19 de juny del 2007

Gran Cadena Humana

Aquest dimecres a les 18 hores les AMPA del CEIP Ramon Llull, CEIP Pere Vila i CEIP Fort Pienc farem una GRAN CADENA HUMANA que unirà CEIP Fort Pienc amb els CEIP Pere Vila i el CEIP Ramon Llull, per demanar una Escola Pública de qualitat al barri.

ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT AL BARRI: HO SOM TOTES
REDISTRIBUCIÓ DE MATRÍCULA AL CEIPS DEL BARRI


El Consorci d’Educació ha obert unilateralment, de forma autoritària sense consultar les escoles afectades de manera directa o de retruc per la decisió, un grup addicional de P3 al CEIP Fort Pienc. Tot i les protestes immediates de les tres AMPA, el consorci no ha estat capaç, o per orgull o per raons amagades que desconeixem, de rectificar l'error.

El resultat d’aquesta decisió prepotent és que es massifica una escola pública amb 23 places de més mentre dues escoles públiques veïnes tenen 10+15= 25 vacants.

En altres paraules: l’administració haurà de gastar recursos públics per permetre al CEIP Fort Pienc acollir els 25 alumnes del grup addicional (adaptació d’espais, professorat i recursos extra), sobrecarregarà el claustre d’aquest centre amb feina afegida innecessària, massificarà un centre que ja té un espai molt limitat (tot i ser de nova construcció), i no aprofitarà l'augment de la demanda de places públiques aquest any per ajudar els CEIP Pere Vila i el CEIP Ramon Llull a tenir una matrícula complerta, estable i arrelada al barri i poder treballar així en les condicions idònies per tirar els seus projectes educatius endavant amb les màximes garanties.

Algú pot explicar aquest despropòsit? Com és possible que l'administració tingui la barra de carregar la responsabilitat de solucionar el seu error sobre les pobres 23 famílies matriculades en el tercer grup!





26 comentaris:

Anònim ha dit...

De Inés:

Estoy de acuerdo en que la decisión del Consorcio fue errónea.

Nuestro hijo tuvo la posibilidad de formar parte del tercer grupo de P3 en Fort Pienc y la rechazamos.

En ningún momento nos sentimos víctimas, ni por que se nos diese esa posibilidad ni por que el claustro y el AMPA del Fort Pienc se opusieran a ella.

Nos alegramos de la oposición a la medida y de la posibilidad deno aceptar la propuesta.

Nos alegramos de haber caído en la cuenta de que elegir Foert Pienc es en la actualidad una manera de contribuir a la segregación.

Los padres también somos responsables de la segregación en nuestras escuelas. El Consorcio con estas decisiones y otras similares me temo que no hace otra cosa que escuchar nuestros prejuicios.

Anònim ha dit...

Podem enviar per mail la convocatoria a la cadena humana a tots els nostres contactes, per si ens volen donar suport i afegir-se. Amics, avis, tiets, etc.
ANA

Anònim ha dit...

Gràcies Inés per ser una mare tan responsable, jo sempre he confiat en els pares assenyats, però es veu que n'hi ha 23 que no ho són, i el consorci no vol desfer l'embolic en el qual ens hi ha ficat a tots.

Anònim ha dit...

Soy Inés otra vez:

Escribo por que una madre del AMPA del Pere VIla me ha pedido que aclare un punto de mi mensaje anterior.

Que rechazamos la oferta del Consorci de apuntar a nuestro hijo en el trecer grupo de P3 del Fort Pienc y lo matriculamos en el Pere Vila.

Aprovecho la ocasión para añadir lo que el mismo 4 de junio comunicamos al Claustro y al AMpa del Fort Pienc: que su oposición a la tecera línea era sensata y razonada.

Tanto el AMPA del Pere Vila como la del Fort Pienc se han enfrentado a la situación provocada por el Consorcio de manera responsable.

