15 de juny del 2007

Les dades de matrícula

Avui s'ha tancat la matrícula als tres centres que vam enviar la carta conjunta al Gerent del Consorci, Manel Blasco, i pel que sembla les xifres mostren amb contundència l'error d'obrir un tercer grup al CEIP Fort Pienc (les xifres són les més optimistes, ja que inclouen matrícules que per diverses raons encara no s'han pogut fer i també la de famílies que han expressat la seva voluntat de buscar una altra escola):

CEIP Fort Pienc: 73 inscrits a P3 (23 inscrits del grup addicional)
CEIP Ramon Llull: 65 inscrits a P3 (10 vacants)
CEIP Pere Vila: 35 inscrits a P3 (15 vacants)

Si recordeu el que exigíem les tres AMPA a la carta conjunta...

"2. Que tant aquest com els propers anys no s’obrin noves línies al barri mentre les actuals no estiguin plenes. Tot i que compartim i acceptem que molt probablement al barri faltaran els propers anys places escolars, i per tant donem suport a la construcció del nou centre previst al carrer Cartagena, creiem que és fonamental que aquest nou centre no vagi en detriment dels esforços de professors i pares de les escoles que actualment lluiten per tenir una població completa, estable i arrelada al barri per il·lusionar i animar més pares a participar en el projecte de tirar endavant una escola. AQUESTA DEMANDA COMPORTA TENIR EN COMPTE que del conjunt de pares assignats (a les llistes que aquest any s’han publicat el dimarts 5 de juny) al CEIP Pere Vila i, en certa mesura, al CEIP Ramon Llull, hi ha un percentatge significatiu que habitualment no arriba a executar la matrícula, i un altre que no arriba a començar el curs. Cal preveure (tot i la dificultat que comporta: també és difícil incloure un tercer grup a P3 al CEIP Fort Pienc o lluitar per tenir una matrícula complerta, estable i arrelada al barri) aquestes baixes abans d’obrir una nova línia al barri, ja que altrament el que es fa és dificultar enlloc d’ajudar la feina educativa de les tres escoles afectades directament o indirecta".

... és prou evident que cap de les tres no concebim que es pugui obrir el grup addiconal de P3 al CEIP Fort Pienc en aquestes condicions (amb tots els inconvenients que comporta a les tres escoles) . És el moment de donar l'impuls definitiu a les escoles del barri, és el moment d'ensenyar i transmetre l'exemple del CEIP Antoni Brusi per animar les famílies afectades a implicar-se en elles, i és el moment de mostrar que el Consorci s'implica sense reserves per la qualitat de TOTA l'escola pública del barri.

74 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes dades de matriculació i vacants, que hi haurien vacants al Pere Vila i al Ramon Llull, les sabiem tots excepte el Consorci.
Com sempre els polítics sempre per davant dels problemes de la gent.
Ana

Anònim ha dit...

SI HI HA 25 PLACES VACANTS AL BARRI, PER QUÈ S'HA D'OBRIR UN ALTRE GRUP A FORT PIENC?????
NO TÉ LòGICA!!!
SENTIT COMÚ, SI US PLAU!!!
QUAN ENS TORNEM A MANIFESTAR????

Anònim ha dit...

Us imagineu què trist ha der ser pels pares de Pere Vila i Ramón Llull aquestes dades?
Està clar que el Sr. Blasco no té ni idea de què vol dir "arreglar els problemes de l'escola pública"
(i no sóc "virulent", com deia al peròdico)

Sara Rovira ha dit...

La qüestió és com fem arribar aquestes dades al Sr. Blasco & Co.
i als mitjans de comunicació perquè els caigui la cara de vergonya. Per més evidents que siguin les dades, si continuen fent-se els sords als nostres arguments, és com parlar amb una paret, no sé com avançarem ni com aconseguirem girar la truita.
Sara (futura mare de P3)

Anònim ha dit...

Penso com la Sara.
Ara és el moment de fer arribar al Sr Blasco aquestes dades, i demanar que rectifiqui l´ampliació al CEIP Fort Pienc.
Cal adreçar-lo a la nota del CEB signada per ell mateix i adreçada al David Beltran el dia 28 de Maig de 2007, perquè reconegui que l´Àrea de Planificació i Escolarització i la Comissió d´Escolarització d´EI i EP van cometre un error, ara contrastat,en l´anàlisi per zones que van efectuar i en els possibles desajustaments entre l´oferta i la demanda que havien previst a la zona.
Sempre he cregut que rectificar és de sabis...

Anònim ha dit...

Avui a les 21.40, a TV3, entrevisten al President de la Generalitat José Montilla, pot ser està gravat però els podriem inundar de correus electrònics, que us semble?

Anònim ha dit...

Demano a la comisió que, si us plau, torneu a demanar una entrevista amb el Blasco per demanar explicacions. Ell mantenia que això no passaria i ha passat. Com que s´ha equivocat, que pensa fer per subsanar aquest error??
De passada, com que ens han sobrat dues matrícules, li podriem enviar una per que es matriculi a P3, crec que li faria
falta un repasset, que el meu fill de 4 anys li dona 10 voltes en coneixements i no menteix ni la 3ª part que ell tot i ser propi de la seva edat.
Penso que hauriem d´haver anat més forts des del principi. però, si més no, ara no callem SI US PLAU!!
Demanem dimisions,
Acampem davant del consorci,
davant de TV3,
el que sigui, però NO CALLEM!
PD Per cert, més trist que ser un d´aquests pares, com deieu, deu ser fill d´aquest home. O pitjor encara, ser-ne fill!

Anònim ha dit...

Això és el que volia dir:


PD Per cert, més trist que ser un d´aquests pares, com deieu, deu ser ser pare d´aquest home. O pitjor encara, ser-ne fill!

Anònim ha dit...

Llegó el gran día, y a pesar de que solo somos ingenuos padres y no disponemos de la ayuda de grandes máquinas para calcular,el tiempo nos ha dado la razón : EL BARRIO TIENE PLAZAS PUBLICAS SUFICIENTES para sus niños.
Espero que la próxima semana nos reunamos nuevamente con el Sr, Blasco... a ver ahora que nos explica.
ENHORABUENA la manifestación demuestra la fuerza que podemos tener.
Elena.CEIP RAMON LLUL

Anònim ha dit...

I el Ramon Llull té les 65 places tenint en compte que 5 o 6 han vingut a l'escola sense tenir-la adudicada!!!! (No es así Elena?).

Bé doncs com diu el nostre himne!!!

