7 de juny del 2007

Mentides per TV3

Ahir dimecres a la nit, el Consorci va informar al Comité de l'AMPA Fort Pienc que, després de la reunió amb les 25 famílies del tercer grup de P3 al Fort Pienc, el Consorci manté la seva posició d'obrir el tercer grup a P3 (a no ser que tots els pares voluntàriament renunciïn a matricular-se, la qual cosa sembla molt improbable a hores d'ara). En altres paraules, sembla ser que estem no igual sinó pitjor. Això es contradiu directament amb el que ahir mateix va dir, als Matins de TV3, en Francesc Colomer, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya:

Francesc Colomer: Tots els temes s’han estudiat amb tot detall. El que no és bo és tampoc congestionar exageradament un centre.
Pilar Rahola: Sí, però van venir pares aquí a denunciar-los que a escoles que tenien dos línies les heu congestionat posant una triple línia per resoldre el problema de places. O sigui, en què quedem?
Francesc Colomer: Aviam en quin cas ha passat això?
Pilar Rahola: La noia que va venir... Era Barcelona i diria que era l’Eixample.
Lídia Heredia: Diria que era al Poblenou?
Pilar Rahola: Sí, Poblenou, si.
Francesc Colomer: Era el Fort Pienc?
Pilar Rahola: Sí, em sembla que sí.
Francesc Colomer: No s’ha fet, això.
Pilar Rahola: Home, vam tenir la denúncia!
Francesc Colomer: Escolta’m, no s’ha fet, no s’ha fet. No, no, no hi ha la línia aquesta, que és la única que podria ser, per això he preguntat, no és cert, no s’ha fet. S’ha resolt la situació mitjançant la oferta que ja hi havia i s’ha recol·locat a tota la gent que tenia dificultats mitjançant el que ja teníem. Això no ha passat.





Com sabeu, des de l'AMPA del Fort Pienc hem demanat per carta una solució abans de començar la matrícula, i també una reunió el més aviat possible amb el Consorci per poder discutir i argumentar les demandes que vam fer ahir per carta. També ens agradaria poder exposar els nostres arguments a les 25 famílies, però evidentment això només ho farem si elles hi estan interessades. Com us podeu imaginar, la impressió que no hem avançat res des de la reunió de divendres passat, i la situació desagradable que això està provocant, ens preocupa, i desitgem que trobem una solució abans de l'inici de la matrícula el proper dilluns 11 de juny.

Comité de l'AMPA del CEIP Fort Pienc

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola a tots,

Això és increíble. Si davant milers de persones son capaços de mentir amb tanta convicció, quantes mentides ens hauran estat dient a nosaltres i a les 25 famílies?
Algú hauria de parlar ja amb el programa els matins, de TV3. I que la gent sàpiga la veritat. Potser podriem enviar una proba del tipus foto amb el nombre d'assignacions al centre o alguna cosa així. No sé si està bé fer-ho per iniciativa pròpia o que se n'encarregui la comissió. Però ho hem de fer ja!

De tota manera hi ha alguna cosa positiva en aixo. Si el mateix Sr. Colomer esmenta el Fort Pienc, es que en el Consorci el nostre cas es té present i si ho amaguen d'aquesta manera tan descarada és que són conscients que ho han fet molt malament i en temen les conseqüències.
Hauriem de seguir movent-nos fort per aconseguir donar-li la volta a la situació que ens han imposat i amaguen a la resta de ciutadans!

Maria Jesús

Anònim ha dit...

PD. al missatge anterior.

Segons les normes d'inscripció que ells han infringit, entre avui i demà divendres és el termini per presentar alegacions a les preinscripcions i assignacions. No sé com es fa això però si tots en fessim una sería una altra manera de fer veure la nostra disconformitat amb la 3ª línia. Si no ho fem ara pot ser que més tard ens diguin que s'ens ha passat el termini o que com a mínim hauriem d'haver fet alguna cosa aquests dies? Es que "no me fio nada de estos tipos...".

Bona nit,

Maria Jesus, futura P5

Anònim ha dit...

Proposo saturar la web de tv3,
amb centenars de correus per desmentir-ho.
Jo ja en tinc prou de preses de pèl.
Prou de treves i de fer el pànfil.
Si ningú de la comisió diu res, m´hi poso a les 7 del matí.
Si n´enviem ni que sigui tres per família, imagineu-vos quin cacao.

Anònim ha dit...

Això sembla un acudit. Proposo que tothom reenvio a tothom que conegui el link al nostre blog. No pot ser que ens tractin així.

Anònim ha dit...

Los medios de comunicación, casi desde Adán y Eva, se utilizan para manipular a la población.