Creemos que la colaboración entre ambas AMPAS no debería concluir con esta crisis. Podríamos crear ocasiones para el encuentro entre los alumnos de ambos centros (sólo los separan cinco minutos a pie). Sería esta una manera de hacer más real la diversidad en nuestras escuelas en lugar de simplemente pedir que nos la den.

Anònim ha dit...

Benvolguda voldria afegir una cosa als teus molt ben encertats comentaris. Ramon LLull també existeix i la seva Ampa també es mou.

Enric.

Anònim ha dit...

Inés, tingues per segur que a partir de setemebre ja som un grup de mares i pares del Pere Vila, del Ramon Llull i del Fort Pienc que ens hem compromés a continuar treballant junts pels objectius que hem defensat aquestes setmanes. Cal aprofitar aquests anys de creixent demanda d'escoles al barri per impulsar i equilibrar l'escola pública al barri, i farem tot el possible per contribuir-hi, i per assegurar que les administracions fan tot el possible per aconseguir-ho.

I moltes felicitats per la teva decisió. Un autèntic exemple!

Manel ha dit...

Notícies als diaris sobre la cadena humana:

20minutos: http://www.20minutos.es/noticia/250219/0/escuela/padres/masificada

ElPais: http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Cadena/humana/ampliacion/escuela/elpepuespcat/20070621elpcat_14/Tes

L’Avui: http://paper.avui.cat/article/societat/87072/protesta/escolar/barcelona.html

ElPeriodico:
No he aconseguit trobar-ho. Algú que hagi pogut ens pot passa el link?


Personalment crec, que donada la maquinació del Sr. Manel Blasco (o d'algún superior seu), per notificar la decissió del tercer grup al Fort Pienc en un calendari que fa impossible legalment la marxa enrera de la matriculació del tercer grup, crec que el que s'esdevé obviament és l'exigència de la seva dimissió. L'energia i el temps dedicats a les nostres protestes no poden quedar sense conseqüències. Si legalment no estem a temps de tirar endarrera, POLÍTICAMENT SEMPRE ESTEM A TEMPS D'EXIGIR DIMISSIONS. I com que el comandament del Consorci és bicèfal (Generalitat i Ajuntament) caldrà que ambdues administracions no s'amaguin amparats per la jerarquia repartida i forcin la dimissió dels responsables d'aquests fets lamentables. En qualsevol cas, els partits que manen (o manàven en el moment de la decisió) són els mateixos. Ens han traït esperant-se al dia després de les eleccions per a fer public el tercer grup.
Crec que l'estiu no pot parar la pressió per exigir responsabilitats.
I Sr. Blasco, com pot tenir la "barra" de dir als mitjans de comunicació que el CEIP Fort Pienc pot "inquibir" un nou grup. Vol dir que no confòn inquibir amb "embotir". Unes quantes dades:

Ara:

- No tenim bliblioteca degut a l’ampliació del menjador
- El pati de parvulari hauria de tenir 600 m2 i en té 270!!
- Els passadissos són molt estrets
- L'Escola està plena de racons sense aprofitar (felicitats arquitectes!)
- Els llitets dels alumnes de 2 i 3 anys quasi no hi queben a la sala de dormir

Després d’entrar el nou grup de P3 imposat (25 alumnes més):

- El pati de parvulari hauria de tenir 700 m2 i en seguirà tenint 270!!
- Al curs 2010-11 no tindrem aula d’informàtica o de música
- Haurem de fer 3 torns per dinar enlloc de 2: els nens de parvulari hauran de dinar en 20 minuts!!
- Els nens de P5 no podràn jugar amb els seus companys de P3 i P4 al pati de parvulari i per tant, a part de la poca relació entre els pàrvuls, els de P5 no tindràn ni sorral ni tobogans i estaran barrejats al pati amb els nens grans

I els arquitectes sempre s'han negat a aprofitar el sostre de l'edifici per a poder-lo utilitzar com a pati ("és que no estava al projecte", "caldria reforçar el pis"...). Doncs si ho han fet malament que ho arreglin. I un altre cop que contractin arquitectes, procurin que es miri més en que les coses siguin funcionals i no que compleixin els cànons del "disseny" que "es porta".



