Carta a la presidenta del Consorci
Demà divendres entrarà per registre la següent carta:
Sra. Maria Dolors Rius i Benito,
Presidenta del Consorci d’Educació de Barcelona.
Benvolguda Maria Dolors Rius i Benito,
Davant de la decisió del Consorci d’Educació de Barcelona d’imposar unilateralment l’obertura de grups addicionals de P3 als CEIPM Reina Violant – Comas i Solà, CEIP Mallorca i CEIP Fort Pienc, li volem manifestar el nostre malestar per les maneres com s’ha decidit i executat aquests fets, i la completa despreocupació envers l'impacte que té aquesta decisió sobre aquests Centres i la qualitat educativa que fins ara han pogut mantenir. Tampoc s'ha tingut en compte la resta de Centres que també s'han adherit al manifest que adjuntem com Annex i que no han aconseguit omplir les places ara que el termini de matriculació ha finalitzat. La setmana passada férem una primera manifestació a la Plaça de Sant Jaume on es va llegir el Manifest que deu AMPA de Barcelona han subscrit.
Com que en cap moment no hem rebut per part del Gerent del Consorci unes explicacions raonables i consistents sobre la decisió que heu pres, i que no ha tingut inconvenient en reconèixer fins i tot la deficient tasca realitzada per la Unitat de Planificació del Consorci que vostè presideix, li demanem una reunió urgent amb vostè per intentar trobar una sortida a l’absurda situació creada. Insistim en que als nostres barris hi ha Centres amb vacants i la voluntat de tenir una matrícula complerta, estable i arrelada al barri, però en canvi se’ns assigna a nosaltres uns grups addicionals que comportaran per a les nostres escoles problemes organitzatius, d’espai i de sobrecàrrega de l’equip docent.
No es poden malbaratar els recursos públics innecessàriament, ni persistir en els errors que clarament perjudiquen la qualitat i l’equilibri de l’escola pública.
Miquel Oliver,
President AMPA CEIPM Reina Violant – Comas i Solà
Eva Ceano,
Vice-presidenta AMPA CEIP Mallorca
Glòria Cueva,
Vice-presidenta AMPA CEIP Fort Pienc
ANNEX
16 comentaris:
Si en Gracia, Poble Nou y Fort Pienc pasa lo mismo, creo que está claro que no podemos hablar de error, sino de estrategia planificada: grupos a la carta, para evitar obligar a la gente a que se mezcle no sea que protesten o que se vayan a la concertada. Me parece que esto demuestra su política educativa y sus prioridades. ¿Voy bien, señores responsables de educación? Después dirán que se preocupan de lo que le importa a la gente (escoger escuela, no que las escuelas funcionen), y cuando la abstención siga subiendo, tendrán las narices de decir que a la gente ya le está bien lo que hace el gobierno...
¡Felicidades a las tres escuelas por no rendiros ante la inhibición de los políticos ante los problemas de nuestras escuelas!
Endavant amb la lluita el que es defensa és coherent i real.
Crec que l'Administració ha actuat d'aquesta manera per un tema estadístic. Volien a qualsevol preu que el l'estadística de nens matriculat en primera opció fora alta però ..... amb aquestes dades hi ha engany.
També hi ha prevaricació, es malgastaran fons públics incrementant linies de P3 quan en altres centres sobren places.
coincido totalmente con lo que dice Pedro. Cuando la lógica se repite en toda Barcelona, es que no hay error, hay ideología. No interesa la integración de los recién (y no tan recién) llegados y sus hijos (muchos, catalanes de nacimiento). Se dan recursos a los cetros para que no protesten, pero se avalan los prejuicios de la gente y se establecen centros segregados. Sinceramente creo que es la semilla de lo sucedido en Francia: Hijos de inmigrantes que no logran sentirse parte de la sociedad en la que han nacido, gracias al rechazo de los ciudadanos alimentado por la politica demagógica y corta de vista de un gobierno que se dice de izquierdas pero que actua con hipocresía vergonzosa.
Por el bien de nuestro barrio, debemos seguir luchando para que esto no se perpetúe y se gestionen las plazas de forma que la población escolar refleje la realidad y contribuya a la cohesión social.
