12 de juny del 2007

Manifest i concentració a la Plaça Sant Jaume

Us convidem aquest dijous 14 de juny de 2007 a les 18h hores a la Plaça Sant Jaume a una CONCENTRACIÓ de caire festiu, on llegirem el següent manifest:

MANIFEST

Davant de la decisió del Consorci d’Educació de Barcelona d’obrir grups addicionals a diverses escoles d’educació infantil i primària de Barcelona, volem manifestar:

1. Que sobrecarregar una escola amb més grups dels que està preparada per acollir és un abús dels recursos que sobrecarrega i degrada la qualitat educativa, perquè ni una escola no és un magatzem, ni els mestres tenen una capacitat il·limitada de treball i motivació, ni es poden perdre els equipaments que tanta lluita ha costat aconseguir i que contribueixen a la qualitat de l’educació. La massificació escolar ni és una solució ni respecta els propis acords recollits per la llei en favor del dret a una educació eficaç i eficient.

2. Que sobrecarregar una escola amb més grups dels que està preparada per acollir quan hi ha escoles veïnes que treballen per aconseguir una matrícula complerta, estable i arrelada al barri, implica deixar passar oportunitats per ajudar aquestes escoles. La manera d’atraure les famílies a l’escola pública no és obrint grups amb calçador a les escoles amb més demanda, sinó lluitant decididament per la qualitat del conjunt de l’oferta i gestionant amb els centres públics i concertats l’oferta final de vacants.

3. Que per tot el que hem dit fins ara, el Consorci no pot decidir unilateralment, com ho ha fet aquest any, sobrecarregar unes escoles amb més grups dels que estan preparades per acollir sense consultar, discutir ni negociar amb els centres afectats directament o indirectament. El Consorci, amb aquesta decisió, ha creat irresponsablement un clima de crispació, confusió i acusacions entre les famílies i amb l’administració. Les coses s’han fet malament:

  • obrint nous grups quan ja s’havien fet les preinscripcions;
  • informant els nous pares abans que a la majoria d’agents afectats (el Claustre, el Consell Escolar, l’AMPA, els altres pares que havien demanat el centre sense saber que tindria un grup addicional);
  • negant-se a rectificar i a buscar la solució que perjudiqués menys, o fins i tot ajudés, l’escola pública a cada barri;
  • negant-se a escoltar les crítiques de la inspecció i de la defensora de la ciutat;
  • trencant els Projectes Educatius de cada Centre per encabir el nou grup.

Si hi ha negligència en la planificació escolar, cal fer tot el possible i més per evitar carregar les conseqüències als equips docents, al personal d’administració i serveis, als nens i nenes i a les famílies.

Per tot això:

1. Exigim al Consorci d’educació de Barcelona que revisi la demanda de places i les condicions per absorbir-la i reconsideri la decisió de modificar l’oferta inicial amb aquests grups addicionals. Això cal fer-ho de la mà dels agents implicats directament o indirectament i tenint en compte les famílies assignades als nous grups. Fent ús de les seves atribucions per gestionar el procés, el Consorci s’ha de comprometre en cada cas a trobar la solució que menys perjudiqui, i fins i tot beneficiï, l’escola pública del barri.

2. Demanem al Consorci i també al Govern de la Generalitat de Catalunya més rigor en el compliment de les seves promeses electorals i més decisió per millorar la planificació, per evitar la massificació i la segregació escolars i per continuar augmentant la inversió en educació fins equiparar-la a la de la mitjana de la resta de l’Estat espanyol i dels països del nostre entorn europeu.

Versió per imprimir en pdf

ENS ADHERIM AL MANIFEST

AMPA del CEIP Fort Pienc
AMPA del CEIP Reina Violant – Comas i Solà
AMPA del CEIP Mallorca
AMPA del CEIP Ramon Llull

20 comentaris:

Anònim ha dit...

ENDAVANT !!!!

Portem berenar o sopar?

Anònim ha dit...

Una idea estupenda, nos veremos allí.


Saludos

Josu.

Anònim ha dit...

Us heu passat de generosos. Segons tinc entès, en el pressupost del 2007, la despesa en educació és encara més petita: el 2,5% del PIB (http://www.cambrabcn.es/Catalan/Economia/documents/pressupost_2007.pdf).

Anònim ha dit...

Jo proposaria portar guixos de colors, per què els nens, dibuixin a la plaça Sant Jaume, un dia al parc s'ho van passar molt bé, i els hi quedarà un bonic record als polítics.
ANA

Anònim ha dit...

