt bé no us ho està fent passar... O potser penseu que la responsabilitat és només dels dolents del CEIP Fort Pienc?) i buscant una solució més beneficiosa per l'escola pública al barri.

Anònim ha dit...

Hola,

Responc a la mare del Tanu i a una altra que diu que te tot el dret d'anar a la primera opció que era el Fort Pienc. M'agradaria que algú penses en primer lloc en els nens i no en la primera opció. Els pregunto si seguiria sent aquesta la primera opció si a la reunio informativa del mes d'abril els haguessin explicat que 175 nens jugaran al pati sense poder córrer per manca d'espai, que faran tres torns de menjador cosa quasibe impossible pero que ja pensaran com s'ho fan i que quan facin P5 per motius aliens a l'escola hauran d'anar a la zona de primaria renunciant al pati amb el sorral i les joguines, a l'aigua calenta i als vaters adaptats.
Algú creu que és una cura d'humilitat per al Fort Pienc? Ans al contrari ja que un bon nombre de famílies sabent els invonveninets que hi trobaran els seus fills (els pares no s'hi passaran aqui 7 o 8h) i l'equip de l'escola per mantenir el nivell, insisteixen a entrar amb calçador. Debem ser la millor escola del sistema planetari!!!!

Crec que no cal repetir-ho ja que molta gent ho ha dit. Les altres opcions son igualment vàlides i com a tot arreu (tambe a la nostra escola) trobarem coses que ens agradin mes o menys.
I si finalment els nens vénen al Fort Pienc, no dubteu que la resta de pares els tractarem igual que als altres.

Maria

Anònim ha dit...

Hola soc una mare doblament implicada, doncs em veuré afectada perque la meva filla de P5 anirà a la zona de primaria renunciant al que ja s'ha explicat aqui tants cops i el meu altre fill farà P3, renunciant a tantes altres cosses. Sincerament em pregunto si val la pena tantes renuncies, potser el millor seria que ens canviessim nosaltres al Pere Vila i estariem molt mes amples...

Anònim ha dit...

Soy uno de los padres verdaderamente afectados ( si,de esos que a fecha de hoy no sabemos a que escuela irán nuestros hijos ).Ante tanta hostilidad he decidido renunciar a vuesto centro,no quiero que mi hijo esté estigmatizado y sea un alumno de segunda en vuestra maravillosa escuela

Anònim ha dit...

Hola,

Ofrecemos nuestro apoyo para solucionar este problema, pero quisiera expresar mi desacuerdo con el siguiente comentario de la sección de bienvenida de este bloc:

"De vegades, no se sap perquè, serà cosa de les modes, la ciutadania li posa una etiqueta negativa a una escola i de sobte la gent no hi vol anar"

Pienso que sería un síntoma de madurez que intentáramos ser sinceros y coherentes. Si todos sabemos porque pocos padres solicitan plaza en algunos colegios del barrio, ¿por qué no decimos la verdad y no nos auto engañamos con explicaciones “light”?

El año pasado, durante el periodo de preinscripción e incluso después de haber matriculado a nuestra hija en el Pere Vila, sufrimos muchos comentarios negativos acerca del colegio. Yo me quedaba sorprendida de la mala educación, de la falsedad y de la falta de "nivel" de estos comentarios (este "nivel" también es importante, si no el que mas) y contestaba que lo vimos funcionando, mientras los niños asistían a clase, y nos había gustado mucho en todos sus aspectos. Ninguna persona de las que hacia estos comentarios había asistido a las jornadas de puertas abiertas del colegio. Lamentablemente, tengo que deciros que algunos de los comentarios fueron expresados por padres del Fort Pienc.

La etiqueta negativa no es una moda ni tampoco "no se sap perquè". Sí que se sabe: hay racismo y elitismo. Y estos "ismos" han vuelto como un boomerang: ahora casi todos los padres del barrio que apuestan por la escuela pública tienen una sola opción: el Fort Pienc.

Quiero aclarar que aprecio a la gente que vertía esos comentarios envenenados, los cuales nos dolieron y ofendieron, y que quiero pensar que lo hacían "por nuestro bien". Pero hacen mal. Ahora me gustaría que las defensas de los colegios Pere Vila y Ramón Llull se hicieran con convencimiento e ilusión y no con interés e incoherencia.

