12 de juny del 2007

Escoles afectades per la massificació




El Consorci ens havia criticat en una de les reunions la nostra actitud contrària a la imposició del tercer grup de P3 a la nostra escola, titllant-nos implícitament d'insolidaris i exagerats. Aquesta setmana, amb més temps per fer les coses, hem començat a contactar les AMPA de les altres escoles a les quals també se'ls ha imposat un tercer grup a P3 (CEIP Mallorca, Fluvià, Bota, Sant Pere Nolasc i Reina Violant), i sorpresa!: no totes les AMPA d'aquestes escoles (quan existeixen) semblen tant contentes amb els bolets.

Al CEIP Reina Violant de Gràcia també els van avisar el dilluns 28 de maig, i la seva situació és encara més crítica que la del CEIP Fort Pienc en qüestió d'espais i condicions de treball. Us convidem a llegir aquesta carta oberta al Consorci d'Educació del Regidor dels Districte per Esquerra Republicana Ricard Martínez, publicada a l'Independent de Gràcia i també al bloc del mateix polític.

Al CEIP Mallorca, en canvi, els van avisar el mes d'abril, i en aquell moment van reaccionar fent notes de premsa a totes les televisions, van sortir a TV3 uns segons, van inundar el e-correu del Centre de Planificacio Escolar, van fer una denúncia desde Direcció, van fer una denúncia des del claustre, van fer una denúncia des del Consell Escolar, van fer una denúncia des de l'AMPA, i van rebre el suport de la inspecció i de la Defensora de la Ciutat. Encara tenen el grup addicional.

Al CEIP Fluvià de Poblenou, com diu el primer comentari d'aquesta mateixa entrada, també s'ha obert un tercer grup a P3. En aquest cas es tracta d'un centre de nova creació, i per tant encara no té AMPA, però el problema de fet es el mateix: manca de previsió i planificació, i massificació resultant dels centres públics.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al CEIP Fluvià de Poblenou també s'ha obert una tercera línia. En aquest cas es tracta d'un centre de nova creació, però el problema de fet es el mateix, manca de previssió i planificació i massificació dels centres públics.
La seva web provissional és:
http://www.edebedigital.com/proyectos/9956/

Anònim ha dit...

En la carta del Regidor Ricard Martinez es parla de la creacio de "lineas escolars a la carta".... molt bona questio per insistir, i a lo millor contactar amb el Regidor per parlar.
Paco- P5