Premsa. Avui surt un article al diari 20 MINUTOS (pàg.2) amb una foto del menjador dels nostres nens. També fa esment de la mani d'aquesta tarda.
També hi ha una carta dels lectors al diari METRO.

Anònim ha dit...

Podeu veure la portada i la notícia aquí:

http://www.20minutos.es/data/edicionimpresa/barcelona/07/06/BARC_14_06_07.pdf

Em fa gràcia que el Consorci digui que hi ha espai. Com si espai fos sinònim d'aules i com si no sabéssim que d'aquí 3 anys, quan l'escola ja tingui tots els cursos, ja no hi cabrem i caldrà carregar-se coses per entaforar el bolet que han fet per no enfrontar-se a les necessitats de les escoles del barri.

Anònim ha dit...

Es clar!! I què han de dir per justificar una decisió que no s'aguanta per enlloc?

Anònim ha dit...

Aquest matí he sentit al David a RAC1. Com sempre ha estat molt bé.

Anònim ha dit...

Ayer me respondieron por escrito a las preguntas que hice al Consorci.

La carta no se puede explicar, hay que leerla. Si la decisión de ampliar una línea en P3 está tan meditada y fundamentada como la respuesta a mis preguntas ¡¡apañados vamos!!.

Pero no nos preocupemos, estemos tranquilos porque tanto el Ajuntament, como el Departament d'Educació "se responsabilizan de la asignación adecuada de los recursos, incluidos los recursos humanos." Eso sí, no me responden ni cuáles, ni cuándo, ni dónde, ni cómo. En fin que, como siempre, vayamos pidiendo, porque ellos no tienen previsto en estos momentos ná de ná.

¡¡¡APA!!! QUE NOS VEMOS ESTA TARDE EN LA PLAZA SANT JAUME.

Anònim ha dit...

Felicitats! Un cop més hem demostrat la nostra capacitat de convocatòria i el "perquè" la nostra escola es tan especial. A la Plaça Sant Jaume hi erem molts, quasi tots. Mestres, nens, pares, mares, oncles, avis, avias, amics...Ens ho hem passat bé i hem demostrat que si més no, ens fem sentir i estem disposats a treballar fins on calgui per la nostra escola. ENTRE TOTS I TOTES FEM ESCOLA!!!

Anònim ha dit...

Jo també he disfrutat veient tants pares de les quatre escoles, i també d'altres escoles de Barcelona. La veritat és que és impossible que rectifiquin un error tant gran anant tots junts!! Quan és la pròxima?

Anònim ha dit...

Perdó, m'havia oblidat de firmar!

Anònim ha dit...

Algú sap per què no hem sortit a TV3?
En canvi a BTV si que hem sortit.

Anònim ha dit...

Ahir una mare de la nova línea de P3 en persona em va explicar que en la 2ª reunió que van tenir amb el consorci, el Sr. Blasco els va confirmar que, (i més o menys cito textualment): efectivament tenien tot el dret de matricular els seus fills al Fort Pienc, però que s´ho pensessin bé per que els ànims de l´ampa estàven molt exaltats i que no volia trobar-se al Setembe amb una situació conflictiva en que hagues de enviar Mossos d´Esquadra al cole.
Si això no és una clara intenció de posar-nos els uns en contra dels altres...Em sembla que no té nom que siguin tant chanchulleros.
Hauriem de començar a demanar dimisions
JA! D´entrada proposaria invadir el correu electronic del consorci directement demanant la dimisió, però no ho faré sense el consentiment de la comisií de crisi. Que en dieu?
Felicitats a tots per la manifestació de Sant jaume. En cada acció demostrem per que diuen que sóm una gran escola!

Anònim ha dit...

Crec que hem de seguir lliutant per allò que considerem just, i demanar tot el que pensem que podem necesitar, com més recursos econòmics o de personal, no podem consentir que se surtin amb la seva a canvi de res.
ANA

Unknown ha dit...

Notícia d'El Periodico d'avui:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=415594&idseccio_PK=1022&h=



Jordi

Unknown ha dit...

Sóc mestra, i he el curs passat vaig tenir al meu càrreg 24 nens i nenes de 3 anys dins una aula anomenada pels meus compans "bony", és a dir, una tercera línia de p-3 que el Departament ens va adjudicar a la nostra escola.Puc dir-vos amb tota sinzeritat, que si bé, al principi ens feia a tots una mica de por, més que res pel que tot això implicava a nivell organitzatiu de l'escola, l'experiència ha estat molt gratificant per a tots. -Si que vam haver de reorganitzar-nos en moltes coses i activitats(desdoblaments, personal,menjador...) però tot és pot arreglar quan hi ha bona voluntat.
Salutacions des de LLeida

Anònim ha dit...