En cada caso sólo LOS AFECTADOS
saben que se ha hecho de forma descarada. Para el resto de la población, lo que ha dicho el Colomer será creible porque, además, lo ha dicho con flema inglesa.

TV3 está comprada por el poder desde hace lustros. Por ello ni saturando el correo de TV3 conseguiremos que nuestro rechazo vea la luz pública. Lo veo francamente muy mal para el CFP.

Para conseguir algo, primero, habría que secuestrar todo TV3. Y una vez dado este paso ¿alguien sabe cómo funcionan las cámaras?

Anònim ha dit...

Sóc una mare de Poblenou (antiga veïna de Fort Pien, de fet la meva filla encara està a una escola bressol del barri) que es troba en la mateixa situació que vosaltres, en el nostre cas no nomès han ampliat una línia sino que han augmentat ratio a les classes. Es tracta de un centre nou que iniciarà la seva activitat al 2007-2008, però al barri tenim col·legis en situació similar al Ramon Llull i Pere IV. En el nostre cas no hem pogut fer força perque nomès som 9 famílies de 1ª opció i ni ens coneixem. He presentat queixes, he escrit cartes al diaris (per cert publicades), perquè no em sembla just la manera com volen arreglar les coses, vía massificació de centres.

Ànim!!!

Anònim ha dit...

Doncs avui dedicaré el matí a enviar mails a tv3, Francesc Colomer, Pilar Rahola, el periódico.. com poden mentir amb aquesta cara?
Estic indignada.

Cris

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tots vosaltres. Ara només ens queda el recurs dels mitjans de comunicació, encara que només sigui per exercir el "derecho al pataleo". Avui, per exemple, al Matí de Catalunya Ràdio només s'ha parlat de la preinscripció per dir dues coses: 1) que hi ha hagut 1000 alumnes més que l'any passat i 2) que un 90% han pogut anar a l'escola escollida en primera opció. Com podeu veure, totes aquestes línies addicionals que massificaran alguns centres són només per contribuir a aquest número màgic (90%) que proclama l'èxit sense precedents del procés de preinscripció. D'altra banda, el Sr. Conseller, que no té temps d'ocupar-se d'aquestes minúcies, avui ha convocat una roda de premsa per explicar que han aconseguit no haver de fer una tercera hora de Castellà. Sens dubte, aquest és un èxit important pel Païs, però crec que la meva filla Laura, de P4 i el meu fill Carles, aviat nou alumne de P3, patiran molt més per la massificació del centre i la manca d'espais que no pas per haver de fer una hora més o menys de Castellà. (Tinc la impressió que als polítics l'únic que els interessa de l'ensenyament és si es fa o no es fa Religió i en quin idioma es fan les classes). No estaria malament que algun periodista, en aquesta roda de premsa, preguntés per la nostra situació (potser encara hi som a temps d'avisar-los).
Per la meva part, segurament és la darrera comunicació que faig en aquest bloc. A partir d'ara, totes les meves cartes i els meus missatges aniran directament als mitjans de comunicació per si algun d'ells vol escoltar-me.

Anònim ha dit...

Només voldria felicitar-vos per la vostra valentia i eficacia.
Us animo a no desfallir i continuar lluitant.

Un futur pare de P3.

Anònim ha dit...

He seguit fil per randa tota la situació i tot i que jo no hi puc fer massa perquè encara no hi sóc dins, m’agradaria felicitar profundament a l’equip directiu del CEIP Fort Pienc i en especial a l'AMPA, qui m’està demostrant la seva potència i capacitat per defensar amb tanta força els seus drets i els de tots els membres actuals i futurs de l’escola.

És lamentable veure enfrontats pares amb interessos comuns per educar els seus fills, és una llàstima perjudicar l’educació dels nens, és molt trist desmotivar un equip de mestres que tenia moltes ganes de treballar BÉ, és encara pitjor veure com els polítics menteixen amb aquesta fredor.

Perquè no es poden fer les coses ben fetes? perquè si hi ha solucions no es pot reconèixer l’error i resoldre-ho sense més.

Està més que dit en aquest blog que hi ha una negligència, desconeixement i despreocupació pel que és l’educació en el fantàstic món de la política però encara és pitjor no saber assumir-ne els errors i mentir davant les televisions i així evitar el rumor mediàtic...Vinga va, tot això ja fa pudor, senyor FrancescColomer!!!!,“SecretaridePolítiquesEducativesdelDepartamentd’educaciódelaGeneralitatdeCatalunya”.