"ara és hora segadors"
"ara és hora d'estar alerta"
"per quan vingui un altre juny"
"esmolem ben bé les eines"

Clar està que haurem d'esmolar-les ara i sempre.

Enric CEIP Ramon LLull CEIP Fort Pienc i EBM El Trenet de Fort Pienc.

AMPA CEIPM REINA VIOLANT ha dit...

4 AMPAs més s'han adherit al manifest:
AMPA del CEIP La Sedeta
AMPA CEIP P Poveda
AMPA CEIP Fructuós Gelabert
AMPA del Vila de Gràcia

Ja en som 8!!

Anònim ha dit...

Hola,

Viendo estas matriculaciones aun te dejan el cuerpo con mas impotencia. Sabemos que seguramente nos tendremos que tragar a los 25 niños. Si he dicho bien. Esta demostrado que el Sr. Blasco no tiene ningun sentido comun pero tambien esta demostrado que los padres de esos 25 niños tienen el mismo.

Se pasan por el forro que su hijos no tengan una clase, que se choquen en el patio cuando jueguen por falta de espacio, que no tengan sitio para hacer la siesta... les importa una leche que sus hijos tengan o no una enseñanza digna. Yo eso lo respeto, por lo que no paso es que por culpa de su egoismo mi hijo se encuentre en las mismas condiciones, porque tampoco tendra patio suficiente, ni comedor, ni siesta. En la reunion el presidente comento que en el Vila Olimpica paso lo mismo, y los padres fueron consecuentes y cambiaron a los niños porque se dieron cuenta de la falta de calidad en la enseñanza de sus hijos. Es que estos padres no se dan cuenta de lo mismo?

Nos vemos en este problema por la falta de prevision de la administracion y por la falta de sentido comun de estos padres.

Desde luego los que si no tienen culpa son los niños que no saben de que va el tema, pero sus padres que clase de enseñanza les quieren dar cuando saben los problemas que tendran y les importa tan poco?

Si mi hijo no tiene las mismas condiciones en P4 como las ha tenido este año, desde luego que mucha parte de la culpa la tienen estos padres y su falta de sentido comun.

Anònim ha dit...

No sé si es que soy muy simplista, pero yo veo una solución muy clara: Simplemente, 25 de los 75 futuros alumnos de P3 del Fort Pienc, podrían, de forma voluntaria, matricularse en los dos colegios en los que hay vacantes (Ramon Llull y Pere Vila). De esa manera, le quitaríais al Sr Blasco los argumentos (que lamentablemente tiene) para abrir un tercer grupo en el Fort Pienc.

Saludos,

Carmen

Anònim ha dit...

Carmen, lo que has escrito no tiene ni pies ni cabeza. Los niños que han entrado por sorteo, porque han de marcharse de forma voluntaria a otro colegio? quien va a acceder a eso?

Anònim ha dit...

Por lo visto nadie va a acceder a eso, se espera una decisión salomónica desde arriba a lo que se podría resolver con sentido común.
No hay coherencia entre las palabras y los hechos. Mucho blablabla de lo maravillosos que son los otros coles pero nadie es consecuente con ese discurso.

Lo que he dicho, a tí te parecerá que no tiene ni pies ni cabeza, pero para mí tiene pies, cabeza y corazón.

Carmen

Anònim ha dit...

Hola, a mi no em sembla tant fora de lloc el comentari de la Carmen, és més hi estic molt d'acord.
Els 25 pares afectats, mai han volgut parlar amb nosaltres per sentir les nostres raons, es basen només en un SMS rebut per una administració a la qual nomes importen les estadístiques, no la realitat de les escoles i el benestar dels nens i demostren ser uns pares egoistes i cobards.

Marta mare políticament incorrecte

Anònim ha dit...

Quisiera hacer una aclaración: Yo me refería en global a los 75 alumnos asignados, no solo a los 25 del tercer grupo.

Cualesquiera de los 75, sean o no del tercer grupo, podrían matricularse en otros colegios con vacantes. Creo (no lo sé seguro) que alguno de ellos (muy pocos, quizás 2)ya lo han hecho. Ellos han predicado con el ejemplo.

Carmen

Anònim ha dit...

Crec que la solució no és que aquestes 25 famílies no vinguin. Penseu que hi ha una llista d'espera al darrera que està desitjant que no es matriculi algú per tal de matricular-se ells.
La solució passa perquè des del Consorci d'Educació es decideixi no obrir aquesta tercera línia

Anònim ha dit...

Carmen, hay una frase de lo que dices que me inquieta, me sorprende y me deja perplejo: "le quitaríais al Sr Blasco los argumentos (que lamentablemente tiene) para abrir un tercer grupo en el Fort Pienc".

A ver si dejamos las cosas claras: abrir un nuevo grupo cuando hay 25 vacantes en el barrio no es tener un argumento, sino más bien hacer el ridículo... Pedir a los padres que arreglen el desaguisado y dar entidad de "argumento" a las cosas mal hechas es un error.

Anònim ha dit...

Carmen, si te hubieras referido a los 25 niños de la tercera línea lo entendería, pero que tienen que ver los 50 niños restantes? por mucho corazón que le quieras poner, pon un poco más de cabeza. A mi también me gustaría que todo esto quedara en una anecdota y que todos estvieramos contentos.

Anònim ha dit...

Soy Carmen y respondo a los dos comentarios:

En cuanto al argumento que opino que tiene el Sr Blasco - y que además se ha puesto de relieve tras la matriculación - es que NADIE (o casi nadie?) de las 75 familias quiere matricular a sus hijos en los dos colegios del barrio con vacantes. Es cierto que puede ser inquietante, pero es así.

En cuanto a qué tienen que ver los 50 niños restantes: creo que el problema es global, no solo de las 25 familias del tercer grupo. Es un problema de todos a solucionar por todos. No se trata de aferrarse a un privilegio (el de estar asignado a launa de las 50 plazas "legítimas") si no de solucionar un problema. Bajo mi punto de vista insisto en que la solución es muy simple. Quizás si se adoptara esa solución le dariais al Sr Blasco una lección y un argumento para echar atrás la decisión del tercer grupo.

En fin , creo que no deberías perder más tiempo descalificando mi propuesta. Está claro que la rechazais.

Saludos,

Carmen

Anònim ha dit...

Hola Carmen,

Gràcies pels teus missatges! Apuntes temes molt interessants.