Hola Imma. Gràcies pel teu missatge.

Estic totalment d'acord amb tu: no dubtem que els mestres, que ja dediquen moltes més hores de les que els paguen a la seva feina, sabran fer que l'impacte del "bolet" sigui el mínim possible pels nens. Ara bé, deixa'm dir-te dues coses:

1. L'espai és el que és, i si no hi ha pati no hi ha pati, i si s'han de fer tres torns de menjador s'han de fer tres torns de menjador.

1- Abans de CREMAR ELS MESTRES amb més feina, més reunions, més planificació,´responsabilitats extra a totes les que ja tenen i més problemes a resoldre, l'administració el que ha de fer és SOLUCIONAR PROBLEMES, NO CREAR-NE. Com si no treballessin prou, un regalet abans de començar l'estiu!!!!! (de fet, cada any sembla que entre Consorci i Departament els agradi fer regalets d'agraïment...).

Parles de bona voluntat: els mestres en tenen molta. I el Consorci? Tant per al Fort Pienc com per a les dues escoles del barri que estan treballant per tenir una matrícula complerta, estable i arrelada al barri, la decisió és negativa. No hi ha ningú content. No beneficia a ningú (¿com és que 25 pares passen per davant dels interessos de tres escoles i de totes les famílies que hi porten els fills? Algun dia ens haurà d'explicar el senyor Blasco i el senyor Saceda això del sacrosant dret de 25 famílies, i potser descobrirem alguna cosa?).

No es pot abandonar les escoles, no es pot prendre decisions que compliquen la vida dels mestres en la seva lluita per la qualitat. No es pot DESMOTIVAR ELS EQUIPS DOCENTS amb decisions de despatx que l'únic que mostren és que no s'està al seu costat en els moments importants, sinó que s'utilitza només la lògica d'una torre d'Ivori.

BONA VOLUNTAT, això és el que hem demanat des del principi, i l'únic que hem trobat és uns senyors que ens demanaven temps, que reconeixien que ho havien fet malament i que eren incapaços i que es negaven en rodó a arramengar-se i arreglar el problema que havien creat. De sabis és rectificar.

ps: Imma, per cert, si no és demanar massa, t'agraïria molt que ens diguessis de quina escola de Lleida ets. ;-)

Anònim ha dit...

hola imma, está muy claro que alguna solución tendrá todo esto y que con buena voluntad, mucho mejor.
El problema que planteamos es por qué la buena voluntad, la paciencia, la energia... los tienen que poner siempre los mismos, (maestros, directivos, niños...) para solucionar un problema que en realidad no existía!!! Está probado ya con las listas de matrículas que había suficientes plazas libres en las escuelas públicas del barrio sin agregar ninguna tercera línea. Y si no hubiera sido asi, por qué adjudicarla a la escuela que cuenta con menos espacio y recursos? Es legítimo que prime siempre la primera opción de los padres por sobre el sentido comun de toda la comunidad educativa?
Los niños y maestros y padres que están ahora en la escuela han pasado por muchas por falta de gestion y voluntad de la administración: barracones que se montaron sobre la fecha en un terreno sin preparar (hubo que limpiar, hacer veredas, arreglar verjas, etc.), un edificio que se demoró años hasta que casi no habia lugar para más barracones (turnos de comedor, rincones compartidos en los pasillos, etc.) y que se inauguró sin estar terminado (obras durante meses, goteras, patios minusculos...) Todo eso se fue salvando con buena voluntad, ilusion, ganas y mucho trabajo... No tocaba disfrutar un poco de lo conseguido? Pues habrá que seguir tirando de la buena voluntad... y los mismos chicos que pasaron por toda esta historia vivirán tambien los 3 turnos de comedor, la perdida de 2 aulas, los chicos de infantil mezclados en aulas de primaria, 2 turnos de recreo, trabajar con ruido mientras otros hacen recreo...
Nadie se muere por esto... pero es que NO ERA NECESARIO!!!

Anònim ha dit...

Hola Imma i Roger, al cole de la meva germana, que és el Pràctiques 2 de Lleida, també van obrir una tercera línia fa dos anys, per tant són els que ara fan P4, però ells no tenen el problema d'espai, i entre altres disposen d'un pati enorme.
Ensenyament els hi va prometre que amb nou anys no els hi tornarien a obrir una altra linia, però nosaltres al CEIP FORT PIENC ja tenim un curs amb tres linies i a més, tenim dues escoles al costat que no estan plenes, un petit detall que el Consorci sembla que no vol tenir-ho en compte.