15 de juny del 2007

La bola es va fent més gran



Ahir dijous, les 4 AMPA que signen el manifest, i també d'altres amb les que estem treballant la mobilització i les demandes però que no van tenir temps per adherir-se al manifest (Versió per imprimir en pdf), com la del CEIP Pere Vila, vam fer sentir la nostra veu a la Plaça Sant Jaume. Comptats a dit quan fèiem rotllana, i per tant sense exagerar, érem 350. Cada vegada ens adonem que quan el consorci ens deia i retreia que l'AMPA del Fort Pienc era l'única que es queixava només hi havia un intent de deslegitimar i d'evitar que ens poséssim en contacte amb les altres AMPA agraviades, i que en realitat el malestar va molt més lluny de la nostra petita escola. Ara estem intentant contactar les escoles al voltant del CEIP Mallorca i el CEIP Reina Violant que any rere any tenen vacants al barri, per evidenciar encara més el caràcter global del problema que denunciem i fins a quin punt s'estan fent les coses malament en detriment de tots, i sobretot, de la qualitat de l'educació.

Units, això no hi ha qui ho aturi!

Recordeu que avui es tanca la matrícula, i per tant podrem començar a parlar amb propietat de les vacants a cada barri, i de si els inscrits a les escoles que els darrers anys tenien vacants són realment del barri o no.












11 comentaris:

Manel ha dit...

El Periodico publica avui un article fent-se resò de la Concentració d'ahir: http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=415594&idseccio_PK=1022

També hi ha un article sobre una plataforma contra les escoles "gueto" al Poblenou: http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=411100&idseccio_PK=1022

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom.
Sóc mare d´un nen que ha obtingut plaça per P3 al CEIP Fort Pienc.
Sincerament penso que per molt que ens queixem, l´administració no ens farà cap cas. Si no, llegiu la resposta que acabo de rebre del Sr Manel Blasco al tema...
La llauna de sardines ens l´haurem d´empassar sencera.




Benvolguda,


En resposta a les qüestions que planteja en el seu correu electrònic d’avui, dijous 14 de juny, li informo que:


El CEIP Fort Pienc continuarà essent un centre de dues línies, tal i com està planificat en el mapa escolar. La decisió d’ampliar un grup més a P-3 al centre és excepcional, només per al curs 2007-2008, i respon a la necessitat d’incrementar l’oferta de places escolars d’aquest nivell per a garantir l’escolarització a la zona. Els alumnes que iniciïn la seva escolarització en aquest centre, hi continuaran essent alumnes fins al final de l’educació primària.

De la mateixa manera que estem obligats a contemplar els drets d’escolarització de les famílies, també estem compromesos i decidits a buscar les fórmules més adients, posant tots els mitjans i recursos necessaris, inclosos els humans, per fer front a les possibles dificultats degudes a aquesta ampliació.

La decisió va ser presa pel Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) el dia 24 de maig , en l’ús de les seves atribucions per gestionar el procés de preinscripció a la ciutat, a demanda de la Comissió d’Escolarització d’educació infantil i primària. Aquesta comissió -un cop estudiades les dades d’assignació provisional, tal i com es fa habitualment fa cada any durant el procés de preinscripció- va instar a la direcció del CEB a fer una ampliació de l’oferta inicial que es va concretar en l’augment de places i grups a diversos centres de la ciutat, entre ells el CEIP Fort Pienc.
Aquesta oferta final es va fer pública, segons el calendari previst per la normativa, en data 28 de maig. Els 25 alumnes que van ser assignats amb dret de prioritat a les noves places que s’oferien al CEIP Fort Pienc corresponen als 25 primers sol·licitants que constaven en la llista inicial, ordenada per barem i sorteig, que va ser feta pública en ple procés de preinscripció.


Cordialment,



Manel Blasco i Legaz
Gerent

Barcelona, 14 de juny del 2007

Anònim ha dit...

Des de la Comissió també ens ho pensàvem fa una setmana, però la veritat és que el problema és tant gros que el que creiem ara és que és difícil que no arreglin les coses. Avui ens ha contactat el CEIP Serra de Marina, de Santa Coloma, que també tenen exactament la mateixa situació (sobrecarregar un centre enlloc de remoure cel i terra per animar els pares a anar en bloc i treballar a les escoles que actualment tenen vacants: el nostre model, que el Consorci i el Departament d'Educació no publicita prou, és el del CEIP Antoni Brusi, que en un sol any en el qual pares que no van poder entrar al Vila Olímpica hi van entrar en bloc, va passar de ser una escola defugida a ser una escola molt demandada. Creiem que això és el que cal per la qualitat de l'educació, i no ens cansarem fins que les coses és facin bé.

