8 de juny del 2007

El Consorci no ofereix cap solució

El Consorci, en la reunió mantinguda avui amb els representants de l'AMPA del CEIP Fort Pienc, no ha aportat cap solució i segueix imposant la creació d'un tercer grup de P3 a l'escola.

Fins ara hem actuat en la via del diàleg, però a partir d'ara tenim clar que l'administració no té cap intenció de subsanar el seu error. No ens serveix que es reconegui que han fet les coses malament però s'obligui els altres a assumir-ne les conseqüències. Davant la negativa a rectificar i solucionar el problema que han creat, l'AMPA celebrarà aquest vespre a les 19 hores una Assemblea per engegar totes les mobilitzacions possibles durant els propers dies.

Seguirem lluitant per aconseguir una solució que no perjudiqui l'escola pública de qualitat.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Em penso que la política de fets consumats que han dut a terme i el poder, els impedeix rectificar. Perquè? no ho sé, però és així. Em sento absolutament representada per la vostra empenta i força i comparteixo, que tot i que segurament no podrem canviar les coses, ho hem de fer saber com sigui i fer-ne un gran ressò. Això no pot quedar així.
Ànims i moltes gràcies per tot.

Anònim ha dit...

En referència a l'anterior comentari: Per cert sóc l'Eli, mare de dos futurs P3.

Anònim ha dit...

he enviado cartas a estas direcciones. Si lo hacemos todos es más probable que alguna salga publicada:

http://www.diariometro.es/es/opinion/cartas_al_director/

http://www.lavanguardia.es/cartas/index.html

http://www.diarioadn.com/info/default.php?id=4

http://www.elperiodico.com/info/contacto/

http://www.elpais.com/opinion/

saludos!

Anònim ha dit...

Jo he enviat aquesta carta a El periodico
Després de tres anys en barracons sota el pont del C/Marina, la nostra
escola - CEIP FORT PIENC- ha aconseguit tenir un edifici nou. Després de
l'espera, el resultat final no és per tirar cohets perquè l'espai ha
resultat força reduït i obliga a l'equip educatiu a coordinar-se molt bé en
totes les activitats que es desenvolupen al centre. Es tracta d'una escola
de dues línies. Doncs bé, una escola d'aquestes característiques, dissenyada
al límit, ha estat escollida pel Consorci d'Educació de Barcelona per ubicar
una tercera línia degut a la manca de previsió, per part de l
'Administració, de places escolars pel curs vinent.

Aquesta decisió ha estat presa unilateralment pel Consorci d'Educació de
Barcelona sense cap consulta prèvia amb el director del CEIP FORT PIENC i
comunicada per sms a les famílies de nova matriculació (sense coneixement
del centre) just el dia després de les eleccions municipals.

No cal dir que aquesta mesura complica extremadament la vida escolar del
centre i el projecte educatiu de l'equip de professionals de l'escola que ja
porten anys d'esforços extres (treball en barracons, trasllat a escola nova
en condicions pèssimes). Així mateix està creant moltes tensions al barri
entre les famílies que opten a tenir els seus fills matriculats a aquesta
escola i les famílies que lluiten perquè la mesura d'una línia addicional no
sigui la solució a la manca de previsió de l'Administració.

Val a dir que existeixen dues escoles públiques més al barri que fa anys que
lluiten per tenir una població complerta, estable i arrelada al barri. La
decisió de l'Administració d'obrir una tercera línia al CEIP FORT PIENC i
canalitzar així l'excés de demanda sobre aquesta escola, agreuja la situació
dels altres dos centres i perjudica a curt i llarg termini l'ESCOLA PUBLICA
DE TOT EL BARRI.

El Consorci ha reconegut el seu error, però no rectifica. L'AMPA del CEIP
FORT PIENC denuncia aquest fet i no vol assumir l'error de l'Administració.
Els nostres fills i filles no l'han d'assumir.

Anònim ha dit...

Soy una madre de los 25 niños que obligan al colegio a abrir una tercera linea. Creo que no se está teniendo en cuenta nuestra situación desde el colegio Fort Pienc, nosotros no tenemos culpa de lo que ha pasado, pero nos sentimos como los malos de la pelicula.
Tememos que nuestros hijos sean señalados con el dedo una vez entren el curso escolar que viene.
Nos gustaria que nos tomasen en cuenta desde el colegio y el AMPA.

Anònim ha dit...

Soy Josu, padre de uno de los 75 niños de P3 que tienen asignado el Fort Pienc.

He de responderte al mensaje en el que te identificas como “madre de uno de los 25” diciéndote que si hubieras asistido a las distintas reuniones que ha convocado el AMPA tendrías claro que en este tema sólo hay un malo de la película: la Administración y su negligencia y que tanto desde el AMPA como desde el Consejo Escolar se ha de tener en cuenta no a 25, 50 ó 75 sino a toda la comunidad que forma y formará parte del Fort Pienc.

