2 de juny del 2007

Propostes

Obro aquest fil perquè hi deixeu les propostes que trobeu interessants

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenem que l'equip directiu de CEIP Fort Pienc ha d'acatar ordres de les seves instàncies superiors, però també entenem que això deu ser així si aquestes ordres són de sentit comú.

I l'equip directiu de CEIP Fort Pienc en ple convé que la imposició de la 3ª línia de P3 no és de sentit comú. I són gent capacitada i cabal.

Totes les persones de sentit comú comprendrem que l'equip directiu de CEIP Fort Pienc NO acati ordres que manquen del més comú dels sentits.

I això, si som persones lliures (en el sentit que volem ensenyar als nostres fills) ha de poder defensar-se fins a les seves últimes conseqüències. . .

Anònim ha dit...

Benvolgut,-uda,

sóc el Director de l'escola Fort Pienc, el David.
Entenc i accepto les teves paraules des del punt de vista d'una persona preocupada per l'educació del seu fill/-a i que intenta ajudar per tal que la gestació del projecte educatiu que, entre tots i totes, tirem endavant, pugui veure la llum amb el mínim d'entrebancs possible.
Jo, com a director, també vaig defensar el que tu dius. Ho vaig fer en la carta que, com a direcció del centre, vaig escriure el mateix dia que se'm va comunicar aquesta situació.
La carta de l'endemà, amb l'equip docent, manifesta d'una manera clara també aquesta posició.
Opino que, fins aquí, hem reflectit de manera expressa la nostra posició davant la situació creada, que camina paral·lela a la vostra.

No obstant això, l'article 3 del DOGC que parla sobre la Preinscripció d'aquest curs i sobre l'oferta inicial i final als centres, deixa clar que, si s'escau, la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu podrà ampliar l'oferta del centre.

Tot i que manifestem el nostre punt de vista de manera clara com a Direcció (sabeu com pensem a partir de les dues cartes enviades), ja veus que és la llei qui té la potestat final. És la gent que em mana la que em diu què he de fer... No em queden gaires sortides si no vull prescriure i "acatar", com dius tu, el que ells em diuen; m'entens, oi?

Espero que comprenguis la meva difícil posició en aquest assumpte i lamento que algunes famílies, entre vosaltres (espero que sigueu pocs!) sentiu el meu difícil caminar per la corda fluixa de tot això, com, i cito quasi textualment seguint el teu penúltim paràgraf, "una no actuació amb sentit comú, que és el més comú dels sentits." David Beltrán. Director de l'escola Fort Pienc.

Anònim ha dit...

El que em sembla que vol dir el primer post, sense embuts, és que cal defensar la postura de negació fins a les seves últimes conseqüències... (així, amb punts suspensius, perquè qui garanteix un
ensenyament de qualitat per als nostres fills, prengui nota si aquest ensenyament de qualitat ja no el pot seguir mantenint).

Per que, entre altres coses, què vol dir reinventar l'escola, si
aquesta finalment queda convertida en una escola pastera?

Pensi que el llenguatge polític, buit i demagògic, ja comença a ser
perillós donats els altíssims índexs d'abstenció electoral(sobre tot a la ciutat de Barcelona).

Si fins i tot l'Estatut refrendat pel poble català es pot posar en dubte duent-lo al Tribunal Constitucional,com no es pot posar en dubte l'article 3 del DOGC quan s'aplica a un col·legi amb una manca manifesta de m2?

Diguem NO.Simplement.

I si li obliguen, per a això té el Tribunal Constitucional,el Tribunal
d'Estrasburg per a assumptes Europeus, el Tribunal de 'la Haya', el tribunal de l'ONU, i si creu (molts de nosaltres no) dugui'l a instàncies del Papa de Roma...

I si finalment res d'això li dóna resultat, dugui'l al Tribunal
Galàctic de la Via Làctia (si és necessari).

Una cosa d'aquest estil és el que molts de nosaltres esperem d'un director amb autèntica responsabilitat i caliu (una lluita ferma i decidida fins al final, fins que un tribunal per sobre del Sr. Blasco li doni la raó).