El Pere Vila es un colegio que nos convence y que merece ser defendido. Algunas de las razones son:

- Nuestra hija convive con niños de otras razas y culturas, enriqueciéndose y educándose en la tolerancia y la diversidad, claves del Proyecto Educativo del colegio (y también claves de un futuro esperanzador y no lleno de guerras). Muchos de estos niños han nacido aquí y sus familias están integradas en nuestros barrios.

- Todos sus espacios son amplios, alegres y soleados, y hay un espacio para cada actividad.

- Sus profesores son cariñosos, competentes y motivados.

- Acerca las nuevas tecnologías (informática y medios audiovisuales) a los niños con naturalidad y espíritu crítico.

Hace poco leí la siguiente frase: “El objetivo de la educación es servir de anfitriones a nuestros hijos en un lugar que se llama futuro” El Pere Vila me parece un anfitrión de lujo.

Un abrazo,

Carmen Belío, madre de Marina alumna de P3 en el Pere Vila

Anònim ha dit...

Hola sóc la Marta, mare de 1ºB i de P4A, com veieu ja pateixo una classe amb 3 línies i he de dir que és més complicat per tot, funcionament, organització, integració de nens....També patiré el desterrament de la meva filla, que l'any vinent farà P5 a un pati sense sorral, sense carretilles ni tobogà, haurà de jugar a jocs de més grans.
Tot reflexionant he pensat que el Consorci,o qui sigui, ha tingut la brillant idea de fer la '1ª escola oficial de castellers de catalunya', ja que si el pati d'infantil no compleix el ratio mínim per 150, nens menys el complirà per 175.
Seguint amb la reflexió i sense ànims d'ofendre a ningú, ja sé que tots tenim dret a escollir l'escola que volem pels nostres fills, però aquests pares del proper P3C, al omplir el full d'inscripccions, ja savien que aquesta escola ofertava 50 places de les quals moltes s'ocuparien per germans, la qual cosa fa que, encara que tinguin tot el dret del món, també tenien moltes possibilitats de quedar exclosos, com ja va passar l'any passat i potser passarà l'any vinent.
Quan l'any que ve,curs 2008-2009, ens possin una altra 3ª línia de P3, llavors ells protestaran o es mantindran al marge?.
Si el que volem és el millor pels nostres fills, no crec que a ningú li agradi que passin les seves hores d'escola amuntegats i perdent aules adicionals.
Els futurs pares del P3C que sàpiguen que un cop dins els rebrem amb els braços oberts, però per una educació de qualitat al barri hem de lluitar per impedir l'obertura d'una 3ª línia i deixar alteres escoles mig buides.
Diria moltes més coses però tampoc solucionaré res.
Marta, Òliba i Lleona.

Anònim ha dit...

Sóc una mare del CEIP Fort Pienc, fa uns dies estava molt enfadada, avui estic trista.
Hem arribat a una situació entre pares del barri inacceptable, a causa de la mala planificació de l'administració una vegada més en aquesta escola. Sembla que han arribat fins i tot els insults. Em recorda quan vaig decidir apuntar a la meva filla als mòduls, ja llavors em vaig haver de sentir "Com pots portar a la teva filla en uns barracons a sota el pont de Marina, tot tan brut i provisional" Ho teníem clar però ens van fer sentir uns pares molt dolens. Ara ens estan fent sentir uns egoistes i uns insolidaris. NO es això el que volem. Només hem dit que no hi ha lloc físic a l'escola, res més. Recordem que el patí d'infantil no compleix amb les mides establertes per els nens que hi ha ara, que la cuina tampoc complia les mides, es una escola feta per 1 línia y mitja, no arriba ni a 2 línies, tot està construït al mil·límetre i molt just. De fet l'altre dia parlàvem de que es podria aprofitar la plaça on està el punt Verd (molt desaprofitada) per fer un pati, camp de futbol o basket, d'us doble pel barri i per l'escola (com es fa amb el pati de la ludoteca) Si ampliessin l'escola estaríem encantats de rebre a tots els nens del món i que fossin feliços i anessin contents al cole i juguessin junts al parc. NO estem en contra dels 25 nens de la 3a línia. Crec que a l'assemblea de l'altre dia va quedar molt clar, es va repetir en moltes ocasions. Però m'agradaria que aquest pares pensin que nosaltres ens podem posar a la seva pell, i que estan patint molt, però que pensin que es poden trobar l'any vinent amb la mateixa situació que nosaltres ara, amb una 4a línia o qualsevol altre cosa que hagin pensat des del consorci d'educació i es queixaran i protestaran igual que nosaltres ho estem fent, per aconseguir el millor pel nostres fills.
Torno a repetir no m'agrada aquesta situació i si pogués triar tornaria als barracons amb els ulls tancats, va ser un lloc magnific, amb dos patis, amb arbres, amb un hort, tot a peu pla, molta llum, aire condicionat, etc. Tothom entenia que uns mòduls prefabricats i provisionals, poguessin tenir petits inconvenients. Però ara tenim un edifici nou definitiu i quan no es un all es una ceba.
Una vegada més l'administració està jugant amb nosaltres, ens tracta com a números i no oblidem que son nens petits i pares amoïnats per ells, perquè els estime'm.
Espero de tot cor que tot això es solucioni el més aviat i de la millor manera possible per tots.
Ana mare de la Laura LL. P4