… i en canvi als CEIP Pere Vila i Ramon Llull:
- tenen places lliures
- espais grans i …
moltes ganes d’omplir totes les places
(i sense haver de pagar a nous/noves mestres al Fort Pienc)

Anònim ha dit...

Hola!
al comentari anterior afegir només, que el principal problema que tenim tant tant al Ramon Llull com al Pere Vila, es que les mares i pares continueu sense voler venir. I això només s'aconseguirà quan aquests mares i pares s'apuntin en bloc a fer-ho!! no es culpa només de l'administració. Es simplement culpa dels nostres perjudicis sense fonament.
Ni la culpa és no només és d'aquestes pobres 23 famílies, sinó també de tots els que no heu apostat per cap d'aquestes dues escoles durant els darrers anys, i que ara sou a l'escola tant desitjada....Aquesta decisió també va contribuir durant aquests anys a la seva mala fama. Igual que va contribuir a la bona fama del FP.

Ànims i fins aviat!!

Anònim ha dit...

Hola a tots!
Anna del Pere Vila, quan jo vaig matricular al meu fill al Fort-Pienc, va ser com llençar-me al buit, el Pere Vila no hem tocava i el Ramon LLull va ser la meva segona opció, però valorant la meva situació familiar (sovint abuso dels meus pares'), i sabent on s'ubicaria la nova escola vaig optar per aquesta, només vam ser 15 famílies, tampoc és per llençar cohets!!
Deprés, quan ja estavem matriculats vam conèixer el director,l'equip i el projecte. Llavors ens vam sentir molt afortunats, però et dic que no va ser per mala fama de les altres escoles, sino per proximitat.
Crec que la lluita no l'hem d'aturar, nosaltres estarem apretadets i a vosaltres us sobra espai, però crec que els vincles creats entre les tres AMPES, no s'han de perdre.

Molts petons a tots i bon estiu.

Marta

Manel ha dit...

Als cursos precedents, vull recordar que poca gent volia anar al Fort Pienc, bàsicament perquè estava en barracons i al ser una escola nova poca gent es volia arriscar a que l'escola complís amb les seves expectatives. Per tant al no existir prou demanda no permetia l'entrada en bloc a cap escola.

Anònim ha dit...

Obviament, el comentari no va per valtros, va per les families que han fet la preinscripció durant els darrers dos anys, quant la demanda sobrepassava en creix l'oferta.
Sento el malentés.

Anònim ha dit...

Hola sóc la Carmen del Pere Vila,

Estic totalment d'acord amb l'Anna.

Hi ha una questió de fons que no la pot arreglar l'administració: Es el problema dels prejudicis que perjudiquen al Pere Vila i al Ramon Llull.

Si no fos per aquest problema de fons, el problema contra el que estem lluitant tots plegats (el del tercer grup al Fort Pienc) s'hauria arreglat de forma natural: d'entrada molts pares haurien preinscrit als seus fills als altres col.les.

Aquests prejudicis no es reflecteixen només a les fulles de preinscripció. També es reflecteixen, i molt, en el boca a orella. Molts ho hem experimentat directament.

Tothom es lliure de tenir les seves preferències a l'hora d'escollir escola pels seus fills. Però m'agradaría demanar, si us plau, que no parleu malament d'aquests col.legis, ni difundiu falsos rumors, ni aconselleu als altres pares que no matriculin als seus fills en aquests col.legis, etc ... sobretot si no els coneixeu. Obviament, aquestes paraules, que no pretenen ésser un sermó si no una petició, no aludeixen a tothom, només a qui correspongui.

M'alegro de que tots col.laborem plegats en tots els problemes de l'escola pública del barri.

Gràcies,

Carmen

Anònim ha dit...