Com ja s'ha dit i redit fins a la sacietat, molts de nosaltres ja hem
establert la clara impossibilitat d'un ensenyament de qualitat amb una 3ª línia de P3 dintre del CEIP Fort Pienc. Això, llegint les seves
primeres cartes, vostè mateix ho reconeix (un dels punts bàsics de la seva argumentació).

Per tant,

Si es posa la 3ª línia de P3, vostè NO pot garantir un ensenyament de qualitat, ni de bon tros dur a la pràctica el seu projecte educatiu amb plenes garanties, ja que fins i tot, molt probablement, el problema s'agreujara durant els propers anys...

I acabo dient, si l'equip directiu de CEIP Fort Pienc rriba,finalment,
a trobar-se impotent dins de la situació creada, seria molt convenient,per moralitat i honestedat, que actuessin en conseqüència...

De ben segur que això si que posaria en escac al Sr. Blasco i
companyia.

POSDATA: Qualsevol persona que segueixi amb un mínim d'interès tot
aquest escabrós tema, segur que ja està al corrent de les seves
primeres cartes (molt reactives, el que li dóna crèdit al Sr. Blasco
que ni tan sols va escriure la seva carta amb un mínim d'educació). Per tant, amb sinceritat, es podia haver estalviat els primers 2/3 del seu
anterior post.

Certament, hi han corrents de pensament dins d'Internet que aconsellen no dir res que no es pugui dir a la cara: un altre clar atemptat contra la llibertat d'expressió (si es conserva l'educació, es clar), per que
una de les grans potències d'Internet (fins ara, pau i que duri)estreba que ara els ciutadans podem dir tot el que pensem sense masses problemes.

Anònim ha dit...

Em sembla que tant l'equip diectiu com el professorat ja fa anys que demostren el seu compromís amb els nostres fills. No sel's pot demanar més.
Crec que ara ens toca als pares. Qui demani més a l'equip docent és que no ha viscut l'història d'aquest centre. S'han implicat sempre molt més del enllà del que els hi tocava. És injust demanar.lis més.

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo en que David tiene que continuar haciendo lo que ha hecho hasta ahora: mantenerse, una vez mostrada su disconformidad, lo más imparcial possible, ya que él es a la vez parte de la administración y parte afectada. Ahora es tarea de los padres.

Yo le pediría que siguiera haciendo el esfuerzo de mantenerse al margen como hasta ahora, dejando hacer al AMPA sin intervenir, dispuesto a escuchar a todos y obligando a sus interlocutores a no ver fantasmas donde no estamos seguro que los hayan.

Anònim ha dit...

Som els pares de les tres escoles del barri els que hem de lluitar ara per una educació de qualitat. I si cal, tenir memòria d'aqui a uns anys quan ens toqui anar a votar. No podem demanar al equip del centre que ens treguin les castanyes del foc. Ho hem de fer nosaltres. Som nosaltres els que hem de lluitar per l'educació dels nostres fills. L'equip docent i no docent del Fort Pienc, ja ens ha més que demostrat, durant aquest anys, que fa més del que pot i l'hi pertany. No es mereixen que s'els tracti aixi. Sería bó, que en lloc de lluitar entre nosaltres fossim capaços de fer un front comú. Crec que així aconseguiriem mes coses.

També seria aconsellable que signesim els missatges, senzillament per "moralitat i honestetat".

Yolanda.

Anònim ha dit...

Estimat anònim de les 19:46,
No em puc creure el que llegeixo. No sé qui ets, ni
m´importa, però sí que m´agradarà saber-ho si el David acaba dimitint cremat per tanta "basura". Respont-me, si ets capaç, de dir-me que has gastat ni una tercera part de l´esforç, preocupació , hores extres i risc que ell ha posat en solucionar un problema que en realitat afecta un fill teu, i no seu.
No he vist mai ningú tan entregat, implicat i dedicat a la seva feina com ell, ni dins el funcionariat ni fora.
No se li té respecte a algú parlant-li de vostè, sinó agraint-li la seva feina.
No calen males paraules per insultar algú. Tu ho has fet amb els teus comentaris amparat, això si, per l´anonimat que et propicia un blog.
Felicitats. Tu si que ets un exemple d´"honestetat i moralitat", com tu dius.
En nom d´aquestes dues paraules, el que hauries de fer és retractar-te de la teva intervenció.
David, el meu consell és que abandonis aquest blog.
No fimo per no semblar un "pilota", no per no semblar un desagraït.