El objetivo de estas reuniones, y de las acciones que de ellas se deriven, es solucionar este problema o al menos procurar que no se vuelva a repetir, ni aquí ni en ningún otro sitio. Es un problema que no solo afecta a P3 (repito seamos 50 ó 75) sino que afecta a todo el colegio, incluido tu hij@. No has de suponer que las AMPAs luchan contra tu hij@, sino más bien al contrario está luchando por tu hij@ y por la calidad de la educación que pueda recibir, tanto aquí como en los otros colegios públicos del barrio.

Yo como padre de uno de los 75 nuevos he echado en falta la presencia, en estas reuniones, de alguna de las familias que se reunió con el Consorci para que hubiese podido aportar información (a la que yo no he tenido acceso) y que sin duda sería fundamental en este proceso.

Y ya por último decirte que en estas reuniones se plantearon distintas propuestas de cómo darnos la bienvenida a TODOS los nuevos, seamos 50 ó 75.

Un saludo.

Josu

Anònim ha dit...

Coincido con lo que dice josu
Lo que ha resultado llamativo es que a excepción de un par de casos, los padres de esta nueva linea se hayan negado a entablar conversación con el/las AMPAS de los colegios implicados. Hubiera sido un gusto explicar las razones en persona y escuchar las vuestras en primera persona, y además, que quedara en evidencia para todos el doble discurso que ha mantenido la administración en este caso.
Personalmente creo que lo que la administración debería hacer es velar por el bien común, planificar y gestionar racionalmente los recursos, no tomar decisiones demagógicas y arbitrarias sin tomar en cuenta la totalidad de la comunidad.
La asamblea del Fort Pienc siempre ha tenido muy en cuenta no ofender de ninguna manera a estos padres, sino defender una educación de calidad para todos.
Vosotros no teneis ninguna culpa, está clarisimo, pero tampoco se la hechamos. Lo que lamentamos es no haber encontrado colaboración para trabajar juntos por encontrar una solucion de consenso. La administración ha puesto vuestra opinión como criterio prioritario y no la nuestra. Es más, nuestra sensación es que hemos sido completamente ignorados desde un principio (la decisión se tomó sin niguna consulta y por hecho consumado) y nunca hubo voluntad alguna de buscar opciones.
Creo que las razones expuestas en este blog tienen el peso suficiente como para ser tenidas en cuenta, y que merecen al menos alguna explicación que justifique tener que asumir tamaño perjuicio sin protestar.
saludos a todos

Anònim ha dit...

Hola a tothom, "La Vanguardia" d'avui dissabte dia 9 de juny, en l'apartat de les cartes del lector, en la pàgina núm. 30, hi ha una carta d'un pare de P4 i del futur P3 de la nostra escola.

Val la pena que la llegiu.

Gràcies José Manuel.

PD: És el mateix del logotip "Perill escola massificada"

Manel ha dit...

Hola a tothom. Penjo aqui la carta que vaig enviar dijous als "Matins a TV3" amb còpia al Consorci, Conselleria d'Educació i diversos Mitjans de Comunicació.

Benvolguts senyors,

Sóc el pare d’una nena de P4 del CEIP Fort-Pienc de Barcelona.

Als matins de TV3, el Sr. Francesc Colomer, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha mentit dient que ja està decidit que no hi haurà una 3ª línia de P3 al CEIP Fort-Pienc. El nostre AMPA encara està discutint (amb constants dilacions) amb el Sr. Manel Blasco, Gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, per aconseguir que no es faci.

Quan l’any passat es va inaugurar el nou edifici de l’Escola es va haver d’abolir la biblioteca per a tenir prou espai al menjador. El curs de nens més grans ara mateix és el de 2on de primària. Però si s’afegeix la nova línia de P3 quan els de 2on arribin a 6è s’haurà d’abolir també una altra aula, la de música o la d’Informàtica. Per què s’acaba de construir una escola de 2 línies que té molt espais dimensionats per a 1 línia? El pati de parvulari té 150 nens i la ràtio de metres quadrats recomanada per la pròpia administració està molt per sota. Concretament: es recomanen 4 m2 per nen/nena. Ara hi ha 150 nens, és a dir hi haurien d’haver 600 m2 i ara sols n’hi ha 270 m2, és a dir, menys de la meitat. I encara s'hi volen posar 25 més ?

No cal saber molt de números per a veure que l’espai és del tot insuficient. N’hi ha prou amb anar a veure el pati de parvulari que està a peu de carrer i que es pot veure des d’aquest. És una llauna de sardines. Els nostres fills i filles es queixen sovint que no poden córrer perquè xoquen entre ells. Per això, convido a les càmeres del programa “Els matins a TV3” que dirigeix en Josep Cuní per a constatar a l’hora del pati (de 10:30 a 11:00 del matí) com estan aquests 150 nens i nens i avia’m si algú creu que hi cabrien 25 més.