Totalment d’acord amb la Laura, aquí està l’arrel del problema
JO com a pare implicat amb l´escola del Fort Pienc, crido als pares a no desanimar-se, que continuin fent pressió perquè la situació sigui la correcta, portem molts dies protestant i encara ens queden molt més per endavant, per continuar protestant, no potser que per l´ineptitut d´unes persones o l´interès polític, perjudiquin als nostres fills, crec que més enllà de la lluita, l´administració ha d´entendre que no ens perjudiquen a nosaltres els pares sino als nostres petits, que cada dia van a escola, jo els convidaria a fer una reflexió, que s´ho rumiin bé, perquè ja poden estar segur que aconseguirem les nostres demandes, que s´han fet sobre xifres reals de matriculacions i no desde el montatge fictici del Consorci, que ha queda´t demostrat que era del tot irreal. Continuarem lluitant i demanarem responsabilitats polítiques a qui correspongui. Ànims pares i mares, que la nostra unió ens fa forts.
Suggereixo que la secció titulada "Propostes" no quedi enterrada per l'arqueologia del bloc i figuri sempre en primer lloc en la presentació.
Així si algú vol proposar alguna nova idea, veurà sempre la porta oberta.
Sis plau, penseu que per funcionalitat i usabilitad, el lloc on aportar noves idees ha d'aparèixer en un lloc destacat. Així la gent s'animarà a aportar insospitades solucions creatives.
Gràcies
Andreu.
El dia 28/06/07 hi ha reunió del pares de nova incorporació. Soposo que a aquesta reunió vindran a informar-se de les condicions en que estaran els seus fills l'any vinent. o potser no.
En relació a diversos comentaris que hem fet aquests dies en el Bloc, jo penso que és important que diferenciem les coses. Jo també trobo que és una llàstima que, davant la decisió perjudicial de l'administració, les 23 famílies inscrites no hagin optat per anar en bloc a les dues escoles del barri amb vacants. Però això no ens pot portar, des del meu punt de vista, a carregar-los amb la responsabilitat de fer-ho, i encara menys que ens hi enfrontem. Al contrari, si el Consorci és incapaç d'arreglar el despropòsit on ens ha portat, seran tant de l'escola com nosaltres.
Que una o dues d'aquestes famílies no hagin respectat, en comentaris desafortunats i actituds maleducades, el nostre dret a defensar l'escola al barri, no vol dir que la resta ho vegi de la mateixa manera, ni que puguem generalitzar. I si l'administració és tant soca de matricular-los al Fort Pienc quan hi ha vacants al barri, no podem "exigir-los" des de les tres escoles que no ho facin. Aquesta és la feina del Consorci. Nosaltres podem "demanar", "intentar convéncer", "argumentar", que aquesta no és la millor solució, perquè perjudica l'equilibri de l'educació al barri, i perquè perjudica l'escola que han triat en primera opició (hay amores que matan...), i perquè sobrecarrega els professors de la nostra escola amb feina i maldecaps. Hem d'intentar convéncer que el seu "amor" per l'escola en realitat el que fa és asfixiar-la.
Però sempre tenint clar que si no aconseguim convéncer amb arguments, amb qui ens hem d'enfadar i enfrontar és amb el Consorci, perquè ens ha portat a aquesta situació i no s'ha esforçat prou per les tres escoles a les quals ha afectat la decisió.
(És curiós que el Consorci digui que hem actuat amb virulència i s'enfadi amb nosaltres per defensar el sentit comú, no trobeu?; si amb el poc soroll que hem fet ens han ignorat i negat a rectificar, què hauria passat si haguéssim callat?).
Com a mínim així ho veig jo, vaja...
Evidentment que si totes les famílies afectades haguessin matriculat els seus fills a les dues escoles amb vacants, com ha fet una de les famílies afectades, hagués estat una bona lliçó de modals pel Consorci. Però davant de l'actitud i les respostes de l'Administració, el meu parer és que hem de lluitar fins al final. Tant si hi ha alguna possibilitat de ser només dues linies el curs vinent, com no.