Estimada Anna del PV:
Cuando mi hijo tenía que empezar P3, Ramón Llull y Pere Vila eran opciones infinitamente mejores que un descampado (aún no estaban ni los barracones) en medio de la nada.
En mi caso, me llamaron A CASA DIRECTAMENTE DE LA ADMINISTRACIÓN (aunque no recuerdo si del Departament o del Consorci) para decirme que había una reunión en el Centro Cívico referente a la nueva escuela y CONVENCERME DE QUE ASISTIESE.
En aquella reunión estaba la inspectora, el director del cole y un par de hombres super trajeados que pertenecían a la administración.
La verdad es que nos onvencieron, que si íbamos a estar muy mimados, que si nos iban a cuidar...bla bla bla..
¿A vosotros os han dejado explicar a las 25 familias en cuestión vuestro proyecto? ¿habéis podido ni siquiera intentar convencerles?.. ¿porqué la administración mueve su maquinaria de propaganda por un cole y por el otro no?
Empiezo a pensar que hay algún interés por manteneros así!!!
Realmente crees que, con vuestras instalaciones, si dirección administración y el ampa explican
su proyecto educativo y objetivos no hubieseis convencido a esas 25 familias?
Perdona Anna, pero la administración tiene los recursos para que consigáis una matricula "del barrio", pero no quiere.
Me encantaría conocerte y hablar contigo, y de cara a la matriculación del año que viene explicarte cómo y porqué el administración+colegio+ampa han conseguido que la gente apunte a sus hijos a barracones. A veces son pequeñas cuestiones "de forma" que deslumbran. (El primer año sólo éramos 17 alumnos por clase y al siguiente ya teníamos matrícula completa!)
Besos... y perdona el rollo
Cris

Anònim ha dit...

Recordeu que l'administració el que ha obviat és lo de la segona i tercera opció, que tots els pares omplim en els papers de la preinscripció.
Jo els que conèc, van possar com a primera opció el FP, però sabien que era una loteria però ho van voler provar, un cop van veure que la seva filla no havia entrat al FP estaven convençuts que anirien al Pere Vila, i ho tenien coll avall sense cap més problema, i era una de les opcions que havien posat al full de preinscripció, fins al dia 28 de maig que el consorci va canviar les regles del joc, decidint a mitja partida no perdre el temps mirant les segones i terceres oopcions de les famílies i ampliant el número de places segons el seu interés.
Veien com va tot, jo recomano que a partir d'ara anul·lin les caselles de la resta d'opcions i sols s'ompli la primera opció, de fet tots els pares hem estat uns ingenus omplint sis possibles escoles.

Anònim ha dit...

Doncs, aquests pares que han ficat com a segona opció el Pere Vila ... quin problema tenen en matricular la seva filla al Pere Vila? Potser es el que han fet. No veig quin es el problema en aquest cas.

Carmen

Anònim ha dit...

Carmen, el que diu la Carme és que gent que ja sabia que no havia entrat a Fort Pienc i ja tenien coll avall que els tocava Pere Vila, de repent els hi obren una tercera linia Fort Pienc.
Aquest és el problema, que com a mínim, Pere Vila podia contar amb deu famiies més del barri, però l'administració els ha traït i, de retruc, ens ha fotut a tots

Anònim ha dit...

Insisto, el problema son los perjuicios que tenemos, muchos mal fundamentados, y muchos sin ser capaces de reconocerlos públicamente.
Seguiremos en contacto las tres ampas, y seguro tambien las direcciones de los coles!!
besos

Anònim ha dit...

Perdona Cris,
referente a si nos han dejado explicar a las 25 familias nuestro proyecto. Pues, no nos ha de dejar nadie explicar, hasta la fecha somos libres y no se nos prohibe hablar. En el PV hicimos una jornada de puertas abiertas extraordinaria hace dos semanas, donde se convocó a todos los posibles candidatos (grupo 25 extra del FP, adscritos en turno de oficio al PV: total a unas 40 familias). Si no fueron, era por razones que no hace falta repetir.
Lo siguiente que hemos de hacer que és?
Mira el que no viene ni siquiera a ver las instalaciones, no visita la escuela con los alumnos dentro, no habla con el claustro, no valora el proyecto educativo, no conoce el plan estratégico, etc.., y se guia por las habladurias y comentarios, pues tiene lo que tiene. Perjuicios y nada más.
Más besos!!