Jo no estic d'acord amb que "NADIE (o casi nadie?) de las 75 familias quiere matricular a sus hijos en los dos colegios del barrio con vacantes". Quasi la meitat d'elles haurien anat a parar a una o altra si s'hagués seguit el procés de matrícula establert (les opcions que havien marcat) en un inici, i potser algunes més de la 10 famílies que hauria anat a les assignacions d'ofici també hauria acabat en un o altre centre.

El que sí és cert és que aquestes 25 famílies, i les 50 restants, PREFEREIXEN matricular els seus fills al Fort Pienc (per això el van escollir en primera opció!).

La qüestió és QUÈ ES FA quan no hi caben totes, i quina és la idea d'escola pública que té el Consorci, les famílies, i encara més important, com es prenen les decisions (imposant per sorpresa el dia després de les eleccions la solució que les tres AMPA consideren pitjor per a l'educació al barri, i negant-se a negociar la millor manera de canalitzar la situació o, quan es comença a veure que POT haver-hi un problema de sobredemanda, parlant amb les escoles implicades la millor manera d'acollir les famílies que POTSER es queden sense escola pública al barri).

Demanar a les altres 50 famílies que renunciïn a la seva "preferència", quan el procés preestablert els l'ha assignada, és demanar-los que arreglin amb un sacrifici (per alguns petit, per d'altres gran, cadascú té les seves raons i les seves preferències) un error de l'administració i acceptar EL QUE NO ÉS VERITAT (en aquest sentit estic d'acord que el consorci NO TÉ CAP ARGUMENT: no és veritat que el Consorci no pugui fer marxa enrera i fer les coses com les hauria d'haver fet al començament).

El que tu proposes seria una solució fantàstica per a l'educació al barri, però personalment crec que el que fa és demanar a les famílies que arreglin el mal que ha fet el Consorci (com ha fet fins ara, inhibint-se i posant tota la responsabilitat sobre les 25 famílies, i per tant obrint la possibilitat d'enfrontaments i retrets entre famílies, descalificacions: una irresponsabilitat, vaja...).

Anònim ha dit...

Hola,

No acaba de entender la negativa de estas 25 familias.

habia 50 plazas libres (menos porque tienen preferencia los hermanos y esto no hay que modificarlo)del 1 al 50 entraron en el colegio. Si el nº 51 no pudo entrar es lo que hay porque por eso se hace por sorteo. Cuando entro mi hija al cole (que me chupe los tres años de barracones Y BENDITOS BARRACONES)ni siquiera era del barrio tuve que mirar en un mapa la situacion del colegio pero lo que no hice fue quejarme a ningun sitio porque no me habian dado ni la primera ni la segunda ni la tercera opcion. Es lo que habia no entre en el sorteo y tuve mala suerte (en aquel momento lo considere asi, ahora volveria gustosa debajo del puente)

Si en la loteria no te toca el gordo por un numero pues te aguantas, no puedes pedir un premio porque te falta un numero.
y si no hay plazas pues no las hay.
Creo que es asi de simple.

Anònim ha dit...

Sr. Blasco.. si ens fiquen els 25 nes, faré tot el que estigui en les meves mans (denúncies incloses) per fer-li la vida impossible.

A les 23 famílies matriculades.. com es possible matricular el teu fill en una escola on no et volen i on saps que estàs passant per sobre del benestar de 300 nens?

Anònim ha dit...

Bon dia, sóc la Carmen (perdoneu si n'hi han faltes ortogràfiques).

Gràcies, Roger, per la teva resposta tan clara i constructiva, m'ajudat a matissar els meus arguments.

Intentaré aclarir la meva opinió.

Estic totalment d'acord amb el teu raonament i en que s'ha de lluitar segons les línies del manifest del Fort Pienc.

El que jo intento dir, es que detecto manca de consistència entre la preocupació que declara el manifest d'equilibrar la matriculació a les escoles del barri i la poca predisposició de les famílies d'escolaritzar els seus fills en els centres "alternatius".

Estic d'acord en que el Consorci no ha actuat bé gestionant aquest problema, però no crec que el Consorci sigui el culpable de les preferències descompensades entre els centres, que et puc dir per la meva experiència personal no són degudes a la diferència de qualitat entre els centres si no als prejudicis infundats.

Sense dispensar de la culpa al Consorci, crec que els ciutadans tenen també la seva quota de culpa i per tant també la seva quota de responsabilitat en la solució d'aquest problema.

Carmen

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, Carmen. Tots en tenim part de responsabilitat, però la política precisament serveix per resoldre els problemes d'acció col·lectiva: per crear normes que tot i que individualment potser no seguiríem per pròpia voluntat, col·lectivament ens cohesionen i milloren la convivència. I això és el que no està fent el Consorci, i per això diem que està deixant pasar una oportunitat, i està abandonant l'escola pública al barri.

Records!

Anònim ha dit...

D'acord. Només volia posar èmfasi en la nostra responsabilitat.

Espero que aconseguim una solució factible lluitant tots junts amb cordialitat, creativitat i sense agressivitat.

Gràcies

Carmen

Anònim ha dit...

Totalment d'acord una altra vegada, Carmen. Gràcies per l'intercanvi!

Roger

Anònim ha dit...

Sr. Blasco:
No entenc com algú pot treballar tant malament i de forma tan irresponsable.
A vosté els nens li importen un "pitu".
També jo faré tot el que pugui per que a partir d´ara no passi ni un dia tranquil fins que decideixi dimitir. Li asseguro que puc arribar a ser una autèntica gota malaya. I molt més encara quan estic de vacances.

Sra. Blasco:
Siga buscando

Anònim ha dit...