La Comissió

Anònim ha dit...

Tal i com ja vaig comentar anteriorment a Poblenou també hi ha els mateixos problemes, de fet fa anys que intenten obrir una nova línia al CEIP Acàcies (abans Lope de Vega) sense èxit, per desfer el "ghetto" creat i la solució any rere any és massificar altres escoles ja existents o de nova creació. Com a exemple dues escoles de 2 línies: CEIP Pere IV (amb 4 P-3 l'any de la seva creació) o CEIP Fluvià (3 P3 pel pròxim curs)

Anònim ha dit...

Crec que deuen estar esperant que anb les vacances tot es calmi..i com cada any "aquí paz y luego gloria". Ja que cada vegada hi ha més escoles adherides i amb els mateixos problemes, hem de continuar.
Aquest any 2007, podria arribar a ser un any d'inflexió. L'any, que els pares, mestres i directors de l'escola pública diem prou a que l'administració faci les cosas sense cmptar amb nosaltres.

Anònim ha dit...

Bé per El Periódico. Llàstima, però, que la notícia no reculli que no es tracta d'una reivindicació del Fort Pienc, sinó també del Reina Violant, el Mallorca, i el Ramón Llull i també (com ja vam comunicar a l'Administració amb la Carta conjunta de les tres AMPA del barri del Fort Pienc i com hem seguit treballant després de la carta) del Pere Vila.

Anònim ha dit...

Pienso que la palabra del Sr. Balsco tiene la misma validez ahora en esta carta que dice que no pasará más, que cuando dijo que estudiaria el problema, es decir NINGUNA.

Anònim ha dit...

"Tras mostrarse comprensivo con la actitud del profesorado y los padres del centro, aunque les reprochó la virulencia de su reacción, recordó el derecho que asiste a las 25 familias que han manifestado su interés por añadirse al proyecto educativo."
EL PERIÓDICO

¿Virulentos? Él Sr Blasco no sabe qué es ser virulento. ¿Es consciente el señor Blasco que si éste nuevo grupo se incorpora al CEIP Fort Pienc no pararemos hasta que le destituyan? (esto sí es ser virulento)

¿El derecho de las 25 familias? No les quito ese derecho, pero ¿y el derecho de las 300 famílias que ya estamos en el colegio a tener un espacio vital para nuestros hijos?

Anònim ha dit...

El dret de les 300 famílies del Fort Pienc i als centenars més del Ramon Llull i el Pere Vila. A mi també m'ha fet gràcia això de "virulents". Però m'ha fet encara més gràcia allò de "probablement les accions [del Consorci perquè hi hagi famílies que acceptin anar als centres de la zona amb places vacants] no són suficients". Ja comencem a entendre'ns!

Si finalment es crea el grup i ens posem a demanar responsabilitats, és evident que caldrà començar a indagar qui és o qui són els responsables polítics de la decisió. Potser la Presidenta del Consorci, la Maria Dolors Rius i Benitoel. O si aquest és un càrrec no executiu, potser el Director dels Serveis Territorials (del Departament d'Educació) de Barcelona ciutat, Antonio García Sacedo, que a dia d'avui no ha donat senyals de vida.

Mireu que divertit: el 24 de maig va fer una conferència sobre "l'Educació de qualitat per a TOTHOM" (sic): (http://www.socialistes.cat/ambit/fbarcelona/Documents/view.asp?id=126925&apt=5387&indexable=True).

Anònim ha dit...

.. doncs si teniu una mica de temps, a la mateixa web hi han els
"Objectius del Mapa Escolar de Barcelona (2006-2010)" fet pel Consorci d'Educació ... no te desperdici!!!

http://www.socialistes.cat/media/000000145500/000000145687000000131918.pdf

Cris

Anònim ha dit...

Aquest document al que fa referència la Cris és molt interessant, ja que parla de la previsió de construccions escolars en el termini 2006-2010, on es preveuen, per al districte de l'eixample, dues escoles d'infantil i primària i dos instituts de secundària. Estem a mig camí i cap dels quatre centres es deixa entreveure per part del Consorci.
No es pot oblidar aquest element, un altre més que ens dóna la raó. Per una banda, hi ha places a les escoles del barri, i, per una altra, hi ha una planificació deficient dels centres escolars, ja que aquestes escoles haurien d'estar, com a mínim, ja en barracots. Tot això provoca l'entrada d'alumnes en excés a un centre que els podrà absorbir, tot fent un veritable esforç per part de l'equip de mestres i de les famílies del centre. No ho oblidem.

Albert.