Anònim ha dit...

Hola Anna!
Alucino. Simplemente. Si esas familias sabían que había una jormada extraordinaria de puertas abiertas y no fueron, dice mcho acerca de su calidad humana.

Sinceramente, a nadie nos interesa tener gente así formando parte de nuestro proyecto educativo, aunque dudo mucho que ni siquieran sepan lo que es.

Perdonad mi agresividad, quizá me estoy pasando pero me enciende la gente tan corta de miras.

Besos y ánimos.
Cris

Anònim ha dit...

Insisto, no son solo las 23 familias, hay muchas mas las que no aceptan. Ellas no son las culpables de todo!! No lo canaliceis todo a traves de las 23 familias, que prou pena tienen.

Anònim ha dit...

No voldria equivocar-me, però al Ramon Llull crec que també es va fer una jornada extra de portes obertes, i segons crec recordar hi van anar unes 10 famílies les quals van ser tractades com a reis.

A més d'això si tinc constància la secretària del Ramon Llull ha fer de "cicerone" a la gent que no havia vist l'escola i s'ha matriculat al Ramon Llull, fins i tot (segons expliquen) entrant a les classes de P3 amb els nens i mestre dins.

La única realitat, és que la gent no ve a les nostres escoles, l'Anna diu prejudicis, jo seré una mica més dur i diria racisme. No vull ofendre a ningú però sincerament ho crec així.

Anònim ha dit...

És cert, molta gent ja no va ni a veure les escoles per què els hi han dit que el nivell d'immigració és molt alt.

Però després de tot aquest embolic que ha muntat el Consorci, jo els hi vull donar les gràcies al Senyor Blasco i companyia per què al menys ens ha permès posar-nos en contacte les tres ampes del barri, i ens ha donat la oportunitat de desmostrar que tots els coles del barri són bons i que hi va gent normal i corrent com tots, i que si ens barregem tots (quan dic tots també incloc els immigrants) els que hi sortiran guanyant i de llarg són els nostres fills.

El que està clar, al menys per mi, que hem de continuar tots junts.

Anònim ha dit...

Per sort tots estem d’acord que el consorci ha obrat malament obrint una tercera línia al Ceip Fort Pienc sense l’aprovació de l’equip directiu.

Però hi ha altres actuacions que el consorci o la generalitat, tant és, han fet malament i que ningú comenta.
Com per exemple, enviar unes cartes abans del període de matriculació a les famílies informant o comunicant que aquest any hi hauria prioritat d’accés als centres escollits segons criteri de proximitat al centre.
Aquest criteri de proximitat ha estat un engany, doncs, ha establert unes àrees de proximitat d’un radi de mes d’1 km a l’escola (distància que per a un nen de 3 anys és força important).
Jo crec que si aquestes àrees haguessin estat d’ambit mes reduït els pares i mares haurien fet la prescripció al centre que li pertoca mes proxim a la seva llar, i potser hores d’ara el Ceip Fort Pienc no es trobaria amb el problema d’excés de nens.
Si no estic mal informada, hi ha nens que viuen al costat de Ramon llull o del Pere Vila que l’any vinent aniran al Fort Pienc, això també crec que per part dels pares es una desconsideració cap als seus fills perquè els priven de fer amics al costat de casa i els fan desplaçar-se amb tot el que comporta (matinar més, potser no poder dinar a casa perquè perden massa temps en desplaçaments,...).

Per una altra banda, hi ha un tema de manca d’inversió per part de l’Administració pública, mentrestant que el Ceip Fort Pienc és nou amb un equipament d’últim model, les altres dues escoles son velles i una mes que l’altre necessiten reformes i inversions que des de l’administració no s’han fet (i que consti que jo he visitat les tres escoles i he escoltat el seu projecte educatiu).