Al principi de tota aquesta polèmica em posava en el lloc d´aquests 25 pares i pensàva que jo en el seu lloc ho hauria passat fatal. Ja va ser prou estressant
l´any passat quan les condicions de matriculació van ser "normals" per dir-ho d´alguna manera.
El nostre objectiu era fer recapacitar l´administració. Vaig intentar lliutar, com la majoria, contra la imposició del consorci, el nostre gran enemic en tot aquest cacao.
De cop i volta començem a sentir comentaris que ens arriben dels 25:
Que si sóm uns pijos, que si sóm uns egoistes, critiques al director del Fort Pienc (Per aquí si que ja no hi passem).
Desde l´ampa seguim intentant disculpar-los: "Ho estan passant fatal, són els grans perjudicats, imagina-t..."
Tan és així que convoquem una assamblea especialment per a convidar-los i poder fer-los entendre les nostres raons i escoltar les seves. Però un cop rebutjada aquesta invitació, és quan començo a replantejar-me l´actitut d´aquests pares. Qui és l´egoiste?
No volen entra en raons, no ens volen escoltar, segueixen criticant l´ampa, no ens volen veure, s´amaguen?... Això últim comença a no extranyar-me: Com donar la cara quan el que estàs fent és matricular el teu fill en una escola que no podrà acollir-lo ni educar-lo com es mereix? Com dir: sóc jo el que tan me fà el que puguin patir tots els nens d´una escola amb tal que el meu hi entri, encara que ell també ho pateixi? No és aquesta realment l´actitut més egoista inclús cap a els propis fills? Tan us fa realment a vosaltres el problema de les escoles massificades? Quina tossuderia és aquesta que no us deixa veure que el projecte d´escola que tan desitjeu pels vostres fills va perdent la seva esència amb imposicions com aquesta?
Com es fa per aprofitar l´error de l´administració amb una actitut igual d´erronea i quedar-se tan tranquil?
Si el Juny de l´any vinent tornessim a tenir el mateix problema a l´escola, de quin cantó creieu que estarieu?
Estimats 25 nens, benvinguts al Fort Pienc. Podeu estar segurs que el claustre i la direcció de l´escola es deixarà la pell, com tantes altres vegades, per que patiu el mínim possible
allò que els vostres pares han decidit no estalviar-vos, vull pensar que per inconsciència.

Anònim ha dit...

Hola a tots
Tal i com van les coses i amb les matriculacions consumades amb pares que no admeten que NO HI CABEN només voldria uns aclariments:
Pot el col·legi assegurar-me que el meu fill podrà fer els cursos de P4 i P5 a les aules corresponents d'acord amb l'estructura del nostre petit centre a la planta baixa, a peu de carrer i amb el pati de sorra?
Tinc garanties que AMB AQUESTA NOVA LINIA DE P3 el meu fill no haurà de desplaçar-se a la zona de primària (aquest curs o el proper)
Si les respostes són negatives, sentint-ho molt, demano a l'equip directiu que ubiqui aquest nou grup (imposat pel Consorci que diu que tenim espai suficient) a la zona on hi ha espai suficient, es a dir a la zona de primària (primer o segon pis) donat que els que responsables últim d'aquest problemes són els pares que no ha volgut, ni tan sols parlar-ne, modificar la seva opció d'escolarització

Anònim ha dit...

Amb tot aquest problema hi ha moltes parts implicades i que es mouen, opinen, manifesten ... però hi trobo a faltar un interlocutor que considero que hi té molt a dir ELS REPRESENTANTS SINDICALS DELS MESTRES.
Per quina raó no parlen, no diuen res?
Els mestres tindran un gran problema d'organització que hauran de cobrir amb feina extra, a part de la desmotivació que actituds autoritaries i dictatorials com aquesta imposició d'un nou grup de P3 poden provocar.
ON SOU ELS SINDICATS? DE QUI COSTAT ESTEU?

Anònim ha dit...

Recordeu que l'any que ve entraràn a p3 75 nens, 50 dels quals han entrat per sorteig, igual que els vostres fills. Si us plau, no ens poseu a tots al mateix sac. He sentit comentaris desagradables fent crítica dels nens que entran l'any que bé a p3. Aquestas críticas fan molta rabia.

Anònim ha dit...

Tanquil/la, ho sabem. També molts de vosaltres heu col.laborat amb les movilitzacions.!
Ademès, ha estat molt i molt fàcil en les llistes localitzar el 23 pares que passen de tot.
Totalment d'acord amb el que diu la persona d'ubicar els nous a on realment hi han aules lliures.(2on pis). Seria totalment injust que els nostres fills/filles paguesin l'egoisme de un quants irresponsables.
Si el meu fill ha de renunciar al seu espai i al pati de sorra per això m'he enfadaré molt i molt.. hem lluitat molt per aquesta escola i els nostres fills no s'ho mereixen. Un respecte per ells.

Anònim ha dit...

Ja se-ns ha dit que aquests nens estaran barrejats entre les tres classes per que no se-ls pot tenir apartats i marginats.Lo qual, quan parlem de nens, cobra tot el sentit del mon. Ells no en tenen cap culpa pobrets. Són els seus pares els que han près la decisió de passar per damunt de tot i tothom. Per tant pugi qui pugi al segón pis, ens haurem d´aguantar tots, i si els fan dormir de peu també.

Anònim ha dit...

Doncs no estic d'acord. No crec que per egoisme dels pares d'aquest 25 extres haguin de perdre qualitat, espais i mitjans els altres, és a dir, el 50 que amb les regles del joc publicades i conegudes per tots a l'hora de fer les preinscripcions es sabia. Els 50 nens de P4 i els 50 nens de P5.
Si algú ha de perdre algo són ells, tots sabem quines families són les llistes eren públiques.
Pot ser el que dic no agrada, no és política i socialment correcte però és la realitat les families no varem voler assistir ni a les reunions que sels hi varen propoosar. VOLIEN COM A UNIC INTERLOCUTOR AL CONSORCI.

Tampoc ho trobo just per totes les families que amb les places disponibles inicialment van fer números i estadístiques i finalment va optar per altres centres. No es just per ells.

Anònim ha dit...

A alguns només falta que els hi surti escuma per la boca ...

Anònim ha dit...

Hola!
Personalmente creo que cuando alguien toma una decisión teniendo todos los datos en la mano (en este caso falta de espacio), ha de asumir las consecuencias de esa decisión (que sus hijos estén ubicados en el primer o segundo piso). Si apuntas a tus hijos en barracanos, asumes que no vas a tener cocina propia, casal o lo que sea.
Lo que enciende los ánimos a mi parecer, es que las consecuencias de la decisión de estos 23 padres, problablemente,no la sufrirán sus hijos sinó los nuestros... digo probablemente porque a priori todo son conjeturas.
Creo que todos somos capaces de entender y perdonar cuando nos perjudican a nosotros., pero cuando se trata de nuestros hijos la cosa cambia. ¿o no?
Si, es verdad cuando se trata de los derechos de nuestros hijos, muchos echamos espuma por la boca, y no me averguenza decirlo, creo que es parte de la maternidad/paternidad, otro día si quieres discutimos de si eso es bueno o malo..
Otra cosa, si en vez de dialogar vas a escribir frases envenenadas, mejor se valiente y firma.
Cristina (madre de Albert de primero y Clara de P5)

Anònim ha dit...