Anònim ha dit...

Està clar que la persona que demana més implicació de la direcció i professorat de l'escola no ha estat treballant en l'Ampa o potser no passa gaire per l'escola.
No he vist mai, a cap escola una dedicació tan incondicional de direcció i professorat.. a nivell de hores treballades i a nivell de implicació sentimental.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 19.46, el que tu fas en el teu escrit en català se'n diu: "Pixar fora de test" més "Tirar la pedra i amagar la mà"

PD: Gràcies David per tot el que has fet, i en castellà et recomano el refrany que diu "A palabras necias, oidos sordos".

Anònim ha dit...

una de les grans potències d'Internet (fins ara, pau i que duri)estreba que ara els ciutadans podem dir tot el que pensem sense masses problemes.

Aixo es el que l'anonim de les 19:46 ha dit i al que tambe podiem afegir "i sense donar la cara"
No et coneixem(no firmes)i no crec que fomentar la falsa rumorologia,i engegar un projecte de 4 anys a "pendre vent"per un problema
provocat per la falta de previsio dels nostres"estimats politics"sigui la solucio per arreglar tot aquest desgabell.El equip docent i no docent del centre esta al 200% implicat amb aquest,ja ens ho va demostrar als barracons i ens ho esta demostran dia a dia,amb
tot.
Tambe voldria dir que el nostre centre no es un centre de"pijos"com ultimament ens anomenen(suposso que el que ens diu aixi no ens ha vist pujar).Els pijos no comencen a cegues en barracons,no es mullen a l'hora de montar aules,de engegar projectes,de juntar 3 centres de barri per que la educacio sigui com cal,com es mereixen els nens i com es mereix el barri.
I no crec que firmar sigui cap problema,ni de ser pilota ni de volguer quedar be.
Salutacions a tots
Carles 1erA

Anònim ha dit...

He d'afegir una nota al comentari anterior. El fort pienc no es de pijos, simplement la concentració de pares i mares que apostem per l'escola concreta del Fort Pienc és molt elevada degut a l'ambient de mares i pares que hi ha. No apostem per la pública de qualitat, simplement ens agrada l'ambient, amb un elevat nombre de classe socio-economica cultural elevada (ja s'ha dit anteriorment). I no apostem per altres públiques com el Pere Vila o la Ramon LLull amb mala fama (no fonamentada, com ha quedat comprovat). Però molts de nosaltres som candidats a la concertada. O no?

Anònim ha dit...

És increible que algú vegi aquesta escola de 'pijos'. Alguns del pares vam començar inscrivint els nostres fills a una escola que no existia llavors, i que ja sabíem que era de barracons. En aquests barracons hem passat 3 anys d'esforços conjunts i d'il.lusió.

Molta gent va venir 'forçada' a una escola de barracons que no era l'ideal d'escola que volien. Doncs bé, ara resulta que hem estrenat una escola nova que ens queda petita, que hem hagut de patir tot el que comporta una estrena d'escola (hem estat un trimestre sense cuina),etc.

Per mi els 'pijos' són els que ni miren l'escola pública i porten els seus fills a la privada-concertada.

Anònim ha dit...

No cal que m'afegiu notes.
Jo si aposto per una ensenyança de qualitat.Jo vaig triar barracons per que creia en el projecte i vist el resultat crec que no em vaig equivocar,i crec que altres tambe vam fer la mateixa tria.Els pares de p3 i p4 de barracons no ens coneixiem,no teniem conexions anteriors(algun,pero molt pocs)i no crec que perque els pares ens portem be entre nosaltres,poguem dir " No apostem per la pública de qualitat, simplement ens agrada l'ambient"aixo crec que si fomenta les critiques i si que ens converteix en la -super escola de pijos que no vol a ningu-Aixo no es una discoteca que et demana el vip,es una escola publica,que te un aforament i que les males previsions de la administracio han fet desbaratar.

Anònim ha dit...