Anònim ha dit...

Hola de nou!
torno a felicitar a la Carmen i a l'Albert pels seus comentaris respecte al Pere Vila. Són uns pares que han passat per diversos moments: primer escèptics però contents amb el que els havia tocat, desprès desanimats pels comentaris del voltant i després entusiasmats amb l'escola un cop han viscut i tenen una pròpia experiència. I això que només han passat un any!!
Jo, degut als meus anys a l'escola (aquest és el 6è.) potser no tinc credibilitat quan parlo del Pere Vila, però per a mi, l'aposta ha estat quan vaig preinscriure a la petita, que ara fa p3. Si no hagués estat contenta (o millor dir contents, ja que també hi ha el pare), no ho haguessim fet.
Pero jo aposto per aquesta experiència, per aquest projecte, i sobre tot, per aquest equip de mestres que cuiden i enseyen tant be a les nostres filles. Els tracten com si fossin fills seus, i això a mí m'omple i em dona moltes satisfaccions.
Quan entres a una escola per primera vegada, clarament és una gran experiència. I tots pensem en el millor pels nostres fills. Però a vegades, el millor pels nostres fills, no és el que més ens agrada o el que desitgem de tot cor. Perquè l'escola millor per les meves filles ha de ser una o l'altra? segurament serà millor una o l'altra per als pares.

És veritat, al Pere Vila hi ha molta immigració, i sobre tot als cursos de dalt, però és l'escola pionera de la ciutat en la creació d'aquestes aules. Tenir unes aules d'acollida, avui en dia, vol dir que estas al dia, i que estas preparat per afrontar un dels problemes de la majora d'escoles públiques. Només que entri un nen nouvingut a una escola sense aquesta aula, com s'ho fan per que no destaratoti l'altra part de la classe? doncs han de fer malabarismes.
Be, i després d'aquest rotllo i abans de posar-me en altres temes, ho deixo.

I seguim en contacte!!.
una abraçada

Anònim ha dit...

M'agradaria equivocar-me, però crec que la publicació ahir de la llista de 75 admesos (per ordre alfabètic)indica que la tercera línia és quasi definitiva. Això també em fa pensar que amb tanta reunió, l'inefable Sr. Blasco només vol guanyar temps per aplicar la política dels fets consumats. Per cert, que les repetides excuses dels 25 pares per no reunir-se amb l'AMPA tampoc no em fan presagiar res de bo. De fet, el Sr. Blasco ha trobat una manera perfecta de dissimular la seva manifesta incompetència, tot provocant l'enfrontament entre els pares, com si algun dels dos bàndols tingués la culpa d'alguna cosa. Amb aquesta estratègia potser aconseguirà resistir en el càrrec sis mesos més.
Posats a ser constructius, suggereixo que es demani deixar sense omplir les possibles vacants que es generin en el procés de matriculació dels 75 alumnes. Així es podria reduir un problema de 25 famílies a un problema de 15 o 20, la qual cosa podria facilitar-ne la solució.
D'altra banda, crec que encara no hem utilitzat prou a fons les possibilitats dels mitjans de comunicació. En comptes d'explicar-nos entre nosaltres el que ja sabem, podríem enviar còpia o extracte d'alguna de les nombroses cartes enviades infructuosament a l'Administració a llocs com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, TV3, etc. D'aquesta manera, el nostre problema (que és comú al d'altres barris) serà més conegut i això podria afavorir la seva solució. Avui, sense anar més lluny, m'han explicat que als Matins de TV3 s'ha esmentat el nostre cas i que un representant de la Diputació de Barcelona ha tingut la barra de dir que a Fort Pienc no es farà una tercera línia perquè s'havia arribat a un acord amb les AMPA.
No se si recòrrer als mitjans de comunicació millorarà la nostra situació, però almenys ens quedarà la satisfacció moral d'haver denunciat uns fets que no s'haurien de tornar a repetir.