Las plazas de p3 son 75 y no 50 como decis,tan valida es la 75 como la primera. Ya está bién de criminalizar a una parte de estos padres, que tienen tanto derecho como cualquiera a matricular a sus hijos donde crean conveniente.No os dais cuenta que el problema es de todos. Por lo que hay que luchar es por conseguir más medios materiales y humanos,hay que forzar a la administración para que garantice el correcto funcionamiento del póximo curso.En mi modesta opinión así lo veo yo

Anònim ha dit...

Pues creo que te equivocas, precisamente, las plazas deberian ser 50 y no 75, porque Fort Pienc es una escuela de dos lineas, no de tres... con espacio solo para dos lineas... y apretados... Preo esos 23 niños extra no tienen ninguna culpa de todo esto.

Anònim ha dit...

Ningú els està criminalitzant aquests pares,ningú ha dit que no haver entrat en raons hagi estat un crim, sinó un acte irresponsable i egoiste inclús vers els propis fills.Diguem les coses pel seu nom si us plau, que sino després és quan començen els malentesos. I quan un actua amb irresponsabilitat i egoïsme el menys que pot fer és acceptar la crítica dels que ho pateixen.
No patiu, els vostres fills són massa petitets per criticar-vos.
Com a màxim us arribaràn amb un ull morat a casa per que en el pati del cole no poden correr sense obstacles. O morts de sòn, és clar, es que dormint de peu no es descansa tan bé.

Anònim ha dit...

Hola, soc susana

El de les 00:50, que es veu que ets un dels 23 pares, l'egoisme no es un crim, es una pena.

Jo hem pregunto que despres de sapiguè el nostre punt de vista de que l'administració són uns mentiders sense vergonya i a qui permet que els seus fills i altres 250 nens no tinguin un espai vital durant sis hores diàries.... no son catalogar-lo.
Amb quina cara arrivaran el primer dia de setembre quan veguin de veritat, que es cert, que no parlem per parlar, que tenen mes pati al parc de sota el pont que al cole, que diran? es queixaran de que el dinar no es bo, ho que no poden fer be la classe d'informatica, o que no podran verure be als seus nens els dies de nadal o la diversitat peque hi ha molta gent?

M'agradaria que algu hem diguès alguna cosa.
Gracies.

Anònim ha dit...

No sigueu ingenus, els nous de P3 estaràn millor que mai. P5 pujarà a primària i al pati d'infantil tindràn més espai que aquest any...i així anem tirant.. ens vendràn la història de que els de P5 ja són grans i ens tindrem que aguantar... com sempre.

Anònim ha dit...

Aviat es farà la reunió informativa dels nous pares de P3 (els 73). Com a mare d'un nen de P4 voldria saber com quedarà el tema d'ubicar la nova linia de P3? Com afectarà al meu fill?
I el menjador, es faran torns?
Espero les vostres notícies

Anònim ha dit...

Ahir per la nit l'escola va comunicar els pares de P3 que els de P5 s'anirien al primer pis.
La història es repeteix. S'enteren abans els nous que els que ja estem dintre. És indignant.

Anònim ha dit...

Lo que faltaba!!!
y cuándo y cómo nos lo piensan comunicar?
Que verguenza!

Anònim ha dit...

hola,
Soy Susana, mi hijo comienza P4, todavia no me afecta directamente, pero me parece increible que no se haya comunicado antes a los afectados este cambio. No me lo esperaba de David, la verdad.
A ver si el consorcio tiene razon y las decisiones se han de tomar sin tener en cuenta a todas las partes?

Saludos

Anònim ha dit...

Sí, els nous de P3 saben més coses que nosaltres... o algú sap que es torna a canvia l'empresa de menjador?... perquè als futurs P3 si que sel's va comentar ahir!

Anònim ha dit...

Tingueu en compte que aquests dies són molt intensos i és difícil tenir temps per tot, i que els mateixos professors no ho van poder decidir fins ahir (el David va estar tancat en un tribunal d'oposicions maratonià els primers dies de la setmana). Jo demanaria a tots els que us sentiu agraviats que feu un esforç per entendre totes les parts implicades, i sobretot que mantinguem tots plegats la confiança i la sintonia amb el Claustre (només faltaria que ara ens enfrontéssim entre nosaltres!), perquè fins ara han deemostrat amb escreix la seva implicació i dedicació no només en l'educació dels nostres fills, sinó en fer l'escola de la mà de les famílies.

L'escola ha passat aquestes setmanes per un xoc emocional molt intens, i això fa que sigui necessari un cap molt fred per retornar a la normalitat i per reconstruir la bona predisposició que és el que garanteix que funcioni com ho fa. Jo demano a tothom un esforç per fer lectures benintencionades i posar el màxim de la nostra part. Només així evitarem que la imposició del tercer grup acabi perjudicant seriosament l'escola.

Ànims a tots!

Anònim ha dit...

M'oblidava: el canvi de servei de menjador és una decisió que fa temps que s'està avaluant des de l'AMPA. Jo no ho he seguit d'aprop, però en tot cas quan dic que hem de fer un esforç per fer lectures benintencionades em refereixo a això: no deixem anar l'emotivitat sino que fem un esforç per actuar amb el cap fred i entendre'ns tots.

Records!

Anònim ha dit...

El tema del canvi d'empresa de menjador es va comunicar a la Junta de l'AMPA el dimarts 26. La gestió l'ha fet la Comissió de Menjador i el David.

Anònim ha dit...

Tots so molt positius, en especial tú, Roger, però jo ja no ho puc ser.

Ho lamento molt he perdut la confiança en tot i en tots.

Crec que serà millor marxar al Pere Vila.

Marta (ex-òliba i ex-lleona).

Anònim ha dit...

Hola a tothom, estic bastant al·lucinada amb els comentaris que acabo de llegir i que aquest matí ja n'he escoltat algun quan he anat a deixar el Martí.

Qué els dos P5 pugen al primer pis l'any que vé? em sembla molt encertat. És que em sembla obvi.

Què no ens ho han dit abans als vells que als nous? I què.
Si ahir hi va haver una reunió amb els nous pares, és lògic que parlessin de l'espai i de com han pensat fer-ho i organitzar-se, que menys, si el meu fill entres de nou el curs vinent jo també ho haguessa preguntat.

Que l'empresa de Cattering canvia? Ja està, ja ho sabem, no hem tardat gens a enterar-nos, pel que sembla no fa tant que la cosa està lligada.

A part de tot, i des del meu punt de vista, entenc que l'equip directiu no ens ha de donar cap explicació de com distribuiran l'espai. A més coneixent-los, sabem perfectament que finsa ara ho han fet, ho fan i ho faran tant bé com saben.