Dispenseu-me que jo faci una petita contribució en plan anònim, per que ni de bon tros vull posar-me al costat del de les 19:46,

Però si que hi ha una cosa que ha dit i que m'ha tocat realment la fibra (i la moral) i que, crec, necessita una reposada urgent per part del nostre David (gràcies David, sé que ho faràs, com sempre, no m'has defraudat mai).

La pregunta que m’agradaría extreure de aquell increible discurs es (i si em poguesiu escoltar veuria-ho que ho faig amb tota la tendresa de que soc capaç per no ferir dingú):

"què vol dir reinventar l'escola, si aquesta finalment queda convertida en una escola pastera?"

Perque aixó de reinventar la escola no s’ho treu de la maniga l’anonim, David (em fa mal dir-ho) però ho afirmas aquí:

http://ampafortpienc.bloc.cat/post/7248/167799#comments

(feu una busqueda de la palabra reinventar)

I perdoneu, però ara se m’hen anira una mica l'olla:

I si en els pròxims anys el problema va a més, què vol dir reinventar l'escola? L'escola és de goma?

Heu llegit lo de la foto del pati que valdria per 1000 paraules?... Desconec la història perquè sempre m'ha fet por aquest tema, però tenien més lloc els jueus en Auschwitz?

Perdoneu la meva timidesa... En el fons tinc por, perquè estic molt a prop de tots vosaltres i, sobre tot, no vull ser malinterpretada i que aquestes paraules signifiquin cap suport al fantasma que va visitar internet a les 19:46.

Gracies, David (per TOT) i Anim!!!

Anònim ha dit...

Pues a mi lo que más me preocupa no es lo que ha dicho el de las 19:46, sino lo que pueda llegar a decir, amparado por su anonimato y su pico de oro.

Así que, por si acaso, aconsejo que no le provoquemos mucho...

No sea que de tanto dar crédito (como él dice) vayan a materializarse sus palabras y entonces si que pringaremos bien

Por favor, centrémonos en lo que verdaderamente importa y recordemos que esta línea se llama 'propuestas', no 'defendiendo al David'

Perdonad si he ofendido a alguien, pero creo que tenía que decirlo.

Gracias.

Anònim ha dit...

Hola, soy laura, mamá de p4 F.Pienc.
Tal como hablamos con Manel, me propongo para hacer un cartel que compare los espacios físicos disponibles de las escuelas en cuestión. Fotos incluidas y densidad de alumnos por metro cuadrado en áreas comunes como patios, comedor y gimnasio. necesitaría algo de ayuda, sobre todo para conseguir los datos verdaderos.
Si les parece útil, que la comisión se ponga en contacto conmigo.
Al final, si hablamos estrictamente de por qué nos oponemos a la tercera línea en nuestro centro es simplemente una cuestión de metros cuadrados y arbitrariedad en la gestión de los recursos. Con las consecuencias nefastas de las que ya se habla con absoluta propiedad en las cartas oficiales.
saludos a todos!
laura

Anònim ha dit...

ojo, tambien puede ser un microsite en lugar de un cartel, o además del cartel.
quedo pendiente de si les parece oportuno.
saludos otra vez
laura

Anònim ha dit...

Jo proposo que ja que problema més important es la falta d'espai, sinó ara mes endavant, sol·licitem que s'aprofiti la plaça del punt verd per fer un camp de futbol o alguna cosa similar pel barri i l'escola.
ANA P4

Anònim ha dit...

