1 de juny del 2007

Benvinguts - Benvingudes

Aquest espai neix amb la voluntat de servir de nexe d’unió entre tots els que estem trasbalsats per la decisió del consorci d’educació d’afegir una tercera línia de P3 al CEIP FORT PIENC. Les repercussions d’aquesta decisió, entenem que no es queden en l’àmbit de l'organització de la nostra escola, sinó que van molt més enllà.

Perquè hi ha escoles que any rere any no emplenen places amb gent del barri? Perquè quan, per fi, sembla que hi ha un repunt generalitzat en el nombre de sol·licituds, en comptes de distribuir els nens del nostre barri en aquestes escoles, se’ls ubica en una que no està preparada per tenir tres línies? Ens consta que les nostres escoles veïnes són molt i molt professionals, dinàmiques, amb projectes educatius que podrien ser l’enveja de qualsevol escola, però la gent no hi vol anar. De vegades, no se sap perquè, serà cosa de les modes, la ciutadania li posa una etiqueta negativa a una escola i de sobte la gent no hi vol anar. Per molt que treballin aquests centres per oferir projectes il·lusionants, sempre es troben amb el mateix entrebanc, la gent no hi vol anar. Entenem que és responsabilitat de l’administració corregir aquesta mena d’irregularitats de manera que totes i cadascuna de les escoles públiques puguin mostrar al veïnat la qualitat de la seva tasca. Entenem que les administracions educatives han de dotar a aquestes escoles dels nens suficients perquè puguin desenvolupar amb normalitat el seu treball.

Amb la decisió que s’ha pres, entenem que els desequilibris s’agreugen en comptes d’alleugerir-se. És per això que volem copsar la opinió de tots vosaltres: mares, pares, mestres i tots aquells que tingueu sensibilitat per la vida educativa dels nostres infants. Passeu tots, passeu a aquest espai i digueu què en penseu, tant si sou afectats com si no, esteu convidats a fer servir aquest espai. Aquí podreu dir què us agrada, i què no de les decisions preses pels nostres dirigents sobre la política de distribució d’alumnat entre les places disponibles al nostre barri. Us informarem de totes les reunions que s’han de produir i, si és el cas, de com organitzar-nos per a fer-nos sentir.

Passeu i sentiu-vos-hi còmodes, aquest espai és casa vostra.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest matí ha hagut una reunió amb el Sr.Manel Blasco. Podeu explicar com ha anat?

Anònim ha dit...

Tot està pendent de l'altre reunió que s'ha de fer aquesta tarda entre el Consorci i les famílies afectades.
De tota manera, l'ampa Fortpienc ens ha enviat a tots un correu amb les primeres informacions.

Anònim ha dit...

Felicitats pel nou blog!

Anònim ha dit...

Algú sap alguna cosa de la reunió d'aquesta tarda?

Anònim ha dit...

Segueixo sense entendre com unes persones que "representa", són entesas en el tema en el que treballen, poden fer les coses tan malament i dormir tranquils. A més que estan on estan per què les paguem tots nosaltres.
Per què segur que molts pares aquests dies no dormen tranquils.
No puc deixar de pensar que s'ha fet amb mala fe, just després de les eleccions. El responsable de tot això crec que hauria de pensar en deixar el seu carrec a algú que sápiga.
No es pot jugar aixi amb la gent, i menys amb els pares de nens de 2 i 3 anys.

Anònim ha dit...

Estimades mares i estimats pares,

Us convidem a conèixer la nostra experiència com a pares de la Marina: una nena que està fent P3 al CEIP Pere Vila.

L'any passat, com molts de vosaltres, també varem apuntar la nostra nena al CEIP Fort Pienc com a primera opció i no ens va tocar.

Ens va tocar el de 2ª opció, el Pere Vila, que també ens va agradar força a la jornada de portes obertes. No obstant això, les crítiques i prejudicis que corrien respecte del col·legi van començar a calar-nos posteriorment i, com molts de vosaltres (creiem), ho varem arribar a veure amb por i recel...

El temps ens ha demostrat que aquests comentaris i rumors (males llengües que desprestigiaven al col·legi sense conèixer-lo) eren del tot infundats. I nosaltres no només hem perdut la por, sinó que estem encantats del Pere Vila que (ho podem demostrar) no té res que envejar d'altres projectes educatius.

Penseu que seria una llàstima massificar el CEIP Fort Pienc quan tenim a la nostra disposició el Pere Vila amb unes instal·lacions i uns espais esplèndids, un equip educatiu d'altíssim nivell i uns nens i nenes ben preparats que miren al món i al futur sense complexos.

Estem tan convençuts del que diem que hem obert aquest correu:

contents_del_pere_vila@yahoo.es

Perquè pugueu contactar amb nosaltres i us puguem ampliar la informació que vulgueu...


Carmen i Albert (uns pares contents).

Marina (P3) (Una alumna feliç amb el seu col·legi)

Sara Rovira ha dit...

Sóc mare nova de P3, diguem de les que ens ha tocat la loteria, i suposo que el meu fill anirà el curs vinent al Fort Pienc, tot i que encara no m'ho acabo de creure... Estic al·lucinant amb tot això que està passant i m'ha agafat una mica desprevinguda, perquè no sé ben bé si m'haig de considerar mare de dins o de fora de l'escola, suposo que per això no vaig reaccionar quan vaig llegir que s'havia convocat una assemblea per als pares afectats, però ara veig que sí que hi hauria d'haver anat per poder fer pinya, ja que estic totalment d'acord amb tot això que dieu. Si puc ajudar en alguna cosa de tipus col·lectiu o individual, podeu comptar amb mi.