No perdem els nervis, que podem perdre bous i esquelles.

Anònim ha dit...

Carme, Roger... según lo que estáis diciendo, porqué hemos estado manifestándonos todos estos días??

Porqué la administración tiene que consultar a dirección o a los padres nada?

Qué importa que se lo enviasen por SMS a las 23 familias antes que a nosotros?

Si la administración se equivoca nos manifestamos y salimos a la calle, si David y dirección se equivoca en cambio, tenemos que estar calladitos...es eso??

Nos estamos quejando de cómo se han hecho las cosas, al igual que vosotros cuando considerasteis que la administración las había hecho mal.

Anònim ha dit...

Volia escriure aquest missatge per recolzar l'actuació del David, així com les opinions d'en Roger i de la Carme. Jo hi vaig ser, en aquesta reunió i estic doblement afectat, com a pare d'un nou P3 i d'una nova P5. Quan el David va parlar de P5, l¡'unica cosa que va donar per segur és que seran a dalt i això no va ser una sorpresa per ningú, almenys no per a mi, doncs trobo que és l'única solució raonable al gran problema que ens ha deixat caure el Sr. Blasco (el Sr. Blasco i ningú més que ell). De la resta de qüestions sobre P5 va dir que encara s'estaven pensant moltes coses. Jo, la veritat, trobo llògic que primer deixin clarificada la solució de P3 (doncs tenien la reunió de benvinguda) i que després acabin d'arreglar la resta de temes i no dubto que quan tot estigui organitzat ens ho comunicaran convenientment i que si hi ha algun problema en l'aplicació pràctica atendran els nostres suggeriments. També acabo amb una crida a la calma. Que l'inefable Blasco ens hagi fastidiat no ens ha de fer desconfiar sistemàticament d'aquells que sempre han tingut un comportament exemplar, com ara el David i la resta de l'equip directiu. Fins aviat i bones vacances.

Anònim ha dit...

Anònim 17:49 - 29 de Juny,

Jo m'he estat manifestant perquè no estic d'acord que es prengui una decisió que les tres AMPA afectades cruen que els perjudica més que d'altres, i que deixa escapar una oportunitat d'ajudar l'escola pública al barri. És a dir, perquè no trobo que estigui bé carregar l'equip de mestres del Fort Pienc amb la feina i els maldecaps que suposa entomar el nou grup quan hi ha vacants al barri. I perquè no trobo bé que no s'aprofiti la sobredemanda per fer costat a les escoles amb vacants, on hi ha moltes famílies que estan dedicant hores i esforços voluntaris (sense cobrar) perquè les seves escoles siguin no només bones escoles, que ho són, sinó també reconegudes i volgudes pels veïns del barri, que no ho són tant.

Si creieu que el David s'ha equivocat, evidentment que podeu expressar la vostra opinió, però l'únic que demano, com ho vaig fer durant les nostres reivindicacions al Consorci, és que sigui amb arguments i esforçant-nos a respectar sempre l'altre part, i no amb desqualificacions.

Ànims a tots! Jo penso que tot es producte d'un junt molt calent, i que a mesura que passin els dies ho veurem tot amb uns altres ulls.

Anònim ha dit...

Som els pares de la Laura i et volem donar tot el nostre suport al David per la seva dificil feina, que ho és i molt. De moment no ens has donat cap motiu per desconfiar del seu "saber fer" i del teu sentit comú, i estem convençuts de que seguirà sent aixi.
La nostra filla va contenta a l'escola i aprèn molt, i per nosaltres es més que suficient.
Totes aquestes dificultats ens agradaria que no hi fossin, però intentarem que ens afectin el minim, tot i que evidenment no són bones per ningú.
La majoria de vegades som els adults els que compliquem les coses, els nens són nens i volen jugar i ser feliços, res més.
ANA

Voldriem que la gent tingués la valentia de firmar els seus comentaris.

Anònim ha dit...

Missatge al moderador d'aquest blog:

Degut a que qualsevol pot deixar el seu comentari desde l'anonimat, sutgereixo que s'eliminin els comentaris Anònim ha dit d'aquest blog i que no estiguin signats. (com es aquest cas)
Se que aquest tipus de comentari te la resposta de que esborrar el que no t'agrada es feixisme i tot aixó, peró jo soc del parer que si no es va netejant un blog de comentaris (radicals o sense un fonement, emparats en l'anonimat)es converteix en un "Blog-basura" o "Blog-deixailles", com n'hi ha tants.

Si us plau, que algú esborri AQUEST comentari

Anònim ha dit

Josep M ha dit...

Estic convençut de que equips directius d'escoles (públiques i privades) com el que tenim al FortPienc n'hi ha pocs (em jugaria que nomes 1 i el tenim nosaltres). Han demostrat, i ho segueixen fent, de que s'entreguen un 2000% el que els seus carrecs exigueixen.

Per això crec que qualsevol comentari, dels tipus que hem estat llegint i que els hi han estat arribant, son, si mes no, fora de lloc. per no ser gruller, ni ofensiu mes quan son Anònim ha dit.

Crec que tots aquells que demanen coerencia a les actuacions de la direcciò fins a les últimes conseqüències haurien de començar per exigir-s'ho a ell mateixos, i si estan descontents amb la direcció de l'escola on estan els seus fills, i no els agrada el funcionament del AMPA, ni les relacions amb els altres pares i nens, HAURIEN DE TENIR PROU SENTIT COMÚ I SER CONSEQÜENTS... ells primer, abans de exigir-ho al altres en nom de la llibertat!

Espero pel bé de tots que el David i el seu equip estiguin al nostre costat (per no dir davant), com han estat fins ara, defençant els interessos dels nostres fills!

Salut a tothom! (amb Nom i Cognoms)

Anònim ha dit...

A l'Anònim del 29/06 de les 19:49

Ens hem manifestat, al menys jo, per què no és correcte possar més nens en una escola dels previstos quan a les altres dues escoles del barri hi ha vacants, el Consorci ens ha fet una mala jugada a les TRES ESCOLES del nostre barri, i pel que hem pogut veure també a les de Gràcia i algunes més, i hem de lluitar per què rectifiquin la seva actitud si és possible, i si més no, per què els hi serveixi d'experiència i no tornin a fer aquest error, un altre any, en totes les escoles que gestionen.

Per mi, la Direcció del nostre centre no ha fet cap error, sols intenta portar lo millor possible el regalet que els hi ha endossat el Consorci.