Tinc l’esperança d’una mare somniadora que aquest Sr. secretari ja hagi donat l’ordre de no fer tres línies i l’escola encara no se n’hagi assabentat. ÀNIMS !!!. Futura mare de l’escola.

Sara Rovira ha dit...

Hola, sóc mare d'un futur P3. Us comunico que acabo d'enviar un mail al Consorci d'Educació de Barcelona amb el següent text: "Com a mare directament afectada, demano si us plau que es faci un comunicat públic a totes les parts afectades que exposi clarament els fets i decisions que s'han pres des d'aquesta administració pel que fa a la situació de creació d'una nova línia de P3 al CEIP Fort Pienc amb la màxima celeritat".
No sé si servirà d'alguna cosa però, si més no, potser serveix que s'adonin que nosaltres ens estem movent i que esperem més transparència per part seva. La acabem fent molt de soroll, possiblement els agafi por... de perdre la cadira, és clar!

Un altre tema de reflexió que no he vist reflectit encara és: què deuen pensar les famílies que en un inici volien inscriure els seus fills al Fort Pienc i en vista de la previsible allau de peticions van acabar optant per fer-ho en un altre centre amb més possibilitats d'entrar a la primera? No deuen sentir també com un greuge comparatiu el canvi de les regles del joc i la situació creada actual?

No hem de perdre les esperances, endavant amb les causes jutes!

Sara Rovira

Anònim ha dit...

Des del Comité que coordinem les nostres accions, us agraïm molt el suport humà i pràctic que estem rebent per totes bandes, i us convidem a mantenir sempre la màxima correcció i respecte per TOTES les parts implicades, que no només inclou les 25 famílies afectades (insistim, els que s'estan emportant les pitjors conseqüències de les coses mal fetes) i l'ADMINISTRACIÓ (Consorci, Departament d'Educació i demés). Lluitem amb arguments, mai amb desqualificacions.

Gràcies a tots!

Comité de l'AMPA del CEIP Fort Pienc

Anònim ha dit...

Després de sentir les declaracions del Sr. Francesc Colomer ahir als Matins de TV3, crec que per tothom hauria d’estar clar el que alguns ja comentàvem la setmana passada: tindrem una 3a línia de P3 al CEIP Fort Pienc i la tindrem per 9 anys, ja que tots els esforços del Consorci han estat encaminats exclusivament a fer-nos perdre el temps que teníem per aturar aquest disbarat i a fer-nos callar, no sigui que ho sàpiga molta gent i perdin encara més votants. I tot això sense tenir en compte el més important, el que realment quedarà de tot aquest enrenou: El CEIP Fort Pienc ha passat de ser un exemple de convivència a ser un focus de discòrdia, un motiu d’enfrontament entre els veïns del barri. L’única forma de revertir aquesta situació i tornar a gaudir d’un bon clima de convivència és aunar-nos, tots, CEIP’s Fort Pienc, Ramon Llull i Pere Vila i sobre tot els 25 pares/mares afectats (que, no us enganyeu, som tots al mateix vaixell, patireu les conseqüències de l’incompetència de l’administració igual que nosaltres), per denunciar públicament aquesta situació, exigir mesures pal·liatives i dir prou a tantes mentides.
Bea

Anònim ha dit...

Maribel
Senyors polític, per fer-ser respectar com a persona i com a representant dels ciutadans amb un càrrec públic és NO DIR MENTIDES i menys encara quan aquestes queden enregistrades i un i altre vegada poden ser escoltades.
Rectifiqueu senyors, per respecte a l'equip directiu del CFP, ampas dels CFP,PV i RLL, 25 families de la nova linea de P3 i sobre tot per als nens i nenes que tenen dret a gaudir d'un espai d'aprenentatge adequat i suficient.

Anònim ha dit...

Crec que veient com es comporta l'administracio i que tant els que estem al Fort Pienc com les 25 families podem haver estat enganyats, seria molt important que es reunissin les 25 families amb els representants de l'AMPA. Sembla que fins ara un dels objectius de l'administració ha estat que aquest encontre no es produis i que els pares del Fort Pienc que reclamem una educacio de qualitat per a tot el barri ens estiguessim calladets el maxim temps possible, aixi com crear confusio i malentes en els dos cantons. Parlar es el millor per solucionar els problemes i hi ha dos parts que no han creuat ni una paraula en una discussio seria.
PARLEM i fem un front comu i diguem-los tots units el que volem. Pensem entre tots solucions que ens vagin be als 25 i al Fort Pienc i al Pere Vila i al Ramon Llull i exigim a l'administració la nostra solucio, la de tots, no la seva.

Maria Jesús

Anònim ha dit...

Endavant! Esteu defensant una escola pública de qualitat per a tothom.