Anònim ha dit...

Lamentablement José Manuel, els mitjans de comunicació no serveixen per res quan estan venuts al poder, com es demostra en TV3.

Soc una mare de CFP que ja no pot dormir a les nits i el que més em dol és que cap veu acreditada defensi el nostre col·legi...

I ara ja només em faltava escoltar les mentides de TV3.

Jo també tornaria amb els ulls tancats als barracots.

Estem en la recta final. I Si no reaccionem ara amb contundència s'ha acabat i la meva il·lusió també.

Gràcies per tot el vostre esforç, espero que encara serveixi per alguna cosa

Anònim ha dit...

Maribel (mare de P3)
pero que està pasant? quanta hostilitat? Si us plau, Administració preneu nota que rectificar és de sabis

Anònim ha dit...

No sé si será una tonteria o quizás ya se ha hecho, pero, si las instalaciones del colegio incumplen la normativa para albergar tres líneas, ¿no podría hacerse una denuncia en toda regla (no una queja) al/los organismos competentes?

Saludos,

Carmen

Anònim ha dit...

María (P5 de Fort Pienc)
No voy a hablar del tema administrativo, ya se habla bastante de él y salta a la vista que estamos pillados todos. Lo que me está desconcertando y poniendo los pelos de punta es la capacidad que tenems los seres humanos de comportarnos como estúpidos y dormir por las noches sin complejos.
Todo esto es pura política y economía, ¿cómo puede ser que hayan discusiones en los parques, descalificaciones mutuas, insultos, "etiquetas", ....? Yo una madre de Fort Pienc a la que le cuesta horrores pagar cada mes comedor y extraescolares (por horarios laboral) cada mes, más de 200 euros, y tengo que aguantar que me digan que soy "pija", mi hijo es mulato y mi pareja negro y tengo que aguantar que me hagan alusiones sobre la cantidad de emigrantes que hay aquí y allá y lo que eso perjudica a la imagen de una escuela, aprovecho las rebajas de cada temporada para llenar armarios y me dicen que soy una snob...así montones de cosas y me consta que, como yo y mi familia, hay muchas en Fort Pienc, pidiendo todas las becas que se pueden pedir. Siento que, con muchos de los comentarios que hay aquí, estamos reflejando la sociedad en la que vivimos: prejuicios, etiquetas, falta de dialogo..., pero lo que es peor, somos adultos, gente responsable, preocupados por nuestros hijos, los que estamos alimentando este tipo de imágenes preconcebidas, nos han manipulado y nosotros no hacemos más que darles leña para alimentar el fuego. Ellos se van cada noche a su casa con sus niños en plazas aseguradas, y nosotros nos hemos pepelado con el vecino al que llevamos viendo años en el parquem le hemos llamado snob, egoista, le hemos culpaado de falta de empatía (Aunque no en un tono tan moderado)...
Pensemos u poco, las etiquetas son malas para todo el mundo, lo que estamos haciendo todos: los 25 padres afectados, vecinos del barrio, Gente de Pere Vila, del Ramón Llull y también gente del Fort Pienc, es trasladarlas de un lugar a otro: nuestra obligación es eliminarlas, y para eso, guste o no, suenen a snob, pijo o lo que quieran algunos, no es aceptable la tercera línea en Fort Pienc, sino reconducir las asignaciones y borras las etiquetas que, injustamente, tienen las otras escuelas del barrio, igual que nos hemos unido las tres Ampas para esto, seguir unidas para ser ejemplo de lo que podemos hacer con buenas intenciones, ser imagen (snob's) de las cosas bien llevadas, dejarnos de personalizar, no somos los padres los que hacemos esto, pero sí somos nosotros los que nos estamos enfrentando, es muy triste.