Els nens de P3, quan comencen al setembre molts d'ells sols tenen dos anyets, alguns els hi hauran tret els bolquers a l'estiu, i això és un marrón que s'han de menjar les mestres, què voleu que pugin escales? què tinquin els serveis al fons del passadís? Sigueu coherents, el meu fill l'any vinent farà P5, i per ell no serà un drama anar al fons del passadís per anar al lavabo. I què els dos grups de P5 no perdin contacte entre ells, és bò, i més si tenim en compte que a primer els barrejaràn, com barrejaràn els 73 nens nous, i el vostre fill/a és farà super amic/ga del nen/a que va quedar 63, i què li direu? que jugui amb el 49, si us plau comportem-nos com adults.

Anònim ha dit...

No quiero entrar, en según que debate polémico, porque me parecen comprensibles las posiciones que cada uno toma. Hablamos de los hijos, y todos miramos para que esten bien, entiendo a los de P5 y a los de P3. Es un caso que se ha desbordado y debemos convivir con él, mal nos pese.

Simplemente quiero decir que no creo que tengamos que hacer personalismos, tanto para bien como para mal.

Siempre se pone el nombre de David, y no me parece que haya hecho nada tan malo, ni nada tan bueno.

Las decisiones no creo que sólo las tome él, y si es así, malo. En cualquier caso, no se puede limitar a un culpable cuando estamos descontentos. Lo mismo pasa al reves, parece que nuestros hijos sean felicies gracias a él; mi hija me habla de muchas personas que la ponen contenta, y no me importa que cargo ocupan, porque trabajan diariamente en el colegio, y para mí son igual de importantes.

Creo que este setiembre será caliente y debemos intentar que la sangre no llegue al rio, porque nos perjudicaria a todos.

Anònim ha dit...

Ahir vaig assistir a la jornada de debat sobre educació i immigració a Catalunya celebrada a Sabadell on intervenien, entre d’altres, el conseller d’Educació, senyor Ernest Maragall. Em va semblar, com a mínim, insultant, les referències fetes pel nostre conseller a l’hora de “cercar fórmules eficaces per tal d’evitar la concentració i guetització en els centres educatius”, majoritàriament públics (cal recordar que la privada concertada assumeix, com a molt, el 15% dels nouvinguts, això sí, sempre i quan siguin fills de famílies benestants)
El Departament d’Educació sap perfectament com solucionar el problema dels “guetos escolars”. Lluny de fer-ho, l’única cosa que fa i, per cert, molt bé, és fomentar-lo amb total i absoluta impunitat. El problema afecta tota Catalunya, i si voleu agafar com a exemple la ciutat de Barcelona, fixeu-vos els els dos casos següents: cas 1 (Gràcia): CEIP Reina Violant (grup addicional amb 20 alumnes); CEIP Pare Poveda (11 vacants); CEIP Montseny (15 vacants); CEIP Rius i Taulet (10 vacants); total vacants (36); cas 2 (Fort Pienc-dreta Eixample) CEIP Fort Pienc (grup addicional amb 25 alumnes); CEIP Pere Vila (15 vacants); CEIP Ramon Llull (10 vacants); total vacants (25). Per què diríeu vosaltres que el Consorci d’Educació de Barcelona (braç executor del Departament d’Educació) necessita tenir places escolars “alliberades” (sempre en centres públics, eh !!!)?
És una política perfectament planificada. No són “errades”, ni “chapuzas”, com apunteu alguns de vosaltres. Per la qual cosa em sembla ben lògic, entre moltres altres respostes, que equips directius presentin la dimissió, farts de tanta humiliació.
Vosaltres, pares (AMPA), sou els qui veritablement podeu aturar aquestes pràctiques destructives. No oblideu mai que tant el conseller d’Educació, com el gerent del Consorci i tota l’Administració educativa sencera existeixen perquè vosaltres heu delegat en ells el vostre poder, la vostra sobirania (principi bàsic de l’Estat liberal, oi?). Aquesta gent treballa per vosaltres i no a l’inrevés (principi bàsic de l’Estat totalitari, oi?)
Porteu-los als tribunals sense cap mena de contemplació. Les darreres sentències del Tribunal Supremo sobre aquests afers us donen la raó absoluta.
Vinga, no defalliu i prepareu bé els recursos legals i mediàtics, que aviat tindrem eleccions legislatives i tota aquesta colla ja estan que tremolen !!!

Josep Matxi

Anònim ha dit...

Marta (Fort Pienc) tens tota la raó

Anònim ha dit...

Jo sóc del parer, que tant si hi ha alguna possibilitat com si no hem de lluitar fins al final, i si més no, per demostra'ls hi que les coses es poden fer millor, i que volem que es fagin millor.

Anònim ha dit...

se us ha acudit que si han canviat de catering és per millorar? heu intentat raonar per que han passat els nens de p5 a dalt?
Podeu deixar de criticar-ho tot i de ser tan negatius? O és que creieu que la direcció de l´escola ha de demanar l´opinió a cadascú de nosaltres per no ferir susceptivilitats fins per anar al water? "És que la cuinera ho ha sabut abans!" Va home va!
És que n´hi ha alguns que sembla que això de queixar-vos ho feu com esport, i com que ja s´ha dit tot del consorci, ara ens carreguem el que sigui.
Des de dins de l´escola es fa tot el millor per la majoria, i això no és fàcil, no ho feu més dificil encara.
Si teniu ganes de guerra, envieu mails de dimisió al Blasco fins que ens aborreixi, i si no agafeu-vos unes vacances de blog.

Anònim ha dit...

Veig que tenim algu amb seny.Si senyores i senyors,la direccio no nomes pren decisions positives,tambe en pren de negatives(millor dit,impopulars),pero aixo passa aqui,a la feina,i a les reunions de veins.Tindrem dies de "glorificar" a la direccio i dies de no donar-li cap mena de recolzament,pero es com tot,"una de cal i otra de arena" i no per aixo em de deixar de creure en ella.Crec que no es mereixen pals a les rodes,al meu parer,les decisions estan pensades i valorades.

Anònim ha dit...

soc susana,

No s'ha dit que la decisio de enviar als P5 a dalt sigui la mala.
Suposo que haura estat una decisio raonada entre el claustre amb els pros i contras o es la millor que han cregut. Fins aqui tots d'arcord que per aixo son els que millor poden decidir. Ara, fer una reunio per mantenir informats calmaria els anims de tots. Segur que tot aixo es per falta d'informacio, igual que han explicat les raons de juntar els grups i s'ha entes tambe el perque de pujar a P5 que segur que tambe s'entendria ja que es lo mes logic.
Tothom sap que "la espera desespera" i no saber que pasara posar nervios al mes pintat.