Hola,

Un problema que tenim es que els pares del Fort Pienc ni tan sols sabem el que ha dit l'Administració als pares de la 3ª línia. I no se si ells saben que ens han dit a nosaltres, perque el Sr. Blasco ha tingut molt interes en que no ens trobessim les dues parts. Crec que aixo esta a punt de solucionar-se quan us reuniu amb l'AMPA. Amb aquest desconeixement es més facil l'enfrontament entre nosaltres per malentesos. Crec que si algu aqui va amb mala fe es l'administracio i que no ens hauriem d'enfrontar d'aquesta manera. Despres de les mils d'explicacions dels pares Fort Pienc sobre per que no volem la 3ª línia i deixar clar que no anem contra ells ni molt menys contra els seus fills, crec que les 25 families reconeixen que es logic que no volguem la 3ª línia. Per la sencilla raó, que com ells, ens estimem els nostres fills i no volem disminucions en la seva qualitat de vida.
Si alguns d'ells segueixen preferint la 3ª linia al Fort Pienc tot i els inconveninets per al projecte educatiu i els seus i nostres fills, sera perque no es refien dels comentaris positius sobre el Pere Vila i el Ramon Llull. Pensen que ho fem interessadament per a que marxin. Primer dir-los que no es aixi. Simplement volem els millor per als nostres nens i per als seus. Sóc la primera que si no veies altres solucions al problema li diria al meu fill que ens hem de sacrificar per fer-vos espai. Pero es que,sincerament, crec que si que hi ha solucions alternatives.
A hores d'ara crec que vosaltres, pares de la 3ª, teniu la paella pel manec per exigir a l'administració, ja que ens han enganyat a tots, que us proporcioni alternatives diferents del Pere Vila i Ramon Llull a aquells que aquests no us convenç. Potser una bona opcio seria demanar que us coloquin a les segones o terceres o altres opcions que vau triar o que us ensenyin les llistes d'escoles de Barcelona amb places buides quan s'acabi la matriculacio i poder triar la que vulgueu. O que crein una nova escola en barracons on vam ser nosaltres tan a gust durant 4 anys. O segur que hi ha altres solucions que us vagin be i que no sigui, si us plau, la massificació de l'escola. us ho demano humilment en nom del meu fill.

Maria Jesús

Anònim ha dit...

Hola,

Soy una madre de P3 y 1º. No he ledio todos los comentarios por falta de tiempo. ya sabemos todos la opinion general y las propuestas estan muy bien si se habla con gente que quiere escuchar, pero como estos de la administracion no lo hacen las propuestas deberian encaminarse a otro tipo. Nosotros no somos los que debemos dar soluciones ( a nosotros no nos pagan para eso).

Propongo que la comision que se creo para este problema, que desde luego no dudo en que hacen todo lo posible, envie un correo a protesteya@telencio.es, mas que nada porque ellos saben como explicar bien el tema.

Se necesitan ideas para presionar a la administracion porque esta demostrado que con ellos el dialogo no vale a no ser que se haga el problema de las escuales de l'eixample como problema politico que es lo unico que se preocupan por solucionar.

* a los que se entretienen en buscar faltas de ortografia, decir que soy consciente de que faltan acentos, pero quiero ir rapida porque si me pilla el jefe me cuelga.

Saludos y gracias

Anònim ha dit...

Esta mañana hemos enviado un texto a este programa "proteste ya!" de telecinco.
De todas formas estaria bién si enviarais más. I
nvito a la persona del anterior comentario (poned vuestro nombre, por favor!) a que lo haga.
Si reciben muchas cartas será más eficaz.

Gracias a atodos/as!

Eugenia (P4/P5)

Anònim ha dit...

he enviado cartas a estas direcciones. Si lo hacemos todos es más probable que alguna salga publicada:

http://www.diariometro.es/es/opinion/cartas_al_director/

http://www.lavanguardia.es/cartas/index.html

http://www.diarioadn.com/info/default.php?id=4

http://www.elperiodico.com/info/contacto/

http://www.elpais.com/opinion/

saludos!

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom!!!

Sóc l'Enric, i des de l'Ampa del Ramon LLull us volem convidar a la nostre festa de final de curs. Hi haurà tallers, i música. Us hi esperem el dissabte 16 a les 11 del matí al pati de la nostr escola.

Junts farem barri.

Enric.

Anònim ha dit...

Acabo de llegir l'invitació de l'Enric al Ramon Llull el dissabte, sento que no puguessim anar, però estabem quasi tota l'escola d'excursió de fi de curs.
Proposo obrir un bloc,en el que s'informi de totes les activitats que es facin al barri on ens puguem trobar tots junts. Ahir a la tarda hi habia gegants i castellers a la plaça Fort Pienc i hi habia poca gent.
Ana (Fort Pienc)

Anònim ha dit...

¿Se presentará la Comisión el jueves a la reunión informativa que tienen los nuevos padres en la escuela? Puede que sea una oportunidad de hacerles ver la situación desde nuestro punto de vista...