Ah! Estic totalment d’acord amb la mare que comenta això dels rumors i mala fama que tots ajudem a fomentar-la....

Anònim ha dit...

No defiendo a los padres que basan su elección de un centro escolar en rumores, malas famas o incluso el racismo; ellos se pierden la oportunidad de enriquecerse teniendo acceso a las aportaciones que pueden hacernos desde otras culturas. Pero no debemos olvidar (y en este foro lo hacemos con demasiada frecuencia)que nuestro verdadero "enemigo" es la Administración. En última instancia cada uno puede pensar lo que le de la gana de temas como la tolerancia, la integración o el racismo, pero la obligación de cualquier gobierno responsable es fomentar las dos primeras e intentar evitar el último, y el Consorci ha hecho justo todo lo contrario en referncia al tema que nos ocupa.

Anònim ha dit...

El meu fill gran ha fet P3 al CEIP Ramon Llull, no va entrar al Fort Pienc en el seu moment i seguirà al Ramon Llull. Si tot segueix be, d'aquí a un any hi matricularem el petit. Principalment perquè és una bona escola i el P3 del Pau ens n'ha convençut, però també perquè arran d'aquest error de l'Administració ens hem adonat que les escoles també les fem els pares. Sou pocs que insulteu, menyspreeu i margineu els 25, però no li feu cap favor a la vostra escola, ni al projecte educatiu, ni al barri. Jo entenc que la situació pot provocar ira i frustració, però caldrà mirar endavant, superar-ho i treballar tots junts per superar els prejudicis. En la situació actual, em sembla demagògic que volgueu empènyer els 25 a les escoles que no voleu pels vostres propis fills. Hi ha lloc per ells, però també per vosaltres. Treballem tots junts els anys vinents i deixem-nos de culpabilitzar a aquestes families. La seva matrícula és legal, encara que estigui motivada per un disbarat administratiu, i no som qui per qüestionar-los, ni com a persones ni com a pares.Bego

Anònim ha dit...

bego, insisto que el mal lo ha hecho la administración. Escencialmente porque su criterio de priorizar las primeras elecciones por sobre el bien comun me parece vergonzosamente demagógica y que por sobre todo avala los ya mencionados prejuicios clasistas/racistas. Esto ha provocado situaciones enojosas y absurdas en todo barcelona, por lo que insisto que no ha sido un error sino un acto ideológico vergonzoso.
Sin embargo, al dejar en manos de estas familias la eleccion de si matricularse o no en FP, ha también dejado en evidencia su criterio personal. No estoy de acuerdo en insultar y ofender, claro, pero sí que me extraña que no se hayan puesto en contacto con el ampa, se hayan negado a toda reunion, no hayan asistido a ver otras escuelas y sobre todo, muchas (no todas!!) se hayan fijado en el lugar de victimas con derecho a ofender y exigir.
Las matriculas son legales, pero a nivel personal me parece extraño que no se hayan puesto en contacto para verificar si las protestas tenian legitimidad y ver las consecuencias de su matriculacion. Al final, cuando te ponen en la situación de poder decidir, todo se resume a pequeños actos éticos individuales.
Al menos para mi hubiera sido un gesto deseable de familias que muy probablemente serán parte de nuestra comunidad educativa. Personalmente, si bien me molesta muchísimo que mi hijo sufra los proximos 7 años las consecuencias de los actos de la administración y de la decisión individual de estas familias (irá a p5 el año que viene, estuvo en barracones, vivió la mudanza y será desplazado seguramente de la zona de infantil a la de primaria prematuramente), lo que más me molesta y casi que me asusta, es esta politica de perpetuar centros "segregados" y centros "catalanes con diversidad guay" masificados. No augura un buen futuro para los próximos 15 o 20 años. Creo que en este sentido somos todos responsables de evitar el mal mayor. Aplaudo a la mamá de los 25 que explica en este blog que después de considerar justos los reclamos, sintió aludida su responsabilidad individual en las dinámicas de segregación y apuntó a su hijo en el pere Vila.