Anònim ha dit...

Si que és veritat que no cal estar sempre criticant tot, però no entenc aquesta defensa aferrissada a la direcció, sembla que sigui un escàndol qüestionar les seves decisions. Que jo sàpiga els hem mimat en tot moment, ja voldiren altres equips directius tenir el suport casi incondicional que aquí tenen, fem memòria, preguntin al Ramon Llull o altres centres d'aquí aprop. No cal anar de màrtirs, ni fer herois quan no toca. Crec que opinar no fa mal, ni ha d'espentar a ningú. Mentre es mantingui el respecte... faltaria més que els pares no poguessim opinar en una escola pública.

Anònim ha dit...

Susana, no creo que a nadie, teniendo en cuenta las prisas con que vivimos, le sobre tanto tiempo como para estar explicándonos con lujo de detalles cada decisión que toma y cada cosa que hace. Y menos cuando la administración nos deja un regalito como este. A cualquiera con dos dedos de frente se le habria ocurrido solito que lo más lógico era que subieran los niños de P5... a mi no me hizo ninguna falta que me hicieran un plano para darme cuenta. Llamemos a las cosas por su nombre: algunos se creen los dueños de la escuela porque han ayudado en sus comienzos, y por eso piensan que se merecen un trato especial. Pero esto es una escuela pública, todos nos merecemos el mismo trato, incluso los 25 niños extra...

Anònim ha dit...

Respecto al comentario del de las 10:41 h. estoy totalmente de acuerdo. Yo también lo he pensado. Hay personas que se creen lo que no son. Todos somos "simplemente padres de alumnos", claro que tenemos derecho a hablar, pero hay maneras y maneras. El otro dia leí un comentario de una madre que amenazaba con marcharse de la escuela, como si no se pudiera continuar sin ella, me pareció una rabieta muy infantil. Cuando hay gente que pierde así los papeles, da pena, la verdad.

Anònim ha dit...

Hola anònim del dia 7 a les 11:50,
no sé si et refereixes a mi, Marta, que vaig posar que potser seria millor marxar al Pere Vila, però suposo que sí.
D'entrada tinc la valentia de siganar amb nom i dir de la classe que sóc,així que qui hem coneix, que no deu ser el teu cas, ja sap com sóc.
Sí, potser sembla una 'rabieta molt infantil', però ni de bon troç hem considero imprescindible, era un simple comentari.
Els meus fills, igual que els teus estaran com a sardines i en canvi al PERE VILA, disfrutríen d'uns espais mafnífics. No els canviaré perque porten ja tota la seva escolarització aquí i no em perdonarien perdre els amics que hi tenen i el projecte educatiu que hi ha al centre, també perque valoro molt la proximitat i això va ser el que em va fer inscriure'ls als barracons, l'any 2003.
Com a mare d'alumnes de l'escola tinc tot el dret del món a expressar la meva opinió, que en
aquell moment era bastant decebedora, i així ho vaig manifestar, però crec no haver faltat al respecte a ningú.
A l'anònim del dia 6 a les 10:41, també li dic que a mi tampoc em feia falta que em fecin un planol per saber que els de P5 anirien al 1º pis, però aixó no treu que ens ho comentessin, ni que fos de manera provisional el darrer dia d'escola, quan amb tota la il.lusió del món vam anar a recollir els treballs del nens i vam entregar els regals a les mestres i equip docent.
No tinc res en contre de la direcció i l'equip docent de l'escola, els hi he donat suport i he col.laborat sempre que he pogut, però si hi ha alguna cosa que no m'agrada també la dic, això és una escola pública i el nostre lema' entre tots i totes fem escola' serveix per les coses bones i les dolentes.
Un petit detall amb els pares dels futurs P5, no una reunió, sinó unes paraules o una nota la carpeta viatgera hagués estat molt bé.
La meva classe Lleons ha enviat un correu de suport a la direcció i eqiuip docent, amb el qual hi estic d'acord, però si hi ha una cosa que es pot millorar, l'hem de dir.
Crec que ja m'he extès massa i no em vull enrotllar, però demanaria que si us plau signessiu els missatges. Tirar la pedra i amagar la ma, és una cosa bastant covard i no ajuda a fer escola.
Bon estiu a tots.

Marta (ex.-òliba i ex-lleona)

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Marta, però no ho entendràn. En aquesta escola no es pot dir en públic que no hi estàs d'acord amb alguna decissió... la gent ho fa sovint en petits grups i a "l'esquena", en canvi, si ho dius de cara t'acaben dient de tot.

Crec que és ja moment de tancar aquest bloc, perquè ja no aporta res positiu, al contrari.

Bon estiu!

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb Marta i Anonim (6 de juliol 14:30) No passa res per dir les coses. Aquesta defensa a cegues de l'equip directiu és excessiva. No era que entre tots Fem escola? no ens podem quedar només amb un eslogan que sembli que vengui fum i imatge. Ara resulta que estar precoupats per la situació del nostres fills, és anar en contra de l'escola i a sobre tots hem de ser lo suficienment inteligents com per deduir-ho tot (Si tant llestos som, perque no vam deduir que tanta demanda podia obrir una tercera línea de p3?)I a més crec que ningú denuncia els fets si no la falta de comunicació, o es que només fem pinya quan interessa que en fem? No estaria de més reflexionar-ho

Anònim ha dit...

Llegeixo a la premsa les notícies sobre el nou pla d'immersió lingüística a les escoles i instituts endegat pel nostre estimat Departament d'Educació. Cito literalment un paràgraf que he trobat força il.lustratiu del tarannà d'aquesta gent:.....El conseller insistió en que el plan está basado en lograr un proceso de "identificación" con la lengua "que es el alma de un país". Y eso "solo puede hacerse en coordinación y consenso con la comunidad educativa y las famílias"..... I jo em pregunto: on era la coordinació i el consens amb les famílies quan es va decidir l'increment de línies en algunes escoles de Barcelona, com la nostra, i, de retruc, la "guetització" d'unes altres? Quina vergonya !!!!!
Ah, i que no m'oblidi !!!! Em sap molt de greu veure com es malbarata tanta energia en discussions bizantines, mentre el veritable enemic de la nostra escola es pixa de riure. Em sembla molt bé que dispareu contra el missatger, però trobo més lògic liquidar primer el veritable responsable del missatge.

Júlia