Carme, jo també crec que hem de lluitar fins al final. El Consorci ha jugat malintencionadament amb els terminis, i no ha fet la feina ben feta. Ha estat més pendent que l'opinió pública pensés que tot anava bé que no pas d'ajudar l'escola pública al nostre barri. Vem dir que la solució havia d'arribar abans de matrícula, i no van fer res per desfer el seu error.
Bona nit, estic molt d'acord amb el Roger. Les famílies ja matriculades ho són perquè l'Administració ha ampliat places. Per tant, hem d’enfrontar-nos a l'Administració, no a les famílies. Pot ser que nosaltres hauríem fet el mateix (matricular al nostre fill a Fort Pienc) si haguéssim sigut els pares número 60 (per exemple).
Avís pels interessats: demà 26, a les 10,05 hores, parlaran al programa “Hoy por Hoy“ (Francino, Cadena Ser) de les matriculacions a les escoles. Es titula “Un curso desigual para el 2007-2008”.
Maribel
Anem a pams.
Segons consorci a hores d'ara té 200 nens/nenes sense assignar escola. Si les 23 famílies assignades de més a Fort Pienc, haguéssin pres la decissió de matricular-se al Ramon LLull i Pere Vila, aprofitant les vacants (encara hi són a temps), aquestes 25 places haguéssin quedat plenes amb 25 peticions d'ofici, no puc assegurar-ho però crec que consorci hagués actuat d'aquesta manera. Resumint, valen més 23 que volen l'escola que 25 de rebotats ves a saber d'on.
Això no treu que consorci ha fet una "chapuza" aquest any amb la matriculació.
Enric.
Aquest matí, sense saber-ho, he anat a parar a una conferència sobre educació que ens donaven a uns quants mestres del districte de Sarrià, quan he tingut la sorpresa de que la presentació la feia en Manel Blasco, delegat del Consorci d'Educació. No cal dir que ha estat una bona estona argumentant el paper vital del mestre, els esforços per part de l'administració, la necessitat d'escoltar a tots els òrgans de l'escola i la seva implicació en el barri....no cal dir que ha marxat abans del torn de preguntes.....Però de tot això jo en trec una cosa positiva(m'ha costat una mica). El projecte que dona identitat en aquesta escola, s'ha reforçat. Es importantíssim el paper dels mestres i de la direcció en aquest tarannà, que afavoreix l'autonomia individual i el lliure pensament, la igualtat i la solidaritat com a principis i la diversitat com a valor. Aquests pensaments i la personalitat d'aquesta escola ens va ajudar a decidir on volia que la nostra filla es fes gran. Amb tota la problemàtica d'una tercera línia a p3, una cosa que han aconseguit els polítics i que segurament no estava dins dels seus propòsits ha estat la implicació conscient per part de barri, en aquesta escola, de la que sentim que formem part. No som ni clients, ni estem resignats. Aquesta implicació reforça aquest projecte i el fa més gran i viu. Ja no només, i potser no ho ha estat mai, és una escola de barri. Lluny sempre de les escoles castell que es separen del seu entorn, aquesta és una escola de comunitat. Gràcies a tots i no deixem que això es perdi.
Bon dia a tothom.
Ja ha passat una setmana des de que va tenir entrada per registre la carta adreçada a la Presidenta del Consorci d´Educació de Barcelona.
Algú ens podria comentar quina ha sigut la resposta? (si és que n´hi ha hagut?).
Àngels, mare de futur P3
Hola,
A hores d'ara seguim sense resposta del Consorci.
Com segurament sabeu al Reina Violant la direcció ha dimitit en ple. Aquest nou escenari ens obliga a dedicar els recursos a temes interns.
Si hi hagués reposta us ho comunicaríem al moment!
Miquel
Sobre l'escrit de l'Anna Figueras, quina enveja que em feu els de Fort Pienc. Sortiu reforçats d'una situació de crisi mentre que d'altres (pel que diu el Miquel) defugen les seves responsabilitats enfeblint el projecte d'Escola pública.
Per prendre'n nota.
Un pare de P3
Publica un comentari a l'entrada