En canvi hi ha dues escoles més al barri (Pere Vila i Ramon Llull) a les que cada any sobren places. Per què es vol fer entrar amb calçador al Fort-Pienc aquests nens i nenes? Les AMPA de les 3 escoles fa dies que treballen conjuntament per a que no es faci aquesta 3ª línia al Fort-Pienc. A més, en el pitjor dels casos en que s’omplissin les 3 escoles, hi ha la possibilitat de construir barracons per a inaugurar una de les escoles ja projectades al barri. Els barracons del Fort-Pienc es van construir en 15 dies i hi vàrem estar 3 anys (per cert en opinió de molts pares en condicions millors que a l’edifici actual). Però des del Consorci s’afirma que està fora de termini crear escoles noves. El termini expirava aquesta setmana santa. És que fa menys de dos mesos que el Consorci no sabia que faltarien places? O és que es van “saltar” el termini expressament per a forçar ara una 3ª línia al Fort-Pienc amb no es sap quines obscures intencions? És a dir, llavors es van saltar la legalitat (no sé si seria fins i tot constitutiva de prevaricació) i ara es vol respectar la legalitat estrictament. És un doble raser? Per a situacions extraordinàries també hi poden haver solucions extraordinàries.

Aquestes informacions poden ser corroborades per l’AMPA del CEIP Fort-Pienc (ampafortpienc@hotmail.com] i pel Director de l’Escola, en David Beltrán (a8052657@xtec.net i 93 246 29 99).

Blog que s’ha creat pel tema de la 3ª línia al Fort-Pienc, on estan participant molts pares i mares implicats i on es pot comprobar entre d’altres coses la tensió provocada per l’administració entre veïns del mateix barri: http://educaciofortpienc.blogspot.com/

Manel Tordera,

Pare d’una nena del Fort-Pienc

Telèfons: 93 245 35 58 i 636 82 11 44

mtordera@gmail.com

Anònim ha dit...

Contesto a la persona que s'identifica com a una de les 25 famílies de la 3ª línia.
Ja que no he tingut l'oportunitat de poder comentar res amb vosaltres en cap assamblea, com hauria desitjat, et parlo des d'aquí.

Demanes que entenguem la vostra situació sense explicar quina es.
M'agradaria que aixi com nosaltres us hem explicat les nostres raons i que no anem contra vosaltres sino contra l'administració, voslatres m'expliquessiu les vostres i quina es la situació a la que et refereixes.
Que us han dit al Consorci, Per què accepteu venir sabent que aixo afectara al funcionament del col.legi i per tant als vostres fills.
Insisteixo en que no vull que t'ho prenguis com un atac, sino com a pura curiositat ja que dins meu sento moltissima necessitat de parlar amb vosaltres sobre aixo. No per barallar-nos sino tot al contrari per intentar comprendre-us.

De fet des del principi vaig sentir aquesta necessitat, pero no ha pogut ser, desgraciadament, em temo que per culpa de l'administració que ha seguit la política de "divide i venceras".

Anònim ha dit...

Benvolgudes 25 famílies,

És clar que no tenim res contra vosaltres. I si, com tot sembla indicar, acabeu formant part de Fort Pienc, no patiu, que no hi haurà vencedors ni vençunts: de fet tots haurem perdut...molt de temps en reunions negociadores on no es negociava res i, sobretot un bon grapat de metres quadrats per als nostres fills. Apart d'això, tota la resta és recuperable i quan per fí us trobeu amb nosaltres us adonareu que som perfectament normals i raonables, com així ho esperem de vosaltres, i que tenim una conversa molt més amena, constructiva i honesta que el Sr.(?) Blasco. De fet, així que tots siguem en el mateix vaixell, de seguida haurem de remar tots a una perquè aquest no s'enfonsi per l'excés de càrrega i us tocarà fer-nos costat a les nostres peticions de recursos a l'Administració per tal de millorar la qualitat de l'educació que rebran TOTS els nostres fills.

Rebeu una cordial salutació

Anònim ha dit...

Fa molts anys que treballo per a l'Administració educativa d'aquest país. En tot aquest temps he vist destruir molts col.legis i instituts públics, primer pels governs de la coalició nacionalista i, darrerament, pels governs de la "tríada". Quan m'he assabentat del vostre cas, he pensat: "...mira, uns altres que deuen fer-ho força bé, i als quals cal tallar les ales abans no sigui massa tard....". És de manual. De debò !!!! Qui en surt beneficiat? Evidentment, els de sempre. Us quedarieu bocabadats dels diners que han fet en els darrers 25 anys. Bé, gent de l'AMPA del CEIP Fort Pienc, del CEIP Pere Vila, i del CEIP Ramon Llull, us animo a que continueu lluitant fins on calgui per tal d'aturar aquestes pràctiques pròpies d'un Estat totalitari. Utilitzeu el quart poder i la legislació educativa vigent en l'actualitat, on trobareu molts recursos per defensar la dignitat dels vostres fills. Vinga, no defalliu, som molts els barcelonins, els catalans que estem amb vosaltres !!!!

Manel ha dit...

Jo proposo crear un nou fil amb un títol genèric on anar afegint tots els missatges a partir d'aquest moment, ja que, almenys a mi, se'm fa molt incòmode anar mirant si hi ha alguna novedat adins de cada fil... Si hi ha novedats com les que han motivat obrir nous temes crec que és preferible posar-ho com un missatge més i la gent ja ho veurà a l'anar a consultar el darrer missatge.

Manel Tordera